The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, August 24, 2008

Mohamed Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini, zis Abou Ammar

Yasser Arafat (născut pe 24 august 1929 la Cairo, decedat la 11 noiembrie 2004 la Paris), cunoscut şi sub numele de război Abou Ammar, pe numele său adevărat Mohamed Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini, a fost un om politic palestinian. El făcea parte dintr-o familie palestiniană din Fâşia Gaza, originară din Egipt, el petrecându-şi copilăria şi adoloscenţa la Cairo împreună cu fraţii şi surorile sale (în număr de şase). El a păstrat legătura cu familia din această ţară, în care a frecventat colegiul Farouk, considerat a fi una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ.
A fost co-fondator şi preşedinte al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) (din 1969), precum şi preşedinte al Autorităţii Naţionale Palestiniene (din 1993). În 1994 fost co-câştigător al Premiului Nobel pentru Pace. Fiind lider Fatah şi de gherilă, era privit ca luptător pentru pace de către cei care îl sprijineau şi ca terorist de către opoziţie.
Arafat a murit la vârsta de 75 de ani la spitalul Percy de Clamart în apropiere de Paris, iar trupul său a fost înmormântat în Moscheea din Ramallah. (Wikipedia)

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics