The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, August 20, 2008

Mr. President! Please stop this terrible war!

Slobodan Miloşevici (20 august 1941, Požarevac – 11 martie 2006, Haga) a fost Preşedinte al Serbiei şi al Republicii Federale Iugoslavia, şi de asemenea al Partidului Socialist Sârb. În momentul morţii, era judecat sub acuzaţia de crime de război comise în Bosnia şi Herţegovina, Croaţia şi Kosovo în anii 1990. Pe 11 martie 2006 a fost găsit mort în celula în care era deţinut; ştirea a fost confirmată oficial de avocatul său.
El a fost una din figurile marcante ale războiului din Iugoslavia în anii '90 si războiului din Kosovo în 1999. A fost condamnat în mai 1999, în timpul războiului din Kosovo, de către Tribunalul Internaţional al Naţiunilor Unite pentru crime împotriva umanităţii şi o gravă încălcare a Convenţiei de la Geneva. După demonstraţii şi greve ce au urmat alegerilor prezidenţiale din octombrie 2000, el s-a recunoscut înfrânt şi a demisionat. Un an mai târziu Miloşevici a fost extrădat pentru a se înfăţişa la Haga, însă va muri după 5 ani de închisoare doar cu 50 de ore înaintea declarării verdictului. Miloşevici, suferind de boli grave ale inimii, de tensiune şi diabet, a murit în urma unui atac în condiţii neelucidate. Unii dintre susţinătorii lui cred ca a fost omorât în închisoare înainte de a se pronunţa un verdict.
În urma unui mandat de arestare, emis de autorităţile iugoslave pentru cazuri de corupţie şi abuz de putere, Miloşevici a fost forţat să se predea forţelor de securitate pe data de 31 martie 2001. Pe 28 iunie acelaşi an, Miloşevici a fost extrădat de Guvernul oficial iugoslav în custodia Naţiunilor Unite. El a fost transportat la Tribunalul Internaţional pentru fosta Iugoslavie. Constituţia iugoslavă interzice în mod explicit extrădarea unui cetăţean iugoslav, iar preşedintele Kostunica l-a acuzat pe primul ministru Zoran Dindic că ar fi ordonat această extrădare. (Wikipedia)

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics