The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, August 29, 2007

”NIMENI” vs. Alexandru Bartoc

Sunt un “NIMENI”. Aşa a spus despre mine Alexandru Bartoc. Sunt un ”NIMENI” pentru că am îndrăznit să public pe acest blog un material care îl vizează pe Alexandru Bartoc (Liniştea de la EFIRO 2008 a costat 12 m² spaţiu comercial). Sunt mândru că sunt ”NIMENI”, iar de numele meu nu se leagă nici o afacere dubioasă. Eu nu am votat nici Comitetul de Organizare (CO) EFIRO 2008, nici în vreun alt comitet, acordarea însumi mie, a nici unui metru pătrat de spaţiu expoziţional. Nu contest calităţile lui Alexandru Bartoc. A făcut multe pentru filatelia românească. Şi sper că nu se va opri aici. Însă de la acest lucru şi până la cele 12 m² este o cale lungă. Să nu uităm că statutul lui Alexandru Bartoc în Comitetul de Organizare este de comisar general adjunct. Alexandru Bartoc are drept de vot în CO, ba mai mult dispune de cheltuirea banului public. Statutul lui Alexandru Bartoc poate fi asimilat cu statutul unui funcţionar public (pentru a vă convinge vă recomand să consultaţi un avocat sau Codul de procedură penală, precum şi Metodologia pentru aplicarea Legii nr. 188/1999 din 08/12/1999 privind Statutul funcţionarilor publici), asemeni cu cazul Gabriel Mateescu, iar conform Codului Penal art. 253¹ - Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un fin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durata maximă.
Alexandru Bartoc, dacă dorea să realizeze un stand aşa cum spune preşedintele FFR, Leonard Paşcanu, trebuia să se retragă din CO şi să se ocupe de iniţiativa, dealtfel, lăudabilă. Nu poţi călării doi cai în acelaşi timp. Un exemplu drept de urmat pentru Alexandru Bartoc trebuia să fie dr. Mircea Dragoteanu, care a ştiut să se retragă, a ştiut să renunţe la o funcţie pentru a se dărui filateliei, chiar cu riscul să piardă dreptul de a expune.
Oare, cum poate reprezenta interesele Federaţiei şi implicit ale filateliştilor români, Alexandru Bartoc? Din păcate s-a compromis singur. Credeţi că într-un caz controversat cu ceilalţi membrii ai CO Alexandru Bartoc mai poate pune piciorul în prag? Ceilalţi membrii ai CO sau ”trădătorii” se folosesc la maxim de această situaţie, de asta să fiţi sigur Domnule Preşedinte. În acest moment Alexandru Bartoc este şantajabil. Eu nu. De asta îmi place să fiu un ”NIMENI”. Cred că astfel pot fi mult mai util filateliei româneşti, chiar dacă nu voi avea gratis un stand la EFIRO 2008.
Legat de afirmaţia lui Alexandru Bartoc, că aş fi vorbit în necunoştinţă de cauză şi aş fi denigrat o activitate apreciată prin străinătate, doar o singură remarcă pot să fac. În Hotărârea CO nr. 22 din 25.07.2007 la Art. 4 nu se vorbeşte de Fundaţia Culturală ”NIMENI”, ci despre organizaţia coordonată de Alexandru Bartoc. Unde este, deci, reavoinţa şi denigrarea activităţii apreciate prin străinătate? Poate îmi explică Alexandru Bartoc sau Leonard Paşcanu. Chiar dacă sunt doar un ”NIMENI”. EFIRO 2008 se organizează şi din contribuţia mea financiară, sunt şi eu contribuabil, evident în calitate de ”NIMENI”.

p.s. – pentru Leonard Paşcanu
Domnule Preşedinte, ne recomandaţi să semnăm cu numele real. Este curioasă solicitarea Dvs., atâta timp cât ştiţi că unii dintre cei care au contribuit la acest jurnal, riscă să rămâne fără serviciu, dacă le este dezvăluită identitatea. Îmi solicitaţi să cer scuze pentru denigrări. Nu am denigrat pe nimeni (de această dată fără ghilimele şi fără litere mari). Am prezentat un document pe care nu aveţi cum să-l contestaţi (probabil dacă nu aş fi mai curios din fire şi nu aş şti cum să găsesc informaţii despre acest caz marea majoritate a filateliştilor nu ar fi aflat niciodată) şi am enumerat o serie de date în materialul publicat sub titlul Liniştea de la EFIRO 2008 a costat 12 m² spaţiu comercial. Cereţi celor care au comentat textul respectiv să vă sune pentru a obţine date din procesele verbale ale şedinţelor CO. V-am transmis în repetate rânduri solicitarea noastră – atât în privat cât şi în public – să contribuiţi la construirea acestui blog cu materiale, date etc. Singura Dvs. intervenţie este, până la această dată, cea legată de subiectul ”Bartoc”. Acest aspect am remarcat fără să fac vreo aluzie.
În continuare vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie date şi documente care le aveţi în posesie şi care se referă la o serie de ilegalităţi comise de conducerea Poştei Române şi Romfilatelia. Aşteptăm intervenţiile Dvs. la adresa razboifilatelic@yahoo.com.
Cu respect,
”NIMENI”, alias Cap de Bour

Iată textul semnat de Preşedintele FFR, Leonard Paşcanu, postat în 26 august a.c., la rubrica Comentarii al articolului Liniştea de la EFIRO 2008 a costat 12 m² spaţiu comercial.
Leonard Paşcanu spunea...
L-am întrebat pe domnul Alexandru Bartoc de ce nu intervine în problema celor "12 mp". Răspunsul a fost: "Nu discut cu un NIMENI. Dacă nu ar fi fost un nimeni, şi-ar spune numele şi nu ar fi scris în necunoştinţă de cauză, denigrând o activitate mult apreciată în străinătate care face şi va face cinste României".
Dar despre ce este vorba?
Domnul Alexandru Bartoc şi-a propus să finalizeze până la EFIRO 2008 colecţia de buletine, cataloage, palmarese, medalii, plicuri realizate cu ocazia expoziţiilor FIP din 1927 până în 2008. Totodată, domnul Alexandru Bartoc doreşte să tipărească până la EFIRO 2008 un ALBUM – DOCUMENT FIP dedicat acestor expoziţii FIP. Acest album va fi trimis tuturor federaţiilor, administraţiilor poştale din cadrul UPU, muzeelor poştale din toata lumea.
În legătură cu liniştea ce s-a instalat la Comitetul de Organizare al EFIRO 2008 prin alocarea celor 12 mp pot să vă spun: Comitetul de Organizare al EFIRO 2008 a aprobat alocarea spaţiului de 12 mp pe care domnul Alexandru Bartoc îşi va construi standul, în care vor fi prezentate materialele menţionate legate de expoziţiile FIP. Referitor la afirmaţia că ar fi fost "cumpărat" pentru a tăcea din gura, ar fi suficient să fie citite procesele-verbale ale şedintelor Comitetului de Organizare al EFIRO 2008 şi s-ar putea vedea care a fost poziţia dumnealui în fiecare şedinţă.
Pentru anonimul care are nedumeriri privind acest spaţiu de 12 mp îl rog să mă sune la telefon 0744-500.566 pentru a ne întâlni şi a-i pune la dispoziţie procesele-verbale referitoare la această problemă. Dacă, însă, curiozitatea răuvoitoare se ascunde în spatele anonimatului, sunt sigur din ce zona filatelică aparţineţi.
Acest proiect al d-lui Bartoc, care îl va costa multe mii de euro din buzunarul propriu, a fost în permanenţă privit cu ostilitate de dl. Gabriel Mateescu şi d-na Simona Tărăbăşanu, care au fost nevoiţi să-l accepte datorită poziţiei conducerii FIP şi FEPA (vezi articolele din revistele FLASH şi FEPA NEWS).
Dacă acest "NIMENI" de bună credinţă doreşte să fie lămurit, ca şi toţi cititorii acestui "blog", ar fi bine să-şi semneze mesajele şi să-şi ceară scuze pentru denigrări.
Leonard Paşcanu

12 comments:

  1. Intrebare pentru Leonard Pascanu
    In anul 2004 (cand erati inrelatii bune cu Popeasca) cine v-a pus termopanele si cu ce bani?

    ReplyDelete
  2. Domnule NIMENI, stiu ca va convine de minune sa desfiintati din CO si ultimii doi filatelisti adevarati. Daca pe Pascanu nu l-ati putut demola, hai sa-l demolam pe Bartoc. Gaselnite la tot pasul. Normal ca la acest mare eveniment, fiecare filatelist adevarat incearca sa-si aduca cat mai multe contributii si de multe ori cade sub incidenta unor statute stupide si invechite sau a unor legi care nu tin pasul cu cerintele lumii filatelice. Va asigur ca daca dl. Bartoc renunta la statutul de membru in CO ajungem in asa mare dezechilibru incat nu stiu ce mai cautam pe acolo. De asemeni, daca nu profita de aceasta mare manifestare care se tine la noi, pentru a prezenta ce are de prezentat lumii intregi, cand oare o sa mai aiba ocazia ? Sa fiti convins ca sunt probabil mai multi in situatia delicata de a renunta la ceva, dar acel ceva la care se renunta, poate fi o mare pierdere pentru noi toti. Banuiesc ca nu prea va sinchisiti dumneavoastra cu asta. Incercati sa demolati ce se mai poate demola, filatelistii, dai in Doamne ..... Avea doamna Popescu o vorba pe la EFIRO 2004 legata de l....ii aia de filatelisti. La vremea aia o luam ca o gluma buna.
    Acuma nu. Domnilor demolatori. Nu faceti decat sa atacati munca multor oameni cinstiti, munca prestata ani de zile, cu privatiuni mari, sanatate zdruncinata, dar poate si cu satisfactii mari. Acesti oameni, printre care cred ca ma pot considera si eu, duc mai departe stindardul unei pasiuni apreciate pe tot mapamondul si implicit aduc un bun renume acestei tari. Faptul ca unii incearca sa distruga un eveniment care se doreste a fi eminamente cultural nu demonstreaza decat nimicnicia si injosirea la care sa ajuns. Domnilor, noi nu obtinem decat niste hartii si o medalie care nu este din metale nobile. Dar mandria de a reprezenta cu brio o natiune nu are pret. Indiferent cat o sa sabotati activitatile noastre, noi vom continua. Este pacat ca va irositi talentele pe niste mosnegi care nu fac decat lucruri bune. Mi-as da si numele, dar sunteti atat de netrebnici incat am altceva mai bun de facut decat sa ma bat cu voi. O sa obositi candva.

    ReplyDelete
  3. Stimate domnule NIMENI ma asteptam sa aveti curajul si demnitatea de a dialoga cu mine fara a va ascunde in spatele anonimatului. Constat ca sunteti un las. Dl Bartoc in Comitetul de Organizare EFIRO 2008 are un singur vot. Am putea presupune ca si votul meu ar fi in favoarea sa, dar ceilalti 13 membri salariati ai Postei Romane voteaza ca primarii cum dicteaza dl director Gabriel Mateescu ? Va intreb, in acest caz, cum ar putea dl Bartoc sa decida in favoarea sa afacerea pe care o insinuati ?! Acest stand costa aproximativ 800 de euro, iar costurile cartii pe care o va edita dl Bartoc se invart in jurul sumei de 20.000 de euro. Unde este afacerea stimate domnule NIMENI ? Dialogul nostru nu va mai continua decat la vedere, stimate domnule NIMENI. In caz contrar totul este o denigrare.

    ReplyDelete
  4. ...M-am hotărât totuşi să vă răspund nu pentru că aţi ”dat” în mine ci pentru a semnala un aspect ce devine ”interesant şi periculos”.
    Cei acuzaţi în materialele şi opiniile publicate nu răspund. Au încercat de câteva ori să atace blogul şi nu au reuşit mare lucru. Au schimbat tactica. Cu ajutorul câtorva ”anonimi”, cert filatelişti ”cumpăraţi” sub o formă sau alta, încearcă să diminueze acuzaţiile prin ”încăierarea” filateliştilor care nu sunt încă de partea Poştei şi a S.C. Romfilatelia...
    (din raspunsul "Domnule Anonim" la un comentriu plasat la "Ioan Catana:Scrisoare deschisa" din 06.08.)
    Ioan Catana,

    ReplyDelete
  5. Stimaţi colegi, nu cred că ne serveşte la ceva situaţia creată. Avem treburi mai importante totuşi. Este posibil ca nu toată lumea să îl cunoască pe dl. Bartoc sub toate aspectele, primul vinovat pentru aceasta fiind chiar domnia sa pentru că nu şi-a făcut "publicitatea" proiectelor pe care le are. Ştiu foarte puţine persoane detaliile legate de cartea pe care vrea să o publice şi de scopul pentru care a solicitat acel stand. Cred că o discuţie calmă ne este mai folositoare.

    ReplyDelete
  6. Informare de presă

    Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Iuliu Winkler, s-a întâlnit, miercuri, 22 august a.c., cu vicepreşedintele Federaţiei Filatelice Române (FFR), Alexandru Dan Bartoc.

    Ministrul a ascultat doleanţele FFR vizavi de disfuncţionalităţile apărute în relaţia cu Romfilatelia şi i-a propus domnului Alexandru Dan Bartoc o nouă întâlnire la începutul lunii septembrie la care să participe şi preşedintele Federaţiei, Leonard Paşcanu.

    Ministrul Iuliu Winkler l-a asigurat pe reprezentantul FFR că doreşte să asigure un dialog constructiv între FFR, SC Romfilatelia SA şi Poşta Română.

    ReplyDelete
  7. bravo!reprezentantii ffr sa accepte un dialog dar fara participarea popeascai.ministrul trebuie sa inteleaga ca romfilatelia este o intreprindere totusi onorabila. conducerea ei este contestata. altfel, se vor amana luarea de decizii importante. o sa faca planuri de masuri, termene, etc. si tot nimic nu se va rezolva.

    ReplyDelete
  8. Domnule ministru (dacă dumneavoastră sunteţi şi nu se foloseşte altcineva de numele dumneavoastră), filateliştii nu au nevoie de o adunare sau o şedinţă de împăciuire sau de împăcare, pentru că acest lucru nu este posibil. Probabil că domnii Paşcanu şi Bartoc au ceva de spus legat de neregulile care se petrec acolo, de modul de cheltuire a banilor şi de imaginea în străinătate pe care această societate a creeat-o atât ţării, cât şi poştei române. Un lucru este clar, aşa cum îmi spunea un amic mai devreme, actualul management al Romfilateliei s-a apucat în 2004 să-şi facă calificarea la locul de muncă, dar iată că după mai bine de trei ani de zile (nu de o lună sau două, cum este în mod uzual), aceşti oameni dovedesc pe lângă o nepricepere crasă, şi o atitudine care te lasă fără grai: se războieşte cu proprii clienţi!

    ReplyDelete
  9. In data de 5 septembrie ora 17.30 va avea loc o intalnire intre delegatia Federatiei Filatelice Romane compusa din Leonard Pascanu - presedinte, Serban Dragusanu - vicepresedinte, Alexandru Bartoc - vicepresedinte, Ioan Catana - vicepresedinte, Marian Jianu - vicepresedinte cu dl ministru Iuliu Winkler pentru a-l informa asa cum s-a facut si cu dl ministru Zsolt Nagy despre fraudele si ilegalitatile savarsite de directoarea generala Cristina Popescu in numele societatii Romfilatelia, situatie musamalizata de MCTI la ordinul primului ministru Calin Popescu Tariceanu, asa cum ne-au dezvaluit fostul ministru Zsolt Nagy si fostul secretar de stat Florin Bejan.

    ReplyDelete
  10. si winkler o sa alerge sa-l traga de urechi pe tariceanu ca nu a luat masuri. daca astea sunt plangerile degeaba va mai duceti. winkler executa si el ordinele lui tariceanu. de ce nu vorbeste nagy cu winkler direct ca de la membru de partid la membru de partid. ce nu are si el documentele prezentate pe blog? sa fie intr-un ceas bun.

    ReplyDelete
  11. Probabil ca dumneata ai dreptate, dar nu cred ca o sa-i mai lasam, asa cum s-a intamplat cu Nagy, sa treaca ani de zile pana fac ceva.

    ReplyDelete
  12. sa vedem. ar fi bine.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics