The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, August 1, 2007

Filateliştii români contribuie la dezvăluirile Filatelistului Furios

Imediat după ce blog-ul de faţă a intrat în exploatare mai mulţi filatelişti au anunţat că ne pun la dispoziţie o serie de documente şi date care susţin idea că activitatea filatelică din România este controlat de un timp încoace de un grup de persoane care s-au organizat în stil mafiot. Aceştia aplică fără reţinere puterea deţinută în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Compania Naţională „Poşta Română” respectiv SC „Romfilatelia” SA.
Primul set de documente au sosit pe adresa adminsitratorului în această seară. Numele expeditorului, după e serie de schimburi de mesaje cu acesta şi din motive lesne de înţeles nu îl vom dezvălui. Vom folosi pseudonimul "Postaşul".
Mai jos redăm mesajul şi documentele trimise de "Poştaşul".
(Pentru protejarea identităţii acestuia am bloor-at adresa de e-mail şi numele.)
(pentru mărirea imaginilor click pe ele)

(transcrierea mesajului)

Bună seara,

Aşa cum am promis ieri, vă trimit patru documente interesante:

- Norme: sătul de problemele generate de Romfilatelia în cadrul relaţiilor de serviciu, Cristian Iorgulescu, fostul director al Fabricii de Timbre a apelat la preşedintele ANRC, pentru a se lămuri în privinţa existenţei unor atribuţii sau reglementări legate de tipărirea şi emiterea timbrelor poştale. Răspunsul în doi peri primit de la ANRC este concludent;
- Un raport al Postei în care se analizează activitatea Romfilatelia pe o perioada de doi ani, se subliniază problemele economice şi de altă natură generate de existenţa acestei societăţi şi se ajunge la concluzia de a se propune Consiliului de Administraţie desfiinţarea Romfilatelia prin absorbtie;
- Raportul de mai sus este susţinut de o justificare juridică alcătuită de firma de avocatură Ştefanică, Duţu şi Asociaţii, care subliniază aceeaşi concluzie;
- O adresa a Cristinei Popescu, directoarea Romfilatelia, către ministrul Zsolt Nagy, prin care se plânge că nu poate creşte nominalul unei serii de timbre, întâmpinând opoziţie din partea preşedintelui Federaţiei Filatelice Române.
În urma analizei primelor trei documente, am senzaţia că toată această situaţie este patronată de către cei din minister (adică foştii colegi ai Cristinei Popescu). De altfel, mai mulţi oficiali ai Poştei (inclusiv directorul general Dan Mihai Toader într-o discuţie cu Leonard Paşcanu) au afirmat că li s-a sugerat de către minister ca Romfilatelia să fie lasată în pace. Eu ce mai pot spune? Poate doar să-l chem pe ministru în instanţă (ca persoană fizică, nu juridică), pentru a-i cere despăgubiri că nu s-a achitat de atribuţii şi nu a luat măsuri (în urma mai multor rapoarte primite de la Poştă) şi am pierderi calculabile ale colecţiei mele datorită politicii filatelice promovate de nişte nepricepuţi (chiar mă întreb ce-ar spune presa la o astfel de acţiune?).
Sper că aceste documente să vă fie de ajutor.
Succes!

■■■■■■ ■■■■■,
un filatelist la fel de cătrănit din cauza celor ce se petrec în filatelia românească.


5 comments:

  1. Felicitari "Postasului". Se vede ca la Posta s-au vrut masuri. Oare de ce nu a vrut ministerul sa faca nimic? Pentru cadourile primite de la Cristina Popescu? Oare cine verifica gestiunea acestei intreprinderi sa vada cui s-au dat cadouri?

    ReplyDelete
  2. Gasim niste hoti mai putin hoti sa-si verifice stapanii ?!? Treziti-va domnilor, traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor.

    ReplyDelete
  3. Colega, nu toţi poştaşii sunt hoţi. Cei mai mulţi dintre ei asudă zdravăn pentru un salariu de mizerie. Cei mai mulţi sunt cracterizaţi de bun simţ şi nu-şi dau în petec. Dar la 35.000, câţi sunt de toţi, este firesc să mai fie şi uscături.
    Cei care au făcut raportul n-au avut nimic de-a face cu situaţiile constatate, nu sunt autorii lor şi au dorit să-şi apere pielea. Vinovaţii sunt alţii...

    ReplyDelete
  4. ne racim gura de pomana. se fura cu voie de la stapanire.

    ReplyDelete
  5. Şi ce a făcut consiliul de administraţie cu propunerile primite? De văzut, nu se vede nici o măsură! Este tot vina filateliştilor?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics