The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, October 24, 2008

Raportul Biroului Executiv al FFR

_____________________________________________________________________
FEDERAŢIA FILATELICĂ ROMÂNĂ
Fondată în 1891
Str. Boteanu nr. 6, Sector 1 - 010027 Bucureşti, C.P. 1-29, România
Tel.: 0040-21-313.89.21; 313.10.07
Tel./Fax: 0040-21 - 310.40.04; e-mail: federatia_filatelica@yahoo.com
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
RAPORTUL BIROULUI EXECUTIV ÎNTOCMIT LA 15 OCTOMBRIE 2008

Conform Statutului F.F.R., Biroul Executiv al Federaţiei Filatelice Române a asigurat rezolvarea tuturor problemelor curente sau urgente apărute în activitatea zilnică a Federaţiei. Conform Statutului, datorită numărului mare de membri ai Comitetului Director ales la Congresul FFR din anul 2004, şedinţele convocate pentru Comitetul Director au avut ca principală problemă întrunirea cvorumului. Numeroşi membri ai Comitetului Director au venit sporadic sau chiar au absentat în totalitate timp de 4 ani. Este necesar la acest Congres din 2008 să se analizeze responsabil numărul de membri care vor fi aleşi în noul Consiliu Director, pentru ca acest important organism de conducere al FFR să fie operaţional. Comitetul Director format din 21 de membri era valabil în perioada când Federaţia avea peste 70.000 de membri activi. Astăzi din statistica realizată după raportările membrilor asociaţi avem aproximativ 1.000 de membri cotizanţi în toata ţara. Scăderea numărului de membri este un fenomen natural, întâlnit în toate ţările cu Federaţii Filatelice Naţionale. În România acest fenomen este mai dramatic, dar previzibil deoarece s-a trecut de la filatelia de masă, care era înainte de anul 1989, la filatelia celor pasionaţi, deoarece acest fenomen va rămâne întotdeauna doar un simplu hobby. Din acest motiv Biroul Executiv s-a întrunit foarte des şi doresc pe această cale să aduc mulţumiri membrilor din provincie - domnilor Victor Iordache şi Ioan Catană, care au făcut mari eforturi pentru a veni la şedinţele convocate în Bucureşti.
Toate discuţiile şi deciziile luate în şedinţele Biroului Executiv au fost prezentate în Comunicate de presă atât pe site-ul Federaţiei cât şi în revista Filatelia de secretarul general interimar dl. Sergiu Marian Găbureac.
Problemele importante în care a fost implicat Biroul Executiv au fost cele legate de plata la zi a datoriilor către stat, de plata cotizaţiilor la FIP (600 franci elveţieni) şi la F.E.P.A - 150 de euro. De asemenea, membrii Biroului Executiv au avut contacte permanente şi pozitive cu conducerile succesive ale ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (cu d-nii ministri Zsolt Nagy şi Iuliu Winkler), precum şi cu dl Dan-Mihai Toader - preşedinte director general al C.N. Posta Română SA, care prin sprijinul acordat în permanenţă a fost mereu alături de Federaţie.
O altă problemă care a preocupat membrii Biroului Executiv a fost legătura permanentă cu conducerea Federaţiei Internaţionale de Filatelie (FIP) în special cu dl. preşedinte Joseph Wolff, care este un adevarat prieten al filateliştilor români şi care a răspuns prezent la Sibiu când A.F. Sibiu prin eforturile d-lui Nicolae Salade, alături de colaboratorii săi au organizat Expoziţia filatelică bilaterală România - Luxemburg. De asemenea folosesc şi această ocazie pentru a mulţumi d-lui Dan-Mihai Toader pentru sprijinul acordat de CNPR filateliştilor sibieni la această expoziţie.
Membrii Biroului Executiv s-au implicat în susţinerea unor expoziţii de amploare, cum ar fi AEROMFILA (Timişoara şi Constanţa) – dl. Alexandru Bartoc, EFIRO 2007 şi Salonul Cartofil 2008 (Bucureşti) – dl. Şerban Drăguşanu, expoziţiile Junimea de la Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara şi cea care va avea loc la Bistriţa prin dl. Cezar Vasilescu. Totodată dl. Victor Iordache împreuna cu dl. Vasile Florkievitz sunt principalii organizatori ai Târgului Colecţionarilor de la Braşov, locul de întâlnire mult aşteptat al filateliştilor din România şi din străinătate. Nu doresc să închei un scurt raport despre activitatea membrilor B. Ex. fără ai remarca aportul d-lui Ioan Catană în organizarea Târgurilor Colecţionarilor de la Bacău - Toamna Colecţiilor. De asemenea, toţi membrii Biroului Executiv, precum şi o parte importantă a membrilor Comitetului Director, au avut prin munca lor o contribuţie decisivă la organizarea celui mai mare eveniment filatelic din România şi anume expoziţia EFIRO 2008. O activitate importantă a membrilor B. Ex. a fost depusă şi în organizarea celor două Conferinţe Naţionale dintre Congrese şi anume cele din 23 septembrie 2006 şi 30 iunie 2007, unde au fost dezbătute toate problemele care preocupă astăzi filatelia românească.
Resortul financiar coordonat de dl. vicepreşedinte Marian Jianu a rezolvat împreună cu doamna contabilă şi cenzorul autorizat de Ministerul de Finanţe toate problemele legate de situaţiile financiar-contabile, legislaţia în vigoare şi declaraţiile de impunere depuse la autorităţile financiare ale statului. Federaţia nu a fost niciodată penalizată de stat pentru întârzieri privind documentele oficiale ce s-au depus la Secţia Financiară a sectorului 1.
De asemenea, la controalele efectuate de Poliţia Economică a sectorului 5, datorită reclamaţiilor Romfilateliei, nu au fost sesizate niciun fel de nereguli financiare, contabila Federaţiei d-na Macarschi Maria primind felicitări pentru modul cum operează şi ţine evidenţa contabilă.
Din partea Biroului Executiv al FFR doresc să aduc mulţumiri d-lui Ambruş Francisc pentru munca voluntară pe care o desfăşoara intreţinând site-ul Federaţiei cu informatii şi evenimente la zi.
De asemenea, majoritatea membrilor Biroului Executiv au răspuns la invitaţia domnului Vasile Doroş organizatorul Expozitiei Filatelice Naţionale cu participare internaţionala EXPOMAX BACĂU 600 deschisă la Arena Mall şi Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” în perioada 03-09 octombrie 2008.
Consider că toţi membrii Biroului Executiv şi membrii din Comitetul Director, care au fost alături de problemele Federaţiei şi ale filateliştilor din România merită respectul nostru al tuturor.
Preşedinţe,
Leonard Paşcanu

2 comments:

  1. Leule, chiar ne consideri prosti scriind un titlu atat de EXPLICIT la modul NAIV JUSTIFICATIV si JUSTIFICATOR, adica trecand DATA IN TITLU (cum de fapt nu este cutuma de secretariat; data se scrie cu caractere mai mici in dreapta sus dupa un numar de inregistrare al documentului)?! Si unde a stat vreme de 9 zile aceasta facatura care seamana cu o opus "maxima" care nu respecta concordantza de TIMP (si parca nici cea de SUBIECT, ca nu era aici...LOCUL)? Ti s-a solicitat acest document de catre cititorii blog-ului si abia acum, dupa sfortari ale intelectului colectiv , reusesti sa ne prezinti un laudatio al clientilor din BEx in pre-seara adunarii convocate la crasma popii Pripici pentru masa succesorala. Si ce-ti mai place acest gen de laudatio (adica tamaiere mai pre limba ta), pentru ca la randul lor si tamaiatzii iti returneaza tzac-pac la fileu aceleasi fraze unse cu miere otravita, care te fac sa devii si mai grandoman! Nu il vad insa in pomelnic pe nea Fanica, cel care pe site-ul FFR, intr-un mesaj de mare importantza pentru "pasionati", intitulat "Propunerile Domnului Nicolau" (na, ca l-am dat de gol!) regreta, printre altele, ca nu se utilizeaza in mod curent posta prin racheta (altfel, un mod de transmitere a corespondentei esuat din...start). Tocmai l-ai tamaiat in urma cu vreo 9 luni in revista Casei si acum, ramanandu-ti dator si stiindu-l labil si oscilant de la o idee la alta, l-ai pisat la telefon sa-si retraga acel text care parea, macar acum spre ultimul ceas, unul de bun simtz. Dar nu a fost sa fie, pentru ca trebuie sa va platitzi reciproc "datoriile", iar omul, constatam din nou, nu se schimba nici la batranete. La fel si in cazul lui Nicu de la Sibiu, pe care ba il critici, ba il lauzi, stiind ca astfel il ametesti si il teleghidezi de parca l-ai hipnotiza! Cand auzi ca vrea si omul sa-ti arate obrazul in public, il mai pui laudativ intr-un text postdatat..si gata. Iar pe ceilalti ii ai la mana cu mari golanii (cum te au si ei pe tine), ii santajezi prin metode tipic securistice si astfel ramanetzi intr-un status quo pe spinarea noastra, a ...electoratului filatelic. Regreti ca sunt prea multi in actualul BEx (21 de membri, prea multzi pentru a fi amintiti in pomelnic, mult de scris pentru un intelectulan!) si ai dori sa fie doar cel mult 2-3 pe langa tine, papusarul sef! Cu acest opus final se vede ca esti priceput la facaturi si plastografii, visand cu ochii deschisi sa ramai macar precum vestitul Moroiu in istoria filateliei dambovitene!

    ReplyDelete
  2. Acest raport va trebui analizat cu atentie de catre filatelistii cinstiti si care se simt tot mai parasiti de catre Federatie in apararea drepturilor lor minimale. Dlui Pascanu nu ii mai place filatelia de masa, este prea obositoare pentru domnia sa, prea multi filatelisti de strunit, si vrea sa aiba de-a face doar cu pasiunea. Deh, unii barbati intra in criza la o anume varsta, lasa familie, lasa filatelie, lasa bruma de aparenta cinste deoparte si scapa robinetele hormonilor ca la prima tinerete. Leo, de ce esti tu Romeo?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics