The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, August 1, 2007

Şicanele Romfilatelia

Bucureşti 30.07.2007
Către,
MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI
Domnului Adrian Ionescu
Reprezentant AGA la CN POŞTA ROMÂNĂ SA

Federaţia Filatelică Română are ca obiect principal de desfăşurare a activităţii – organizarea de expoziţii filatelice. Aceste expoziţii sunt un mijloc de manifestare a dorinţei de a pune în valoare realizările tehnice, culturale şi artistice ale poporului român, precum şi cele din patrimoniul universal.
Două componente foarte importante a unei expoziţii sunt: plicul (întregul poştal) şi ştampila care marchează evenimentul aniversar. Realizarea acestor două elemente expoziţionale principale se face prin propuneri ale FFR la solicitarea membrilor ei – asociaţiile teritoriale, persoane juridice sau ale propriilor comisii filatelice de specialitate, către C.N.P.R. S.A. şi S.C. ROMFILATELIA S.A.
Dacă din partea CNPR avem tot sprijinul, S.C. ROMFILATELIA S.A. din anul 2004, ne ignora şi provoacă pierderi deosebite în acţiunea de promovare a unor manifestări culturale. De neînteles este faptul că Romfilatelia sfideaza chiar şi solicitarile CNPR, a Preşedintelui Director General Dl. Dan Mihai Toader, având în vedere că aceste solicitări corespund cu însuşi obiectul de activitate al SC Romfilatelia SA stabilit prin HG nr. 42/2004. Aceste abuzuri şi ilegalităţi privind editarea şi comercializarea mărcilor poştale româneşti se datorează în exclusivitate directorului general, domnişoara Cristina Popescu, aşa cum a rezultat de altfel şi din concluziile raportului Corpului de Control al Guvernului României.
Numeroase proteste venite din teritoriu – Timişoara, Sibiu, Bistriţa, Râmnicu-Vâlcea - pe care le anexez în copie, reflectă cele afirmate mai sus.
Menţionăm în mod special obstrucţionarea continuă a activităţii comisiei de aerofilatelie şi în acest sens amintesc:
- la Montesson, lângă Paris, în martie 2006, cu ocazia Centenarului Traian Vuia în prezenţa a 300 de persoane, colegii filatelişti francezi au oferit în cadrul expoziţiei organizate de dânşii şi de FFR, plicuri aniversare, iar noi nu am avut ce oferi deoarece Romfilatelia nu a editat decât timbre;
- la expoziţia "AEROMFILA'2006" de la Constanţa, Romfilatelia nu a editat plicurile pentru care am prezentat machete;
- la expoziţia care se va deschide pe data de 3 august 2007 la Timişoara, ce marchează împlinirea a 125 de ani de la naşterea lui Aurel Vlaicu şi 75 de ani de la cucerirea titlului de campioană mondială absolută de către Smaranda Brăescu la 19 mai 1932, Romfilatelia nu tipăreşte întreguri poştale deşi noi am prezentat machete şi CNPR a adresat o solicitare expresă pentru tipărirea acestor plicuri.
Faţă de cele de mai sus vă rugăm a lua de urgenţă măsuri drastice împotriva conducerii S.C. ROMFILATELIA S.A., conducere care sabotează în mod constant promovarea imaginii României prin intermediul mărcilor poştale româneşti. Despre aceste abuzuri vom informa pe Preşedintele României şi Primul Ministru, precum şi pe noul ministru al M.C.T.I.
Cu deosebită stimă,
Leonard PAŞCANU, Preşedinte
Alexandru BARTOC, Vicepreşedinte

1 comment:

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics