The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, August 5, 2007

Un fost director al Romfilatelia îşi exprimă punctul de vedere

(...)
Aşa cum ştiţi, eu nu sunt filatelist - nu am acte oficiale şi nici nu posed colecţii de timbre în sensul accepţiunii termenului enunţat, dar viaţa a fost deosebit de darnică cu mine şsi am lucrat pentru o perioadă de timp alături de nişte oameni minunaţi. Oameni cu calităţi, dar şi cu defecte, dar mai presus de toate oameni devotaţi pânăa la sacrificiu pasiunii lor comune, timbrul filatelic. Timp de 5 ani am fost implicat în mod direct, la cel mai înalt nivel de decizie în cea ce priveşte soarta timbrului poştal românesc. Deşi nu eram din "breaslă", nu am trădat niciodată oamenii cu care am lucrat, fie ei din poştă, fie din filatelie. Am căutat să păstrez un echilibru care să ofere soluţii fiecărei situaţii ivite.
Cu regret observ că astăzi, când în posturi de decizie la nivelul poştei sunt oameni de specialitate - domnul Scăiceanu de exemplu, lucrurile merg mai prost. Ce să înţeleg de aici ? Unde este greşeala şi cum se poate ca cineva care se declară conducător al filateliştilor să încerce demolarea acestei federaţii.
În ceace priveşte atacul continuu la adresa domnului preşedinte Leonard Paşcanu, eu nu văd decât un singur motiv: refuzul său de a face compromisuri care în final să dezavantajeze mişcarea filatelică din România. De numele său sunt legate o serie de realizări în filatelia românească, inclusiv înfiinţarea Muzeului Naţional Filatelic unde l-a numit pe domnul Scăiceanu director. Este o dovadă clară că nu interesele personale l-au determinat să decidă acest lucru, dar aşa cum se întâmplă în viaţă, prietenii sunt de fapt cei mai mari duşmani.
Nu am căderea să fac judecăţi de valoare în cadrul acestei discuţii, dar ca un om care a fost alături ani de zile de filatelişti, pot să-mi exprim părerea că aceste tulburări sunt datorate în principal schimbărilor intervenite la poştă, în sectorul emiterii şi difuzării timbrului poştal românesc. Interesele personale sau de grup a celor care astăzi manevrează acest simbol naţional au determinat şi un derapaj al unor filatelişti către o zonă mai "palpabilă" decât cea a pasiunii.
Mărturisesc că nu am mai urmărit nici o evoluţie a timbrului românesc de la data alungării mele din poştă, dar asta nu înseamnă că nu pot avea autoritatea pe care mi-o conferă trecutul meu şi chiar unele modeste realizări în acest domeniu, de a emite o judecată din punctul meu de vedere.
Cred că o curăţenie la "locul de baştină" al timbrului ar fi de natură a limpezi în mare măsură apele. Cei care cred încă în valoarea timbrului românesc, a mişcării filatelice, sunt datori să strângă rândurile şi să se opună unei tendinţe exlusiv mercantiliste.
Vă asigur că atunci când voi fi solicitat, nu voi ezita nici un moment să sprijin o astfel de întreprindere, cu modestele mele posibilităţi şi cunoştinţe.
Vă asigur (...) de întreaga mea consideraţiune.
Vladimir Ionescu
fost director al Romfilatelia

9 comments:

  1. Sunt putini cei care stiu cat a avut de tras omu' asta din cauza donsoarei Popescu Cristina. Se pare ca omul are prea mult bun simt sa spuna povesteasca prin ce a trecut.

    ReplyDelete
  2. Domnule Director (pentru mine tot Director ati ramas). Regret din tot sufletul ca ati fost debarcat miseleste. Pentru mine ati fost raza de lumina ce se intrevedea la orizont. Nu va cunosc prea bine, dar numai faptul ca ati incercat sa va implicati in miscarea filatelica pornind intai a cunoaste oamenii, pasiunea lor, a le intelege doleantele, ati participat la numeroase sedinte si manifestari, toate acestea denotau faptul ca intradevar va interesa viata filatelica si bunul mers al ei. Deja visam la colaborari fructuoase cu societatea pe care o conduceati cu succes. Si pac, o comanda politica si gata. Profesionalismul si prietenia au disparut. V-au inlocuit cu o masina de facut bani pentru politicieni. Cu ce ati gresit domnnule Director ? De ce isi baga politicul coada in viata noastra? Nu le ajunge cat isi baga pe sub falci? Si la amaratele noastre de timbre si pasiuni atenteaza? Va rog sa ramaneti in putere si aproape de noi. Odata si'o data hidra isi va pierde capetele si avem nevoie de oameni competenti nu de muhaiele securiste.
    Multa sanatate va doresc.
    Un admirator.

    ReplyDelete
  3. Stimate colega, şi dl. Ionescu a fost pentru cineva exact ce-a fost Popeasca pentru el, vorba aia, a murit regele, traiasca regele... A păţit exact ce-a făcut şi el. Că, după aceea, a început să vadă ce înseamnă filatelia şi ce vor colecţionarii, asta-i altă treabă!

    ReplyDelete
  4. stimate coleg,
    se vede ca nu-l cunoasteti pe dl director ionescu sau poate sunteti in slujba popeascai. dansul si-a castigat locul prin concurs si nu numit de cineva de la minister sau posta. mai mult, este postas vechi cu calificare in domeniu. cat despre comportamentul sau fata de filatelisti in comparatie cu asta de acum, nu sufera nici o comparatie. asa ca eu nu vreau sa ridic in slavi pe cineva dar sa dam dovada de corectitudine cand vorbim. a avut si dansul probleme dar parca cele de astazi nu se regaseau atunci. asta este. ce bine ar fi sa avem la romfilatelia un om de dialog cel putin la fel de deschis ca dl director ionescu.

    ReplyDelete
  5. Cred ca fiecare are bunele si relele lui.
    Nu il cunosc pe dl Ionescu dar il cunosc pe Pascanu si va pot spune sigur ca relatia lui cu Popeasca s-a stricat cand aceasta nu a mai vrut sa cotizeze in buzunarul lui Pascanu, si de atunci au inceput atacurile.
    Nu ii tin partea lui Popeasca ca stiu cum este si ce face, si cum se poarta cu oamenii.
    Vreti sa stiti mai multe despre ea ce face, ce zice si cu cine are "relatii" vorbiti cu cei care au venit in Romfilatelia inainte de 1 Martie 2004, dar sa nu le spuneti numele ca..........
    Asa ca si dl Ionescu nu stim exact cum a fost.

    ReplyDelete
  6. interesanta abordare. deci dl.pascanu, tarat in procese de catre dna popescu, de fapt este victima propriei sale actiuni. sa inteleg ca domnia sa a contribuit la inscaunarea doamnei in cauza in schimbul unor favoruri materiale? pai daca esra asa de puternic cum de a devenit asa de neajutorat si nu poate sa o dea jos de acolo? sal aiba la mana dna popescu pe dl. pascanu si sal santajeze cu ceva dezvaluiri? nul cunosc pe dl. pascanu asa de bine dar cred ca nu se compromitea in asa hal. dar mai stii?
    p.s. sugerati ca dl.ionescu a fost debarcat pe criterii de lipsa de receptivitate la buzunarele dlui. pascanu?

    ReplyDelete
  7. Stimaţi colegi, nu fabulaţi. Paşcanu o avea el belelele lui, ca orice om, dar masochist nu l-am cunoscut niciodată. Sugestia cu Ionescu mi se pare cel puţin deplasată.

    ReplyDelete
  8. Dl Ionescu a fost debarcat ca trebuia pusa Popeasca.
    Pascanu sigur ca a sustinut-o la inceput dar ca sa o debarce el ii este foarte greu de aceea a ales si acest blog (ca este clar ca il coordoneaza).
    Vedeti si alte comentarii facute pe marginea numelui lui Pascanu.
    Debarcarea lui Popeasca se va face in 2008 cand ii expira mandatul (sper sa nu am dreptate dar mai vorbim).

    ReplyDelete
  9. Stimate coleg, orice contract de management are niste clauze; daca una dintre partile semnatare incalca legea in executarea contractului, cealalta parte ce-ar trebui sa faca, sa doarma cu capu-ntre urechi?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics