The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, August 7, 2007

Anexă la documentul prezentat Şefului Corpului de Control al Ministrului Comunicaţiilor

Examinaţi tabelul din imagine, cifrele sunt absolut uluitoare. Se vede acum câţi bani sunt în joc aici?
recomandarea administratorului
pentru mai multe detalii privind emisiunile speculative puse în circulaţie de către SC Romfilatelia SA vezi:
Timbrele pirat emise de Romfilatelia - partea I.
Timbrele pirat emise de Romfilatelia - partea II.

12 comments:

  1. cine ia dat aprobarea? nu mai exista nici un organism in tara asta care sa reglementeze ce se publica si ce nu? fiecare face ce vrea? este cumva intreprinderea privata? posta centrala ce pazeste? dar ministerul? vai de capul ei de tara!

    ReplyDelete
  2. Cum adică "cine i-a dat aprobarea?"
    Nu trebuie să i+o dea nimeni, este doar membru într-o organiza-ie de luptă împotriva emisiunilor speculative. Vezi CV-ul domniei sale: http://razboifilatelic.blogspot.com/2007/08/un-cv-cu-pete-albe.html

    ReplyDelete
  3. domnu' amarat, si noi suntem niste amarati cind vedem ce bani invarte doamna. oare singura?

    ReplyDelete
  4. Din câte ştiu eu, la felia asta n-a mai pus nimeni botu', toţi aceşti bani intră (după vânzarea timbrelor) parte in casieria Romfilatelia, parte în cea a Poştei (proporţional cu cantităţile de timbre luate din fiecare emisiune, vedeţi deciziile de punere în circulaţie pe site-ul Romfilatelia). Asta, dacă nu cumva timbrele sunt vândute la export, la un preţ derizoriu faţă de valoarea nominală (aşa cum a fost cazul emisiunii "50 de ani Europa"). Este o sursă de venit extrem de lejeră (nu trebuie să munceşti, nu trebuie să transpiri), partea dubioasă începe abia la cheltuirea acestor bani. La poştă, există cheltuieli mari, organizaţia fiind mare şi sistemul dezvoltat. La Romfilatelia însă, cea mai mare parte din bani se duc pe salarii la o căruţă de salariaţi (în mod cert o normare serioasă ar arăta cinstit cât de încărcată este schema lor de personal). Probabil că un privat ar face aceeaşi activitate cu circa 10-15% din actualul personal, în mod cert având şi specialişti, nu ca cei de acum de la Romfilatelia, cărora dacă le dai câteva timbre în mână, se uită la ele şi zic că îi înjuri.

    ReplyDelete
  5. stimate coleg de anonimat.
    un comentariu interesant si se pare documentat. este adevarat ca incasarile se regasesc in conturile celor doua intreprinderi. problema este daca legea care permite acest lucru este corecta sau nu. s-au spus multe pe acest blog referitor la modul cum a fost restructurata romfilatelia in anul 2004. de aici trebuie inceput. daca legea este ok nu mai avem ce sa discutam, daca nu atunci ce se asteapta de catre organele in drept pentru a dispune masuri de reintrare in legalitate si cine are interes pentru a pastra aceasta stare de lucruri.
    cat priveste modul de cheltuire a banilor, cred ca acele controale facute pana in prezent puteau sa sezizeze daca erau aspecte ilegale si sa propuna masuri de corectare.cu certitudine s-au facut si probabil se vor mai face cheltuieli mari dar trebuie cuantificata eficienta acestora. se pare ca unele au fost eficiente pentru firmele care au renovat sediul, au vandut tehnica de calcul,etc. si poate ca este de bine. asta s-a si urmarit probabil de nasii reorganizarii. ce a iesit nici ei poate nu putea stii la vremea respectiva. cert este ca fiind mosia statului nu intereseaza pe nimeni. conform principiului ca nimeni nu poate sa-i traga la raspundere deoarece se stie ca statul este cel mai prost gestionar.
    sa vedem ce o sa mai fie.

    ReplyDelete
  6. Mulţumesc pentru aprecieri, dragă colega. Poate că asta ar trebui să facem în blogul acesta: să luăm fiecare act normativ şi să-l analizăm sub toate aspectele, în principal dpdv juridic şi economic. Este drept că nu toţi se pricep, dar mai toţi au cunoştinţe jurişti sau economişti. Poate că împreună îi putem da de cap, până la urmă. Poate îşi exprimă punctul de vedere şi administratorul şi colaboratorii săi.
    Va mulţumesc pentru intervenţii, stimaţi colegi!

    ReplyDelete
  7. Domnilor, pe probleme economice s-au semnalat destule nereguli în această Romfilatelia, documentele prezentate pe blog vorbesc singure. Dar probabil că este cazul să publicăm mai multe, unele chiar de necrezut. Nu-i nimic, putem continua până se vor lua măsuri de către organele în drept să facă acest lucru şi până aceşti neaveniţi şi nepricepuţi vor fi îndepărtaţi din funcţii şi vor fi traşi la răspundere, conform legii, nu numai pentru ce au făcut, ci şi pentru ce ar fi vrut să facă

    ReplyDelete
  8. Inca o data va repet......
    INTR-O TARA DE CORUPTI, CINE SA FACA DREPTATE ?????
    Poate Tepes............

    ReplyDelete
  9. dragi colegi, este de remarcat faptul ca deja ne indreptam spre o viziune cat de cat unitara asupra modului de a actiona in acest caz. sunt de acord ca administratorul si echipa sa trebuie sa fie mai prezenti pe blog cu materiale sau informatii care sa ne permita a desprinde unele concluzii in ce directie sa actionam.politic cred ca ne-am lamurit. legaturile transpartinice sunt prea puternice si interesele prea mari pentru a fi o cale de succes.trebuie actionat in principal pe linia economica si juridica a faptelor comise. si din cea ce vad sunt deja o multime. ramane de vazut cat de doritori sunt cei care au declansat lupta in a invinge. sa speram totusi ca se va gasi cineva in tara asta care sa ia msurile corespunzatoare.

    ReplyDelete
  10. Colega, ţine te rog cont de faptul că nici administratorul, nici colaboratorii lui nu sunt fac-totum, nu pot fi prezenţi în acelaşi timp în toate locurile şi nici n-au cum să le ştie pe toate. Aşa că, cred că este cazul să fie ajutaţi de toţi colecţionarii cinstiţi. Furnizaţi-le informaţii şi date despre nenorocoţii ăştia şi trimiteţi-le ideile care vă bântuie.

    ReplyDelete
  11. Sumele din tabel sint fabuloase!!! Chiar si un procent mic inseamna foarte mult, mai mult decat ar putea produce o firma care lucreaza cinstit!

    ReplyDelete
  12. Stimaţi colegi, sumele sunt într-adevăr mari. Dar vă rog să ţineţi cont de faptul că în aceste sume sunt cuprinse şi taxele poştale aferente tarifelor echivalente valorilor nominale. Adică este un serviciu preplătit, cum s-ar spune.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics