The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, October 17, 2008

Ambruş a dezgropat securea războiului

În urma publicării materialului Jurnalul on line pentru filatelişti pedepsit de FFR administratorul paginii oficiale FFR, Francisc Ambruş, mi-a transmis două texte cu solicitarea de fi publicate integral.

Stimate domnule Kállai,

Având în vedere că apariţia numelui meu în paginile blogului şi folosirea lui de către persoane rău intenţionate, aduce prejudicii imaginii mele, vă rog să procedaţi la radierea numelui meu din absolut toate paginile acestui blog. Consider că interpretarea dumneavoastră a libertăţii de exprimare aduce prejudicii la imaginea mea personală şi contravine Drepturilor Omului şi la propria imagine. Solicit aceasta pentru că în virtutea dreptului la opinie acordat pe blog, nu sunt obligat să accesesez paginile lui şi nici să răspund la toate delaţiunile postate pe el. Dar în necunoştinţă de cauză a persoanei defăimate, prin publicarea în media, de liste sau articole în care un nume este folosit fără acceptul personal, se poate aduce atingere la imaginea personală prin acordarea de spaţiu pentru comentarii la articol. Dumneavoastră ca bloger şi administrator ar trebui să luaţi atitudine, nu să "cenzuraţi", acţiunile de defăimare şi acestea să fie probate de acuzator. Vă rog să nu mai invocaţi imparţialitatea şi vă rog să vă faceţi datoria profesional. Deja mi-aţi creat o imagine proastă pe World Wide Web şi nu aveţi dreptul să îmi murdăriţi munca lăsând posibilitatea altora să o facă.
Aştept un răspuns pozitiv şi corect din partea dumneavoastră iar ca ziarist ar trebui să mai recitiţi Carta Drepturilor Omului fără a încerca să o răstălmăciţi ziaristic.
Francisc Ambruş
****************************************************************************
Trafic, trafic, trafic... cancan

Într-un târziu m-am prins. Cererea acerbă de informaţii şi cancanuri despre filatelişti şi activitatea lor, formulată verbal de „prietenul” meu administratorul blogului, am interpretat-o aşa cum consideram, pentru activitate culturală şi creeativă.
De unde să banuiesc eu că utilizarea acestor informaţii cu posibilitatea de a lăsa comentarii vă aduce unde sunt acum. În poziţia unui cap de afiş, blamat de cel pe care l-am considerat prieten şi pentru care de câteva ori mi-am pus pielea’n băţ. Abia acum realizez că am făcut parte din piesele unui puzzle mai mare unde o informaţie culturală poate conduce, dacă şti cum să o conduci, la TRAFIC (a se vedea substitutul TIRAJULUI). O pagină interminabilă de 4 MB face trafic nu glumă. Interesele cui serveşte, asta este o necunoscută pentru mine.
Mă tot întrebam, şi chiar eram invidios, cum poate un om să muncească la greu postând atâtea şi atâtea informaţii pe blog despre filatelie şi filatelişti, pe moca (a se vedea fără remuneraţie) şi mai şi trimiţând scrisorele la abonaţi cu noutăţile zilei.
Omu acela mai trebuie şi să trăiască. Şi brusc, m-am luminat. Păi cum să cred fraierul de mine că totul este moca. Fără scandal nu ai trafic. Informaţiile culturale, marea majoritate se regăsesc şi pe siteul Federaţiei şi sincer, pe prea puţin îi mai interesează asta. Nu acelaşi lucru se întâmplă când apar comentarii negative şi denigratoare. Pe siteul Federaţiei nu facem politică şi nici nu preluăm comentarii. Asta e găselniţa blogului, care în virtutea dreptului la informaţie şi dreptului la replica se joacă cu imaginea oamenilor şi activităţii lor. Pentru ce?! Pentru TRAFIC stimabililor. Le facem trafic. O fi moca?!? Eşti atacat, faci trafic, răspunzi atacului, faci trafic. Asta e mai tare decât presa scrisă şi nu costa mai nimic. Salvăm pădurile.
Mi-au trebuit doi ani ca să-mi dau seama, prostu de mine. Ce vrajeală cu disculpările administratorului că nu poate „cenzura” comentariile. Păi de ce să le „cenzureze”, să nu mai aibă clienţi şi să-l sancţioneze CNA-u pentru cenzură? Păi atunci la ce mai munceşte? Sunt ore bune de pierdut, pe moca.
Scrisorelele de atenţionare către abonaţii au şi ele un rol, să semnaleze noile articole şi dacă e loc de scandal. Dacă şti cum să strecori o informaţie, să pui o codiţă sau să faci o greşeala, gata, ai tirajul, pardon, traficul asigurat. Acu faceţi mare caz că am acordat în particular un calificativ ruşinos acestui blog, dumneavoastră care sunteţi imparţial consideraţi că o discuţie privată poate fi făcută publică. Oare?!
Aduceţi-vă aminte domnule administrator, că atunci când am fost făcuţi tzigani unguri în paginile blogului aţi putut lua atitudine, nu mai eraţi îngrădit de imparţialitate. Desigur, după ceva timp după ce traficul ajunsese satisfăcător. Apropo, parcă instigarea la rasism sau găzduirea lor contravine legilor acestei ţări. Şi acum, când a-ţi lăsat loc să fie speculată greşeala dumnevoastră de a nu verifica un link postat pe blog, vă prevalaţi de „neamestecul în treburile interne”. Un profesionist ar fi verificat adresa şi apoi ar fi postat-o pe sit. V-aţi simţit jignit când v-am transmis prieteneşte că a fost neprofesional să nu verificaţi un link şi că de aici s-a generat acest scandal care vă aduce un trafic bunicel. Să fim serioşi, cum altfel ar fi sărit abonatul şi cititorul numărul UNU să lanseze atacuri la persoană dacă nu i s-ar fi creeat condiţii. Trafic cât cuprinde, 19 comentarii şi cu continuări la alte articole. Faţă de 0 comentarii la articolele despre timbre, expoziţii, licitaţii, e ceva. Pe cine mai interesează astea. Ia să fie niţel cancan. Cât despre retragerea link-ului către blog, de pe siteul FFR ţin să vă improspătez memoria, chiar şi când am fost făcut „tzigan” am continuat să-l ţin. Numai că în ultimul timp, faptul că permiteţi şi toleraţi ca o activitate filatelică bilaterală, susţinută la nivel internaţional de Ambasada României şi la care mai mulţi filatelişti români au participat benevol, să fie caricaturizată şi murdărită. Expozanţii, organizatorii şi participanţii apostrofaţi şi înjuriaţi sub protecţia anonimatului. Toate acestea m-au făcut să-mi reconsider poziţia faţă de acest blog şi să constat că contravine Art. 8, 9 şi 10 din Statutul FFR în vigoare.
Acesta este motivul pentru care am retras link-ul de pe sit şi v-am privat de „majoritatea” celor care vă fac trafic. Eu nu mai vreau să subscriu la aceasta.
Încep să cred că nu prestaţi o activitate benevolă şi că de fapt în spatele acestui blog sunt alte interese.
Sunteţi administrator, shefu cine e, tot dumneavoastra??? De unde să ştie amărâtul de mine că prietenia sau conversaţiile personale cu un ziarist (aţi uitat de confidenţialitate) aduc profit, pardon, trafic!?! V-am spus eu cumva că discuţiile personale trebuiesc făcute publice? Altfel nu vă puteţi câştiga pâinea decât aruncându-mi în faţă dreptul la libera informare, un drept pe care fiecare îl foloseşte cum crede mai bine fără să se gândească la consecinţe şi cât rău poate face? Dacă vă consideraţi un jurnalist integru şi imparţial care serveşte pozitiv interesele filateliei şi filateliştilor, mă ofer să vă predau ştafeta siteul FFR să-l administraţi şi pe acela.
Atunci vă asigur că veţi avea trafic cât nu aţi avut până acum. Să auzim numai de bine, sloganul celui mai inveterat vizitator al blogului. Poate îl şi înregistrează la OSIM că tot î-mi aruncase mănuşa referitor la activitatea mea cu această societate.
Semnează Francisc Ambruş

materiale legate de acest subiect: Jurnalul on line pentru filatelişti pedepsit de FFR

12 comments:

  1. Ambrus probabil crede ca daca lanseaza amenintari in privat, acelea nu le afla nimeni. O interpretare misto a cartei drepturilor omului: eu fac ce mizerii vreau, dar n-ai voie sa scrii pe blog despre mine, ca e de rau!

    In rest va asigur Domnu' Kalai ca noi va citim - cu link la siteul FRF ori ba. Eu pe ala nu-l citeam niciodata, oricum. Lasati-i in mizeria lor sa-si tina si alegerile aranjate si nestatutare. Propun ca oamenii de bine sa fondeze o noua federatie filatelica. Nicaieri nu e lege ca trebe sa fie numai una!

    ReplyDelete
  2. Cand voi foloseati acest blog pentru a va lansa alegatiile la adresa oamenilor onesti din lumea filatelica romaneasca era bun. Acum, cand in mod liber filatelistii (subliniez) si nu pseudo-filatelistii pot sa-si exprime un punct de vedere diferit de al ciracilor Dlui LEU, socotiti ca vi se incalca dreptul la imagine. Bravo natiune !
    Eu cu cca un si jumatate v-am dat un sfat, spunandu-va sa stati in banca Dvs. ca nu stiti despre ce vorbiti. Nu m-ati ascultat si acum culegeti roadele.
    Vaporul Dlui Leonard Pascanu se scufunda, scapa cine poate si cine vrea. Tu poti, dar nu vrei. Aceasta este treaba ta si nu te mai plange ca o baba ca nu da bine.

    ReplyDelete
  3. Apropos de primul comentariu, gand la gand cu bucurie: o noua Federatie cu celelalte 25 de Asociatii judetene care nu au fost convocate la Congresul Leului! Este o majoritatae, parca, dupa cea mai simpla aritmetica! Sa-i spunem Federatia Asociatiilor Filatelice Nealiniate din Romania.

    ReplyDelete
  4. ...adica Federatia Asociatiilor Filatelice Nealiniate din punct de vedere POLITIC si MAFIOTIC!

    ReplyDelete
  5. Amice Fery, dar chiar ma superi si imi schimb complet imaginea pe care o am despre tine!
    Chestia asta cu drepturile omului care iti sunt incalcate pe blog cu referire la imaginea ta publica ma calca pe nervi, ca bataturi nu am. Adica tu lansezi blogul avand FFR-ul in spate (asa e trendy-flendi, sa aiba si Pascanu un blog cu sclavi la taste, ca el nu le are cu IT-ul, ci doar cu CI-ul), merge treaba o vreme cum vrea Leul, apoi, cand itzi mai raspund unii asa cum se raspunde pe un blog, te superi ca vacarul pe sat (sau ca oierul Becali pe BLOC, ca si el si-a tras bloc/blog, dar a iesit rapid din joc, neplacandu-i opiniile altora), transferi apoi administrarea blog-ului catre Kallai, hotarasti sa te retragi la site-ul FFR (care de foarta vreme nu mai este actualizat decat pe ici, pe colo, adica prin locurile pe unde iti da indicatii Pascanu)...dar mai tai ceva link-uri pentru ca asa iti cere cenzurosul de profesie si bagi in loc niste vax-uri de asa-zise link-uri cu profil filatelic de prin tzarile arabe, iar cand balantza Razboiului filatelic se inclina in cealalta parte (pentru ca apar si filatelisti cu ALTE opinii) incepi sa faci scandal si iti mai apare si poza pe blog ca "sa-ti repereze imaginea", vorba lui nea Iancu Caragiale! Pai daca ai intrat in hora, trebuie sa joci, nenicule! Fii barbat pana la capat, nu te plange de incalcarea drepturilor omului! Si altii ar putea spune, mai documentat decat tine, ca li s-a afectat imaginea cand au fost atacati pe blog in diverse moduri. Pana la urma sa ne bucuram insa ca, asa putzini catzi mai suntem, se vorbeste si despre noi, filatelistii! Politicienii se dau in vant dupa astfel de situatii in care se vorbeste, intr-un fel sau altul, bine dar chiar si rau, despre ei. Poate te razgandesti si daca acum ai IMAGINE, candidezi in vreun colegiu la alegerile parlamentare, pentru ca la FFR sunt locuri putzine in conducere!

    ReplyDelete
  6. Stimabile Fery, de cand ai intrat cu arme si bagaje in clica lui Leo? Chiar asa de caldut sa fie postul promis in Comitetul Director? sau mai planificati si alte "afaceri" impreuna, pe spinarea noastra?

    ReplyDelete
  7. Pentru a clarifica lucrurile definitiv, sa stii ca blog-ul este, intr-un fel specific, echivalentul pamfletului din ziarul de hartie sau de pe sticla televizorului: Divertis, Mondenii, Carcotasii si altii, dar NU si Voua! Ati lansat blog-ul pentru a va distra prin folosirea unui limbaj care, la acea vreme, incepea sa prolifereze in revista Filatelia. Acum, asa precum in Ceruri, la fel si pre Pamant, adica la fel cum este in blogosfera, la fel este si in tiparnita lui Pascanu de la "subsolul" de pe Boteanu 6 (pardon, din subsolul real s-a scos apa in mandatul unui ALT presedinte care CUNOSTEA LEGILE SI LE RESPECTA, apoi s-a inchiriat acel spatiu unei tipografii care facea o parte din revista Filatelia in care atunci chiar aveai ce citi pe bune, iar acum doar la modul figurat mai este acolo murdara tiparnita subterana a lui Pascanu). Dar las' ca vinde el pe bani buni sediul, care a fost achizitionat din banii TUTUROR filatelistilor romani prin demersurile insistente ale unui filatelist care avea mult bun simt si responsabilitate, chiar daca in epoca de aur proprietatea era definita ca un MOFT, cum zicea in urma cu vreo cativa ani proaspatul NUP-ist in chestiunea mineriadei din 1990. Iar acum voi sunteti partasi la o mineriada filatelica! Ce mai propunere de Comitet Director cu o perspectiva de rasul curcilor!

    ReplyDelete
  8. Ce nu pricepe Ambrus e ca pamfletul si libertatea de expresie e o caracteristica a democratiei. Nu mai suntem in iepoca de aur, sa inghitim tot ce se face la "centru" ca bun. Si ce daca aveti controlul la site-ul FFR si puteti scoate linkurile care nu va convin? Gata, credeti ca reusiti sa controlati tot ce au voie de la dl. Leo sa afle si sa gandeasca filatelistii romani?
    Ei bine NU, exista si alte surse de informare, unde ne putem exprima nemultumirile. Mai exista si oameni integri ca Dr. Dragoteanu si Dl Kalai in filatelia romana, care nu inghit orice mizerie pt un post caldut. De-aia mai supravietuim, altfel ne mancau demult Pascanu si Pantis (si restul ciracilor de servici, printre care imi pare rau sa il vad si pe Fery). Dar asta e.

    ReplyDelete
  9. Mai Dane, mai las-o dracu' ca incepe sa puta! Iar o iei cu vanzarea sediului? Ma istetzule, bagi tot felul de fitile si vad ca alta treaba n-ai.Alaltaieri, ai scos-o p-aia cu desfiintarea federatiei, ca nu-i legal congresul. Mai, tu chiar crezi ca toata lumea o sa-nghita prostiile tale? Sa nu replici ca n-ai fost tu, ca-ti public abonamentul la furnizorul de internet si arat la toata lumea si care e treaba cu adresa de unde faci comentariile.

    ReplyDelete
  10. Nu, nu sunt comentariile lui Dan Dobrescu. Mai sunt multi altii care scriu pe acest "Razboi filatelic", ca doar in tara asta nu exista doar filatelistul Dan Dobrescu pe de o parte si "cealalta parte" imaculata a gruparii Pascanu care este formata din sfintii filateliei din Academia Mondiala! Eu si alti colegi ne simtim jigniti ca ne confundati stilurile la modul simplist. Si pentru ca, amice de la ora 21:06, esti cam sarac cu duhul, as vrea sa te intreb cum anume "demasti" dumneata (si de ce???) pe un coleg care iti raspunde pe blog doar publicandu-i "abonamentul la furnizorul de internet"? Stimati prieteni, nu va fie frica, scrieti ce credeti de cuviinta ca pana la urma clica lor pica!

    ReplyDelete
  11. Faza cu IP-ul e culmea santajului! Ne arata ca Leo are fix aceeasi atitudine ca "prietinul" cu care aparea pe fiecare coperta a Filateliei pe vremuri, ma refer la cel propus chiar "presedinte de onoare al FFR", inegalabilul Bombonel!
    Spre nefericirea voastra, spre deosebire de un email, cred ca proprietarului blogului nu poate sa vada IP-urile utilizatorilor anonimi (nu ca Dl Kallai ar face asta).

    Dar revin: Dragi tovarasi, noi nu suntem teroristi. Propunerea sa fondam o alta asociatie e de bun simt. N-a zis nimeni sa punem bomba in sediul FFR (Doamne fereste!). FFR e o asociatie pur voluntara, care apartine tutoror membrilor ei, deci si noua. Dar daca simtim ca faceti prea multe mizerii (alegeri trucate, fonduri lipsind, supratipare rosii dubioase si cate altele), ne putem lua bagajele si fonda alta. Nu ne simtim obligati sa traim in mocirla cu voi. Dar nu se poate fara o lupta! Multi dintre noi am fost filatelisti si membri de mai multa vreme ca voi. Chiar credeati ca va lasam sa faceti tot ce vreti la Bucuresti?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics