The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, August 9, 2007

EFIRO 2008 – afacerea familiei Mateescu

Direcţia cooperare internaţională din cadrul Companiei Naţionale „Poşta Română” este coordonată de Gabriel Mateescu. Acesta deţine şi funcţia de preşedinte a Comisiei de Organizare a Expoziţiei Filatelică Mondială EFIRO 2008. Mateescu a mai fost implicat într-o serie de scandaluri pe parcursul anilor, când deţinea funcţia de preşedinte a CN „Poşta Română”.
Funcţia deţinută în Comitetul de Organizare EFIRO 2008 este o nouă oportunitate pentru Mateescu pentru a obţine avantaje licite. Un exemplu este dirijarea unor sume importante din bugetul EFIRO 2008 către firma SC iNes Group SRL. Aparent este o afacere banală prin care CO a comandat realizarea unor produse media, printre care şi un Buletin informativ. Afacerea are însă un aspect cunoscut doar de câţiva din preajma lui Mateescu. Acest amănunt, care se poate lăsa chiar şi cu condamnare la închisoare, constă în faptul că o rudă – conform informaţiilor din cadrul CN „Poşta Română” este vorba de rudă de gradul I. – este directorul econimic al societăţii în cauză. Conform site-lui oficial, firma iNES Group SRL, o are angajată în funcţia de economist pe Cristina Mateescu.
Firma este proprietatea a doi oameni de afaceri tineri, Dorinel Viorel Sabău şi Iosif Szavuj (aşa cum reiese şi din extrasul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului eliberat în data de 08.08.2007).
Gabriel Mateescu a semnat două decizii care dispun colaborarea membrilor CO cu societatea respectivă. Pentru activitatea contractată de către Mateescu este machetarea Buletinului nr. 1 EFIRO 2008. Lucrarea are 72 de pagini şi în format electronic se poate consultată pe pagina oficială efiro2008.ro.
Cele două documente semnate de Gariel Mateescu sunt Hotărârea nr. 5/05.05.2066 şi Hotărârea nr. 6/27.06.2006 şi pot fi consultate mai jos. Despre costurile sau negocierile cu firma iNES Group SRL nu se pomeneşte nici un cuvânt în documentele respective.
Cazul Mateescu este una penală, iar mai marele din CN „Poşta Română” riscă să facă închisoare. Conform Codului Penal art. 253¹ - Fapta funţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un fin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durata maximă.

38 comments:

  1. Iată chestiuni noi, ascunse publicului. Interesantă ar fi şi opinia lui Mateescu la toate astea.

    ReplyDelete
  2. cine este cristina mateescu? comitetul de organizare are mai multi membrii. cand au votat stiau de acest lucru? mateescu nu stia ca nu are voie sa faca asa ceva sau banii iau luat mintile?

    ReplyDelete
  3. Gabriel Mateescu este un dubios functionar al CNPR. Adus in Posta de fostul director Nicolae Mazgareanu, caruia ii cara geanta la deplasarile in strainatate, si-a propus sa-i saboteze acestuia functia de director general. In 2000, acest Gabriel Mateescu s-a pus la dispozitia PSD-ului si a inceput o campanie mincinoasa de denigrare in Jurnalul National a directorului Mazgareanu. Aceasta a fost combinata cu numeroase note informative furnizate SRI-ului despre afaceri pe care le inventa la adresa lui Nicolae Mazgareanu. Cum PSD-ul a castigat alegerile, juramintele de credinta si delatiunile pe care le-a facut au dat roade, ministrul Dan Nica instalandu-l pe delationistul Gabriel Mateescu in functia de presedinte director general al CNPR. Ajuns in fruntea bucatelor, Mateescu s-a pus pe afaceri penale sub obladuirea MCTI. A cumparat sediul firmei GELSOR a lui Sorin Ovidiu Vantu pentru o suma tripla fata de valoarea imobilului, iar impreuna cu Cristina Popescu - membra a Consiliului de Administratie al CNPR, au volatilizat banii pentru publicitate in folos personal precum si pentru mai marii protectori politici. A urmat tunul cu Congresul U.P.U., unde impreuna cu amanta sa Simona Tarabasanu si-au tras substantial din bugetul alocat. Drept urmare Cristina Popescu multumita de prestatia financiara a lui Gabriel Mateescu il propune la urechea ministrului Dan Nica pentru functia de presedinte al Consilului de Administratie U.P.U. unde o trage ca asistenta pe Simona Tarabasanu, cu care isi petrece zilele pe la Berna. Urmatoarea afacere este in curs de derulare si se numeste expozitia filatelica mondiala EFIRO 2008. Toate deciziile sunt luate de Gabriel Mateescu - presedinte al Comitetului de Organizare, impreuna cu asistenta personala Simona Tarabasanu, careia i-a dat functia de Comisar general.Restul membrilor C.O. sunt in principal persoane din serviciul condus de Gabriel Mateescu si Simona Tarabasanu, care voteaza tot ce doresc ei pentru a-si pastra serviciul, deoarece toti isi aduc aminte de vanatoarea de "vrajitoare" a salariatilor din C.N.P.R. dati abuziv afara din serviciu doar pentru ca Gabriel Mateescu ii banuia de loialitate fata de Nicolae Mazgareanu, pe care il vom contacta in America pentru a face dezvaluiri despre caracterul mizerabil al lui Gabriel Mateescu.

    ReplyDelete
  4. Acuzaţii grave. Există dovezi pentru aşa ceva? Dacă da, atunci nici nu mai merită să ne batem capul, Mateescu este ca şi intrat în puşcărie...

    ReplyDelete
  5. Intr-o tara de corupti unde orice eveniment cultural se poate transforma intr-o sursa de venituri personale afacerile de familie sunt un punct forte. De ce sa se faca ceva bun pe bani putini sau de loc in beneficiul evenimentului cultural cand se poate face prost pe bani foarte multi in profitul personal. Chestia cu licitatiile mascate ar trebui studiata mai bine de organele abilitate, realizarile de profit din aceasta manevra fiind enorme.

    ReplyDelete
  6. Domnule "Cap de Vaca",
    Inteleg ca esti bine documentat.
    Daca lucrurile sunt adevarate cred ca ar trebui facute plingeri penale.
    Pentru eficienta trebuie consultat un avocat specializat in asemenea cazuri.
    In aceasta situatie nu se va autosesiza nimeni.

    ReplyDelete
  7. Aloooooo !
    Atacati Popeasca - stricati imaginea marcii postale romanesti.
    Atacati Mateescu - stricati imaginea Postei Romane.
    Atacati Mateescu si Simona - stricati imagine Romaniei si a Uniunii Postale Universale.
    Cine va credeti ?
    Va dau la cremenal.

    ReplyDelete
  8. ma scusat pentru romaneste meu pentru ca nu sunt roman.
    Am citit ce avet scris de asupra.... nu am cuvintele.
    Imi pare rau pentru ca eu iubesc Romania dar din pacate cred ca pentru multe persoane livel de nesimtire este elevat a gradu de virtute.

    ReplyDelete
  9. Bravo lingailor !
    V-am prins!
    "Operativ" a aparut reactia "internationala" a sifonarii imaginii Popestei, Mateescului si Simonei ce se reflecta in faldurile tricolorului Romaniei.
    "Ati pus botul la capcana".
    Fiti domnilor mai subtili si mai inteligenti.
    Ha! Ha! Ha!

    ReplyDelete
  10. Cred că acuzaţia din intervenţia precedentă este una nefondată. Persoana care a postat mesajul a transmis şi un e-mail pe adresa administratorului. Nu îl voi dezvălui numele, dar pot să dau cîteva date care mă fac să cred că este vorba de un om intentii curate. Mesajul e-amil a fost trimisă de pe un server al unei firme din Brescia, Italia, şi aparţine unei firme de salubritate (A.s.l. Brescia s.r.l. având IP 217.56.222.150). Până aici se pare o treabă curată, dar persoana în cauză mai are o adresa de e-mail pe serverul Autorităţii Poştale din Italia (www.poste.it). Ar fi interesant de văzut dacă pe acest server se poate crea vreun cont de e-mail gratuit. Dacă nu, trebuie să presupunem că autorul mesajului este un angajat al Poştei Italiene. Pe de altă parte respectivul figurează pe un portal filatelic cu menâiunea că este colecţionari de mărci poştale româneşti. În acest context este greu să aducem autorului mesajului acuzaţii că ar fii unealta unor persoane oculte din cadrul Poştei Române, Romfilatelia sau chiar din rândurile membrilor FFR.

    ReplyDelete
  11. S-a folosit metoda "suna un prieten".

    ReplyDelete
  12. Vad ca mesajul meu au generat problemele pentru administrator.
    Atunci ma present. Ma numeste Dott. Roberto Opizzi, si nu sunt un angajat Poste Italiane (adresa email cu poste este nominala si verificata de autoritate postale inainte de deschidere) dar un colonel de Polizia Locale in Italia si lucrez ca seful de inspectorat interne la ASL din Brescia care este Directia de Sanatate Publica din Judet.

    Vina mea este ca sunt indragostit de timbre romaneste si cum multe alte persoane.

    Pentru anonim ca spune "metoda suna un prieten" sper ca vor avea curaj sa scrie numele lui si spune motive pentru ca crede ca ce este scris nu este adevat.

    ReplyDelete
  13. stimabililor,
    reveniti la "obect".are legatura mateescu cu timbrele cat sula cu prefectura. despre el este vorba si nu despre popeasca sau gerogeasca. restul sunt povesti. el are afacerile lui aia ale ei si asa mai departe.

    ReplyDelete
  14. Da, colega, ai dreptate. Dar în acest caz (cel al EFIRO 2008), se mai ceartă ei între ei, dar când e vorba de filatelişti, parcă a turnat ucigă-l toaca superglue între ei, aşa sunt de uniţi!

    ReplyDelete
  15. colega, se pare ca si acolo sunt dezbinari. ca intre artisti...

    ReplyDelete
  16. Poate nu m-am exprimat bine, superglue între Mateescu şi Popeasca, nu între filatelişti. Adică cei doi, chiar dacă se ceartă, când e vorba sa dea în colecţionari, sunt al dracului de uniţi, parc-ar fi fraţi (nu de sânge, ci de codru...)

    ReplyDelete
  17. asa da! ca de altfel amindoi o au cu filatelia la greu. s-au cautat mult pana s-au gasit. sa le traiasca la aia care i-au cocotat pe asa posturi!

    ReplyDelete
  18. Să le trăiască lor, dar nouă nu cred că ne trebuie! Cu cât stau ăştia în posturi mai mult, cu atât mai multe timbre aiurea o să avem. Să nu vă mire dacă mai apare cine ştie ce emisiune anapoda, sau CO-ul lui EFIRO 2008 mai adoptă vreo hotărâre de te dor dinţii...

    ReplyDelete
  19. pai timp mai este. la cum se tiparesc timbrele acum, poti sa te astepti la orice. astia nu mai tin cont de nimic. nici de reguli, nici de nimeni. sunt stapani absoluti. si cand te gandesti ce sperante siau pus unii in ei la inceput. asa este in viata daca te legi la cap fara sa te doara sau unde nu este cap, vai de... ce urmeaza.

    ReplyDelete
  20. Informaţiile din blog au ajuns deja şi la urechile lui Mateescu. Deşi acuzaţia ce i se aduce este destul de clară, dl. Mateescu nu are nici o reacţie; nici el, nici compania care-l plăteşte!
    Ce-aveţi de gând, domnilor? Chiar trebuie să vină cineva să vă ia de guler?

    ReplyDelete
  21. pai ce apare pe blog a fost anterior dat si la minister si la guvern si la.... fara nici o reactie. de ce sa-si faca griji? nu cu voia celor de mai sus actioneaza in acest mod? ne racim gura de pomana. la congresul upu aceiasi echipa a facut jaf si nimeni nu a mai comentat. popeasca de asta a si fost pusa, nu de specialista in timbre. specialista in furat. sa-i acopere prin oamenii din minister pe cei de la posta. de altfel este ciudata apropierea de acum dintre ea si cei doi saltimbagi: mateescu si tabarasanu, avand in vedere relatiile de ceva vreme in urma. probabil ca hotii se ajuta la greu.

    ReplyDelete
  22. Cred ca punerea in aceeasi oala a celor doua grupe de tovarasi, cei din CO-ul EFIRO si hotii de la Romfilatelia nu este cea mai buna solutie. Cele doua grupuri de indivizi trebuie analizate separat, fiecare pentru ce-i apartine: primul pentru bataia de joc si desconsiderarea miscarii filatelice (eventual pentru restul problemelor, daca se constata ca sunt reale), iar al doilea pentru furtul banilor publici de la posta. Cred ca totusi se mai contureaza un grup: cel al indivizilor din conducerea postei si din ministerul comunicatiilor care trebuiau sa ia masuri impotriva hotilor, dar i-au acoperit. Astept comentariile colegilor.

    ReplyDelete
  23. impartirea este doar teroretica si poate fi analizat si separat fiecare grup descris si altele care la o analiza mai serioasa pot sa mai apara.pe fond, sunt o apa si un pamant.in co - efiro cei care sunt angajatii postei sunt numiti de cartre conducerea postei acolo. conducerea postei este numita la randul ei de catre conducerea ministerului. conducerea romfilateliei a fost numita de aga reprezentata la acea vreme de catre marcel nicolaescu, salariat al postei. mai nou, se pare ca ministerul decide in aceasta privinta ca si " patron " al postei. am sesizat asta din materialele publicate de ffr pe blog si transmise la diferite nivele.
    toate sunt interconectate. sa nu mai spunem ca mateescu ( presedinte co - efiro ) a fost director general al postei pana cand, satul de el, actuala directoare a romfilateliei la indpartat fiind numit un om de paie al ei, macovei si el fost secretar general in ministerul condus de nica. de ce azi sunt atat de apropiati mateescu si popeasca ( si tabarasanu pe langa ei, desi intre ele erau relatii de paruiala ), poate ne poate spune cineva. asa ca stimate coleg, pana una alta nu se poate spune ca interesele celor trei grupuri pe care leai identificat sunt divergente. toate au scop distrugerea imaginii timbrului romanesc si furtul din banii statului. si posibil ca o parte dintre filatelisti sa se fi raliat la o astfel de politica.
    sa vedem si alte pareri.

    ReplyDelete
  24. Văd că sunteţi bine documentat în ceea ce priveşte ministerul, ştiţi lucruri pe care eu unul nici nu le bănuiam. Pe mine mă interesează însă dacă, din mişcarea filatelică, în afară de cei nominalizaţi în ultimul comunicat al FFR, mai sunt şi alţi lingăi. Tare aş fi curios să-i ştiu, dacă sunt, pentru a le arăta obrazul şi a-i întreba ce au de gând!
    Este clar că ceilalţi, de la Romfilatelia, de la poştă şi din minister s-au aliat împotriva noastră. Sincer să fiu, nu ştiu care este mecanismul pe care vor să-l utilizeze, deoarece cei mai mulţi dintre noi au capul pe umeri şi nu se sperie cu una, cu două, de nişte trepăduşi, indiferent ce funcţii au ei. Aşa cum au ei relaţii, avem şi noi, dacă-i vorba pe aşa. Eu unul am trimis o mulţime de mail-uri şi de scisori, am vorbit cu cunoştinţele mele şi le-am prezentat situaţia. Toţi mi-au promis că vor face sesizări mai departe, pentru a se vedea ce se întâmplă, de ce s-au scos emisiuni ilegale, ce bani s-au învârtit pe-acolo. Mi s-a promis chiar o verificare direct la minister, la acest reprezentant al aga, cum i-aţi spus.

    ReplyDelete
  25. Acuzatiile care se aduc aici mi se par foarte directe si grave. Daca este de buna credinta, Dl. Mateescu ar trebui sa le dezminta. Oricum, acordarea unui contract la o firma unde sotia sa este director economic nu poate fi interpretata ca o simpla coincidenta. Nu putem sa acuzam pe nimeni fara o investigatie serioasa, dar clar trebuie clarificate circumstantele afacerii.
    In rest, afirmatia ca atacandu-l pe Mateescu atacam "marca postala romaneasca" e aberanta. Genul asta de raspuns e favoritul oricarui oficial corupt din lume si nu inlatura deloc suspiciunile. Adica poti fi un filatelist serios daca pui intrebari despre corectitudinea contractelor incheiate de Efiro? In plus, marginalizarea unor filatelisti de marca (inclusiv presedintele FFR) mi se pare nescuzabila si nu poate duce decat la cresterea suspiciunilor. EFIRO va fi, poate, un succes, dar unul marcat de suspiciuni si neincredere din partea oamenilor care sprijina cel mai mult filatelia romaneasca (si care si-au dedicat o buna parte din viata filateliei). Pacat, mare pacat.
    Unul tot plecat pe alte meleaguri.

    ReplyDelete
  26. Stimate domn,
    Noi nu putem face investigaţii, pentru că nu avem nici o calitate oficială în acest sens. Ce putem face noi (şi văd că aste încearcă colegiul editorial) este să semnalăm în acest blog ceea ce credem că nu se încadrează în limitele legale. Cei abilitaţi să facă investigaţii (rămâne de văzut cât de serioase) ar fi trebuit să se sesizeze demult, mai ales că, după cum scrie în blog, mai multe persoane au făcut sesizări la aproape toate organele abilitate. Cineva scria, într-un comentariu, că pot fi traşi la răspundere pentru toate aceste situaţii (care mie mi se par în mod clar nelegale) inclusiv persoanele care trebuiau să ia măsuri şi nu le-au luat. Poate că domnii din colegiul editorial ar putea publica şi atribuţiile unor instituţii care ar fi trebuit să ia măsuri şi nu le-au luat. Poate că aşa s-ar vedea mai limpede că unele persoane sunt "acoperite" atât de alte persoane cu funcţii de decizie, cât şi de unele instituţii. Nu îmi dau seama cât realizează responsabilii că sunt răspunzători de administrarea banului public. Probabil că într-o democraţie adevărată, unii erau deja de mult timp luaţi la puricat.

    ReplyDelete
  27. Stimate domn,
    Noi nu putem face investigaţii, pentru că nu avem nici o calitate oficială în acest sens. Ce putem face noi (şi văd că aste încearcă colegiul editorial) este să semnalăm în acest blog ceea ce credem că nu se încadrează în limitele legale. Cei abilitaţi să facă investigaţii (rămâne de văzut cât de serioase) ar fi trebuit să se sesizeze demult, mai ales că, după cum scrie în blog, mai multe persoane au făcut sesizări la aproape toate organele abilitate. Cineva scria, într-un comentariu, că pot fi traşi la răspundere pentru toate aceste situaţii (care mie mi se par în mod clar nelegale) inclusiv persoanele care trebuiau să ia măsuri şi nu le-au luat. Poate că domnii din colegiul editorial ar putea publica şi atribuţiile unor instituţii care ar fi trebuit să ia măsuri şi nu le-au luat. Poate că aşa s-ar vedea mai limpede că unele persoane sunt "acoperite" atât de alte persoane cu funcţii de decizie, cât şi de unele instituţii. Nu îmi dau seama cât realizează responsabilii că sunt răspunzători de administrarea banului public. Probabil că într-o democraţie adevărată, unii erau deja de mult timp luaţi la puricat.

    ReplyDelete
  28. Raspund anonimului din data de 23 august 2007 h:12.54
    Pentru ca va intereseaza tradatorii din miscarea filatelica va oferim o prima lista:
    1) Dan Dobrescu (Bucuresti)- platit de Cristina Popescu cu mii de euro ca sa atace Federatia Filatelica Romana, presedintele si membrii importanti ai Comitetului Director prin metode securiste si de santaj
    2) Cristian Scaiceanu (Craiova)- idem
    3) Cezar Vasilescu(Bucuresti)- purtatorul de zvonuri
    4) Gilda Rosca (Bucuresti)- uneltitoarea din umbra impreuna cu Daniliuc si Dobrescu si "prietena apropiata” a junelui Scaiceanu
    5) Ioan Daniliuc(Bucuresti) - acolitul lui Cristina Popescu si Dan Dobrescu
    6) Dumitru Dumitru(Bucuresti)- satelitul lui Dan Dobrescu
    7) Florin Patapie (Iasi) – subventionatul si purtatorul de mesaje denigratoare ordonate de Dan Dobrescu
    8) Coriolan Chiriches(Botosani) - platit de Dan Dobrescu cu 1000 de euro si inoculat de Ioan Daniliuc
    9) Melnic Teodor(Bucuresti) - afaceristul cu stampilele prima zi a emisiunii puse la dispozitie de Romfilatelia pentru fabricarea unor piese unicat pe care le vinde speculativ

    Daca mai descoperim si alti tradatori in miscarea filatelica romaneasca ii vom adauga pe lista.

    ReplyDelete
  29. foarte interesant. o lista pe care se gasesc unele nume " grele " din miscarea filatelica care din fericire are mai multe nume de partea dreptatii. are bani multi dna. popescu daca-si permite dsa tina o " curte "asa de numerosa. de unde-i are nu stiu ca este tare amarata ( vezi declaratia de avere ).

    ReplyDelete
  30. Domnilor, cheltuielile de la Romfilatelia sunt în cea mai mare parte făcute fără o justificare reală. NU EXISTĂ VOINŢĂ POLITICĂ DIN PARTEA UDMR DE A STOPA CELE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO! Poate că este cazul să trimitem o scrisoare deschisă Parlamentului European, eventual colegilor de la Budapesta şi Parlamentului de acolo, ca să ştie şi ei pe cine sprijină!
    A plecat Zsolt Nagy, a venit Winkler. Ce credeţi că o să se întâmple? Chiar trebuie să facem o demonstraţie în faţa Palamentului, ca să ne facem auziţi?
    Se pare că acest UDMR poate fi categorisit, împreună cu încuiaţii de la poştă, GROPARUL FILATELIEI ROMÂNEŞTI!

    ReplyDelete
  31. pai ce udmr ia decizii singur? ei sunt doar oameni de paie in guvern. si cu psd-ul si cu conventia si cu alianta ca tot romanul impartial. credeti ca lor le pasa ce se intampla cu romania? ei isi urmaresc tintele lor si atat. poate chiar se bucura de invrajbirea asta intre romani. zic si eu.

    ReplyDelete
  32. Cât de curând au de dat un examen în faţa naţiunii...

    ReplyDelete
  33. colega anonim, nu doresc sa te dezamagesc. tot ne incalzim cu astfel de idei. poporul asta nu prea da importanta la astfel de examene iar pe politicieni ii doare undeva de el.

    ReplyDelete
  34. Eu vorbeam de alt fel de examen. după câte am aflat, la Federaţie se pregăteşte o listă cu probleme pentru ministrul Winkler. La asta mă refeream.

    ReplyDelete
  35. atunci sa asteptam sa vedem ce pozitie va lua noul ministru.

    ReplyDelete
  36. dna Mihaela Heksch - Director Executiv Comercial este cumnata dlui in discutie..

    ReplyDelete
  37. despre gabriel mateescu este vorba?

    ReplyDelete
  38. neamul lui linge timbreDecember 9, 2010 at 2:56 PM

    cine a fost mazgareanu nicolae? mateescu gabriel ,sau simona tarabasanu ?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics