The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, August 28, 2007

Trădători sau nu?

Recent (26 august a.c.) a fost la finele articolului EFIRO 2008 – afacerea familiei Mateescu a fost postat un comentariu prin care o serie de oameni au fost acuzaţi că ar fi trădătorii mişcării filatelice. Editorii acestui jurnal nu se pot pronunţa fără echivoc în acest sens. Am considerat că dreptul la opinie a cititorilor noştrii trebuie respectat şi nu am ”demoderat” mesajul respectiv. A trăda, conform DEX înseamnă ”a înşela în mod voit şi perfid încrederea cuiva, săvârşind acte care îi sunt potrivnice, practizând cu duşmanul”. Îmi este greu să fiu de acord cu afirmaţiile de mai jos, dar nici nu am dovezi prin care să susţin contrariul. În continuare reluăm mesajul respectiv, postat sub anonimat şi cerem insistent cititorilor să se pronunţe şi cine are vreo dovadă privind vreun act de trădare din partea celor enumeraţi să pună la dispoziţia Colegiului editorial. Deasemenea solicităm ”Filatelistului informat”, cel care a postat mesajul în cauză să pună la dispoziţia cititorilor noştri dovezi clare privind actului de trădare a celor enumeraţi.

Filatelistul informat spunea...
Răspund anonimului din data de 23 august 2007 h:12.54
Pentru că vă intereseaza trădătorii din mişcarea filatelică vă oferim o primă listă:
1) Dan Dobrescu (Bucureşti) - plătit de Cristina Popescu cu mii de euro ca să atace Federaţia Filatelică Română, preşedintele şi membrii importanţi ai Comitetului Director prin metode securiste şi de şantaj
2) Cristian Scăiceanu (Craiova) - idem
3) Cezar Vasilescu (Bucureşti) - purtătorul de zvonuri
5) Ioan Daniliuc (Bucureşti) - acolitul lui Cristina Popescu şi Dan Dobrescu
6) Dumitru Dumitru (Bucureşti) - satelitul lui Dan Dobrescu
7) Florin Patapie (Iaşi) – subvenţionatul şi purtătorul de mesaje denigratoare ordonate de Dan Dobrescu
8) Coriolan Chiricheş (Botoşani) - plătit de Dan Dobrescu cu 1000 de euro şi inoculat de Ioan Daniliuc
9) Melnic Teodor (Bucureşti) - afaceristul cu ştampilele prima zi a emisiunii puse la dispoziţie de Romfilatelia pentru fabricarea unor piese unicat pe care le vinde speculativ
Dacă mai descoperim şi alţi trădători în mişcarea filatelică românească îi vom adăuga pe lista.
26 august 2007 19:04

7 comments:

  1. Celpuţin persoana de la nr. crt. 1 din lista a devenit cunoscută prin atacuri dure împotriva mai multor filatelişti. A contribuit la susţinerea şi dezvoltarea scandalului, luând clar o poziţie deschisă împotriva colegilor săi. A trimis mai multe scrisori (unele semnate, altele nu) la filatelişti din ţară şi din străinătate, în care şi-a denigrad colegii, după principiul "cine nu este cu mine, este împotriva mea". Avid de funcţii şi de imagine, a cerşit la propriu un post în comitetul de organizare al EFIRO 2008. Prin cunoştinţele sale (adică prin relaţii), a contribuit la apariţia mai multor articole în diverse ziare, acuzând conducerea FFR că vrea să vândă sediul (întrebat în public de unde are informaţia, nu a putut-o argumenta. Fire labilă, dar şi răzbunătoare, a ameninţat membrii comitetului director al federaţiei (care nu au avut aceeaşi părere cu a sa) cu tribunalul şi cu chemarea în judecată (exact după moda lansată de Cristina Popescu). Filatelist mediocru din punct de vedere al cunoştinţelor, s-a folosit de Romfilatelia (prin Cristina Popescu) pentru a-şi publica lucrări de interes filatelic de la mediu spre neimportante (luându-şi însă drepturi de autor). Una dintre ele, ca să se poată vinde, a fost lansată împreună cu o coliţă înseriată (este vorba despre vânzarea condiţionată de care a mai amintit cineva pe blog). Nevoia de funcţii şi de o imagine bună l-a apropiat de Cristina Popescu (care are nevoie de aceleaşi lucruri), acţionând în mod constant împotriva majorităţii membrilor din conducerea Federaţiei şi contribuind la încercarea conştientă a Cristinei Popescu de a dezbina mişcarea filatelică.

    ReplyDelete
  2. aplauze....................

    ReplyDelete
  3. Despre persoana de la nr. crt. 2 nu am prea multe de spus. Are un trecut filatelic de invidiat nu prin mărimea sau valoarea colecţiei, ci prin munca depusă pe altarul filateliei timp de mulţi ani. A fost unul dintre animatorii mişcării filatelice din Oltenia (deşi există în această privinţă mai multe discuţii în contradictoriu printre colecţionarii de acolo). Cu puţin timp în urmă, după refuzul lui Jianu de a ocupa postul de director de patrimoniu la Muzeul Filatelic, Paşcanu l-a găsit ca o soluţie pentru acest post, propunându-l mai marilor poştei. Ulterior, fiind şi membru al Comitetului Director, s-a remarcat prin lipsa de la majoritatea şedinţelor acestuia. Nu a dorit să îşi asume nici o responsabilitate după izbucnirea scandalului cu Romfilatelia, abţinându-se de la mai toate acţiunile federaţiei. Pe undeva este de înţeles, fiind salariat al poştei, dar este de neînţeles de ce şi-a menţinut în această perioadă funcţia de membru în Comitetul Director. Una dintre cele mai grave acuzaţii ce i se aduce este colaborarea mai mult decât cordială cu Cristina Popescu (cam incompatibilă cu funcţia de la federaţie) - din păcate nu sunt în măsură să comentez acest fapt nedispunând de toate informaţiile necesare. O altă acuzaţie care i s-a adus o reprezintă memorabila adunare organizată de poştă cu filateliştii, la Timişoara când, se pare, a cam acţionat fără să aibă nici un fel de mandat sau de aprobare nici din partea lui Paşcanu, nici din partea Comitetului Director. La ultima şedinţă a Comitetului şi-a dat demisia din funcţie, mai mult forţat de împrejurări.

    ReplyDelete
  4. Excelenta analiza acestui personaj nul si deranjant (si 100% corecta)... Dar despre pct.2 ? Care este discret si nezgomotos, dar la fel de oportunist, alunecos si ahtiat dupa functii, relatii, chilipiruri si plecari 'pe dincolo' (unde sta in nesimtire pe capul filatelistilor care au ghinionul sa-i fie cunostinte). Un tip misterios, poate cine-l cunoaste de aproape ii poate explica mai bine 'evolutia' pana la Muzeul Filatelic. Acolo unde, din ce se stie, nu a facut mare lucru pana acum... De altfel nimic din activitatea sa nu prea poate justifica pozitia acestui mare 'expert', comisar perpetuu si membru de juriu universal. O eticheta de Globe-trotter (la fel cu Bartoc et comp.)- da, asta i se potriveste... Macar de si-ar publica jurnalele de calatorie (pentru ca in filatelie nu pare sa mai aibe timp sa publice, sa impartaseasca din vasta sa experienta).

    ReplyDelete
  5. Cezar? Nici pe cal, nici în căruţă... El vrea să fie prieten cu toată lumea şi să nu supere pe nimeni, dar nu-i iese întotdeauna chestia asta, pentru că.l mai ia gura pe dinainte şi spune ce-a gândit altul. Sunt doar vechi deprinderi de activist pe care, cu tiată dorinţa lui, nu le poate uita. În rest? Băiat bun, dar dependent de toanele Popeascăi din cauza celor câteva serii de noutăţi pe care le vinde.

    ReplyDelete
  6. Intr-adevar dl. Cezar Vasilescu dupa cum bine il cunosc foarte multe persoane este un delationist de profesie, meserie invatata la scoala comunistilor cu care se mandreste de altfel. Vina o poarta cei din conducerea FFR si AFB care nu ii solicita ferm tov. Vasilescu sa aleaga ori negustorul lui Cristina Popescu, vanzand timbre ilegale produse de Romfilatelia si pacalind in acest fel zeci de filatelisti din Romania cu aceste produse frauduloase sau daca mai este primit sa ramana in randul membrilor comitetului director, in acest caz trebuie analizat foarte atent profilul moral al dlui. Cezar vasilescu. Poate se hotareste sa de-a banii inapoi celor pe care i-a inselat cu facaturile Romfilateliei pentru care primeste un comision de 40 %.

    ReplyDelete
  7. Draga colega
    Daca dl Vasilescu Cezar ar avea onoare si-ar despagubi pagubitii si si-ar da demisia din comitetul director. Vom mai vedea cum sta cu onoarea....

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics