The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, August 6, 2007

ÎN MEMORIA PĂRINTELUI TEOCTIST, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

După aproape 80 de ani închinaţi Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Teoctist a plecat la Casa Părintelui Ceresc.
30 iulie 2007 - rămâne o zi înscrisă în sufletele noastre, ale tuturor creştinilor, ca o zi tristă în care un reprezentant de seamă al Ortodoxiei - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - a plecat spre veşnicie.
Intrat de la o fragedă vârstă în viaţa monahală, viitorul Patriarh a urcat toate treptele ierarhiei bisericeşti, pentru a ajunge la demnitatea supremă din Biserica Ortodoxă Română.
În cei peste douăzeci de ani cât a fost în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Teoctist, prin strădanie neostoită, a reuşit să impună Biserica drept cea maicredibilă instituţie pentru români.
Păstrător al credinţei tuturor românilor, la începutul anilor ’90, a reactivat Mitropolia Basarabiei şi a înfiinţat Mitropoliile Ortodoxe Române pentru Europa Centrală şi de Nord, şi pentru Europa Occidentală şi Meridională, precum şi Episcopiile Ortodoxe Române pentru românii din Ungaria şi Serbia.
În cele două decenii de patriarhat, sub conducerea Prea Fericitului Teoctist s-au înfiinţat 12 noi eparhii şi 400 de mânăstiri şi s-au construit aproape 2000 delăcaşuri de cult.
Cea mai semnificativă mărturie a dorinţei pentru unitatea creştină a Patriarhului Teoctist a fost vizita Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, în luna mai 1999, România fiind prima ţară ortodoxă din lume vizitată de un Papă.
Modest şi purtător permanent al spiritului blândeţii, Prea Fericitul Părinte Teoctist lasă în urma sa o viaţă model pentru ierarhii Ortodoxiei române, pentru toţi creştinii adevăraţi, alături de un vis pe care şi l-a dorit realizat: Catedrala Mântuirii Neamului, o „speranţă care creşte pe măsură ce o păstrezi“.
Ca un pios omagiu, Romfilatelia, societatea specializată în editarea şicomercializarea mărcilor poştale în România, lansează emisiunea filatelică „ÎN MEMORIA PĂRINTELUI TEOCTIST, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE (1986- 2007)“.


5 comments:

  1. Atentie fratilor filatelisti: Romfilatelia a introdus timbrele de deces pentru a suge banii de pe morti! S-a pus in circulatie blocul Patriarhului Teoctist cu 4 timbre si 2 vigniete ca sa incaseze cat mai multi bani. Oare pentru vignieta reprezentand Patriarhia - monument istoric C.N. POSTA ROMANA S.A. si S.C. ROMFILATELIA S.A. au platit taxa de 2% in folosul monumentelor istorice ?!!

    ReplyDelete
  2. Las' că isteţii te pun să plăteşti pentru timbrele din perioada interbelică... Ăştia au cap ca să nu-i plouă în gât!

    ReplyDelete
  3. va rog sa ma lamuriti cu o problema. la ce se refera timbrele din imagine? daca inteleg bine, omagiaza personalitatea patriarhului care a trait intre 1986 si 2007. asa o fi? chiar nu mai gandeste nimeni la intreprinderea aia? ei isi dau singuri aprobarile? este aberant ce se intampla. sunt tampiti rau de tot dar mai rau suntem noi ca acceptam astfel de inculti.

    ReplyDelete
  4. Cea mai bună soluţie? Nu le mai cumpăraţi produsele, fraţilor, să facă cu ele salată, să şi le pună în cap sau să şi le bage-n f..d! Spunea cineva pe-aici că ar trebui declarate indezirabile la UPU anumite emisiuni. Poate când vor primi cei de la poştă înştiinţarea de la UPU că s-a făcut asta, poate-or lua şi măsuri. Că doar ei sunt acţionarii, cel puţin aşa rezultă din documentele prezentate pe blog.

    ReplyDelete
  5. Binen-ţeles că trebuiau făcute neapărat cu două viniete, că altfel se înotrcea în mormând Părintele Teoctist!

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics