The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, August 6, 2007

Ioan Catană: Scrisoare deschisă

Domnule "Filatelistul furios",

Urmăresc de câteva zile activitatea dumneavoastră pe blog. Sunt convins că vă ocupa mult timp pentru documentare si intreţinerea blogului. Vă mulţumesc personal şi dacă îmi este permis şi în numele filateliştilor.
Un număr mare de materiale şi opinii au fost publicate în revista Filatelia. Dacă nu o aveţi vă pot pune la dispoziţie un set din ultimii doi ani. Voi verifica în arhiva proprie şi voi selecta materiale ce pot fi utile.
Materialele şi opiniile găzduite de acest blog trebuie cunoscute de cât mai multă lume, de cât mai multe oficialităţi şi în acest sens trebuie făcut cunoscut prin folosirea bibliotecilor de adrese de e-mail de la Poştă, Romfilatelia, Ministerul Comunicaţiilor, Ministerul Culturii, Guvernul României, Parlamentul României. Se poate găsi şi o formulă de a fi popularizat prin mijloacele de presă. Rog pe toţi cei ce au primit sau vor primi adresa blogului să o retransmită tuturor cunoştinţelor filatelişti sau nu.
Rog pe toţi filateliştii ce-şi exprimă opiniile să o facă cu asumarea prezentării identităţii deoarece noi nu avem a pierde servicii şi sinecuri. Nu suntem o masă amorfă pe care cei din Poştă şi Romfilatelia îi numesc cu dispreţ „filatelişti”. Suntem pasionaţii de filatelie care pe timpul şi banii noştri încercăm şi de foarte multe ori reuşim să facem cunoscute valorile filatelice şi de istorie poştală româneşti în ţară şi în străinatate.
Vă mulţumesc, vă sprijin şi vă doresc succese.
Ioan Catană,
Filatelist cu ceva rezultate filatelice expoziţionale şi organizatorice,
Vicepreşedinte al Asociaţiei Filatelice „Grigore Pascu” - Bacău,
Vicepreşedinte al Federaţiei Filatelice Române

12 comments:

  1. Vă mulţumesc pentru aprecieri. Adresa blog-ului a fost trimis de către administrator la toţi cei care recomandaţi şi Dvs. În privinţa cantităţii muncii depuse, într-adevăr nu este de neglijat. În acest sens vă cer sprijinul şi vă rog să contribuiţi cu date, materiale şi documente la dezvoltarea jurnalului de faţă.
    Vă mulţumesc.
    Administrator,
    Filatelistul Furios

    ReplyDelete
  2. Iata ca mai este si cate un filatelist cu coloana vertebrala.
    Stimati filatelisti, blogul va este adresat, ordine sunteti tot dvs. pusi sa faceti, n-o sa vina nimeni din spatiu sa faca treaba in locul dvs...

    ReplyDelete
  3. Bravo domnule Catana!

    Avand in vedere curajul dumneavoastra de a publica deschis critici la adresa dlui Gabriel Mateescu - presedintele Comitetului de Organizare al EFIRO 2008, care din lipsa totala de patriotism isi bate joc de marca postala romaneasca eliminand colectiile romanesti care promoveaza imaginea Romaniei, va felicit si sunt sigur ca datorita unor oameni ca dumneavostra filatelia romaneasca nu va putea fi distrusa de iresponsabili ca Gabriel Mateescu si Cristina Popescu.
    Toata admiratia pentru moldovenii care au luat atitudine: Ioan Catana, Sergiu Gabureac, Leonard Pascanu. Dar miticii regateni nu au nimic de spus ?! S-au toti sunt niste lingai ca dl. Cezar Vasilescu , care lustruieste clantele la Posta si Romfilatelia ?!!

    ReplyDelete
  4. În atenţia utilizatorului "Cap de vacă"

    Vă rog să evitaţi atacurile personale şi limbajul suburban.
    În caz cotrar voi fi nevoit să moderez intervenţiile Dvs.
    Vă mulţumesc pentru înţelegere,
    Administratorul

    ReplyDelete
  5. stimate filatelist furios,
    apreciez si eu modul in care este conceput blogul si faptul ca acceptati numai pozitii decente fie pro fie contra. nominalizarile trebuiesc facute pentru ca si cei care din intamplare intra pe blog sa stie despre ce este vorba dar numai in limbaj decent. succes.

    ReplyDelete
  6. Am auzit zvonuri că se mai pregăteşte o scrisoare deschisă, de data asta tare de tot!

    ReplyDelete
  7. Dragi cititori ai blogului.
    Iata ca scopul lui este aproape atins. Au inceput si melcii sa iasa la lumina. Numai ca inca nu vad luari de pozitie ferme ci doar invaluiri si iar invaluiri. Din scrisoarea deschisa a domnului Catana nu prea reies cine stie ce mari dezvaluiri sau luari de pozitie, ci numai sfaturi colegiale si aprobari la ceea ce sa facut pana acum. Oare numai astea sa fie luarile de pozitie ale unui marcant vicepresedinte si membru in Comitetul Director ? Faptul ca in ultimul timp nu prea a activat la sedinte pe varii motive, (obligatii, nunti), atunci cand era mai multa nevoie de prezenta dumnealui decat de o banala delegatie, ma face sa cred ca a adoptat politica melcului care scoate capul numai cand se linisteste furtuna. Sa nu se supere domnia sa, dar cand arde tara lasam si nunti si botezuri si ne ocupam de ceea ce alegatorii nostri ne-au mandatat sa facem. Sa ridicam filatelia pe cele mai inalte culmi si sa nu permitem amestecul si distrugerea ei. Daca tot am "dat" in stimabilul coleg care este un filatelist marcavnt si adevarat (numai ca mult prea ocupat), va anunt pe aceasta cale ca nu este singurul mandatat care in ultimul an este cam ocupat. Mai sunt si altii care vin la sedinte doar ca sa fie prezenti, mai motaie un pic, ca de, vind de la distanta mare, ridica mana la vot fara sa stie prea bine de ce, iar despre luari de pozitie.....
    Seamana prea tare cu sedintele alesilor din Parlament. Sa fie oare o boala nationala ?!? Oare alesii nostri numai pentru asta au fost mandatati ?!? Domnilor alesi. TREZITI-VA.
    Mandatul v-a fost incredintat si aveti obligatia sa-l respectati. Lasati petrecerile si obligatiile familiale, lasati afacerile la sedinte, odihniti-va inainte de a participa la evenimente ce privesc nu numai burtica personala, luati pozitie ca d'aia ati fost alesi.
    Daca nu, lasati pe altii. Aveti macar curajul acesta. Si ca sa nu-i uit pe angajatii Postei si colaboratorii Romfilateliei, domnilor, ori cu noi ori cu ei. Cale de mijloc nu exista. Abtinerile dumnevoastra de la vot (vezi Comunicatul Comitetului Director al FFR)nu reflecta pentru ce ati fost mandatati. Mai bine stati acasa si ne lasati in pace.
    Ar fi bine ca pana la alegeri sa reflectati bine la ce am spus.
    In rest, sunteti baieti buni, de pus pe rana, filatelisti pasionati si ne reprezentati de cele mai multe ori cu brio. Faceti asta si cand trebuie sa o faceti pentru mandatul primit.

    ReplyDelete
  8. Colega, scopul blogului încă nu a fost atins. Scopul cred că este îndepărtarea din funcţii a hoţilor şi tragerea lor la răspundere pentru ce au făcut! Să nu ne îmbătăm cu apă rece!

    ReplyDelete
  9. corect! jos cu mafia timbrelor romanesti. sa raspunda toti cei vinovati! pana atunci trbuie sa luptam uniti.

    ReplyDelete
  10. Scrisoarea deschisa adresata de dl vicepresedinte Ioan Catana reprezinta un document care va ramane in istoria expozitiei EFIRO 2008. Fata de unii membri din Comitetul Director al FFR, care canta in struna dlui Gabriel Mateescu, care incalca legea si nu raspunde la nicio adresa oficiala, dl Ioan Catana a avut curajul unei opinii asumate in favoarea expozantilor romani din zona Moldovei. Acestia, desi intrunesc conditiile stabilite de regulament pentru participarea la EFIRO 2008 si platesc in euro aceasta participare au fost exclusi abuziv de tripleta Mateescu, Tarabasanu, Scaiceanu. Presedintele Federatiei Internationale de Filatelie (FIP), domnul Joseph Wolff m-a contactat telefonic, in urma informarii pe care i-am facut-o, si mi-a comunicat ca nu intelege pozitia ostila a dlui Gabriel Mateescu - presedinte al C.O. EFIRO 2008 la adresa filatelistilor romani si-i recomanda sa suplimenteze cu 50-100 panouri aceasta expozitie. Punctul de vedere al dlui Wolff il voi comunica atat ministrului comunicatiilor dl Iuliu Winkler cat si dlui Dan Mihai Toader - presedinte director general CNPR.
    Bravo domnule vicepresedinte Ioan Catana pentru sprijinul acordat expozantilor din Moldova !

    ReplyDelete
  11. Nu sunt anonim.

    Domnule ”Anonim”
    (şi pentru alţi 2-3 ”anonimi”)
    Am primit ”recomandata” dumneavoastră care are doua vicii de fond:
    - Are ”adresant” dar nu are ”expeditor” lucru ce poate fi explicat prin unele ”afinităţi” pe care le aveţi la Poştă şi în aceste condiţii a ”circulat”;
    - a fost expediată ”cu întârziere”, după publicarea Comunicatului de la şedinţa CD, pentru a părea părerea unui participant la blog; de fapt sunteţi un participant la şedinţele CD;
    Punem pariu că din două încercări ştiu cine este ”expeditorul” ?
    M-am hotărât totuşi să vă răspund nu pentru că aţi ”dat” în mine ci pentru a semnala un aspect ce devine ”interesant şi periculos”.
    Cei acuzaţi în materialele şi opiniile publicate nu răspund. Au încercat de câteva ori să atace blogul şi nu au reuşit mare lucru. Au schimbat tactica. Cu ajutorul câtorva ”anonimi”, cert filatelişti ”cumpăraţi” sub o formă sau alta, încearcă să diminueze acuzaţiile prin ”încăierarea” filateliştilor care nu sunt încă de partea Poştei şi a S.C. Romfilatelia.

    La scrisoarea-contestaţie adresată d-lui Gabriel Mateescu, adoptată ca document oficial de CD al FFR, nu am sesizat nici un comentariu din partea dv. A fost publicată pe 31.07. Nu aţi citit-o ? Pentru informare acest document a fost transmis pe mail în mai multe rânduri, fără a primi confirmare şi în scris Poştă. Până la această dată nu am sesizat nici o reacţie. După trecerea termenului prevăzut de lege voi transmite scrisoarea-contestaţie altor organe abilitate să analizeze contestaţiile. Textul este tradus în engleză şi spaniolă pentru a fi transmis conducerii FIP şi consultantului FIP pentru EFIRO 2008.

    Vă reamintesc solicitarea imperativă din ”banala delegaţie”, publicată pe 31.07, la care faceţi referire:
    Domnului Leonard Paşcanu,
    Preşedinte al Federaţiei Filatelice Române
    Folosesc şi acest prilej pentru a va transmite însănătoşire grabnică şi completă.
    Din motive independente de voinţa mea nu voi putea fi prezent la şedinţa C.D. al F.F.R. din 28.07.2007, situaţie pe care o regret mult.
    În cest sens va încredinţez mandatul meu şi vă rog să transmiteţi salutul meu tuturor colegilor prezenţi.
    1. Vă rog să supuneţi spre dezbatere srcrisoarea-contestaţie pe care intenţionez să o transmit d-lui Gabriel Mateescu preşedintele C.O al EFIRO 2008. Vă rog să supuneţi la vot dacă acest document poate fi transmis ca un document oficial al C.D. al FFR.
    2. Având în vedere faptul că în C.O. al EFIRO 2008 nu exista un parteneriat-colaborare (încă de la stabilirea siglei) va rog să supuneţi dezbaterii si votului membrilor C.D. al F.F.R. propunerea de retragerea Federaţiei Filatelice Române din organizarea EFIRO 2008. Fac această propunere cu durere în suflet, dar dacă ţinem la demnitatea F.F.R. nu ne putem însuşi greşelile C.O şi admite umilinţele la care este supusă F.F.R.
    Dacă C.D. al F.F.R. va lua această hotărâre propun următorii paşi:
    - retragerea dreptului C.O. al EFIRO 2008 de a folosi titulatura şi sigla FFR;
    - retragerea mandatului reprezentanţilor FFR din C.O. şi din celelalte organisme de lucru;
    - informarea instituţiilor de stat începând cu Preşedinţia României;
    - informarea F.I.P şi U.P.U. precum şi a federaţiilor filatelice şi administraţiilor poştale naţionale;
    - informarea presei filatelice internaţionale şi a mijloacelor mass-media din România;
    3. Referitor la participarea filateliştilor români la EFIRO 2008 vă rog să supuneţi spre dezbatere dacă acest fapt se va mai petrece sub auspiciile F.F.R. Ridic această problemă deoarece admiterea/respingerea colecţiilor nu a fost realizată de FFR ci de C.O. printr-o ”triere”. Apreciez că acest aspect este o prerogativă a FFR.
    Vă mulţumesc şi vă urez succes.
    Ioan Catană,
    Vicepreşedinte al FFR
    Se pare că tocmai ”banalitatea” cuprinsă la punctul 2 a contribuit la ”radicalizarea” unor poziţii. Revedeţi vă rog Comunicatul şedinţei CD, discuţiile şi hotărârile luate precum şi Scrisoarea transmisă.
    Aceste texte au circulat pe mail înainte şedinţei CD şi va rog sa mă credeţi că nu am vorbit în viaţa mea atâta la telefon , pe banii lor, cu ”binevoitorii” înainte şi după şedinţa CD. Am fost acuzat de lipsă de patriotism, că nu ţin la tricolor, că ”se răsucesc în mormânt filateliştii”, că voi avea pe conştiinţă filateliştii trecuţi, prezenţi şi viitori. Mai vreţi ? Vreţi să ştiţi şi filateliştii ?
    Nu am avut şi nu am pretenţia ca fac dezvăluiri spectaculoase ci am invitat la atitudini responsabile şi asumate.
    Este cel puţin neelegant sa-mi reproşaţi nunţile, botezurile şi decesele din familie la care particip.
    Văd că mă cunoaşteţi bine. Este corect să mă încadraţi la ”Au început şi melcii să iasă la lumină.”?
    Nu fac o analiză pe text dar ” Sa ridicăm filatelia pe cele mai înalte culmi…” este din alt film. Mai sun câteva ”perle”.
    În legătură cu mandatele încredinţate de filatelişti în principiu aveţi dreptate. Chiar dacă aş dori sa vi-l ”transfer” nu se poate. La Congresul din 2008 fiecare din cei aleşi vor da seamă şi vor fi judecaţi.
    ”TREZITI-VA” este un apel patetic. Cine a sunat goarna ?
    Ian Catană,
    PS.
    Chiar cu riscul de a nu fi crezut, deoarece am promis că nu voi divulga numele, ulterior o să vă aduc la cunoştinţă câteva încercări mai directe sau mai voalate de a fi ”racolat” de partea Poştei şi a SC Romfilatelia.

    ReplyDelete
  12. Ultima frază este reală, am trecut şi eu prin aşa ceva, am fost supus la tot felul de presiuni. La momentul oportun o să îmi dau şi numele.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics