The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, October 28, 2008

Doamna Lola, aspiratorul Zeppter şi Congresul FFR

- relatarea „Duşmanului” de la Congresul FFR -

25 octombrie. Ziua Armatei Române. Ziua naţională a Kazahstanului. În urmă cu 170 de ani s-a născut compozitorul francez Georges Bizet. 25 octombrie. Este ziua feciorului lui Sorin Pantiş. La mulţi ani şi să vă trăiască! 25 octombrie. A fost ziua mamei soacre. Să ne trăiască! 25 octombrie. În 2008, în această zi a fost convocat Congresul Federaţiei Filatelice Române.
În ajunul evenimentului s-a declarat un adevărat jihad filatelic. Zeci de filatelişti s-au războit cu înverşunare. Părţile beligerante s-au despărţit „pro Paşcanu” şi „pro Dobrescu”. Unii, mai şmecheri, au jucat la două capete. Dar, suma sumarum, unul dintre cei mai mari duşmani ai filateliei a fost declarat autorul acestor rânduri. Am fost bălăcărit de „filatelişti” din ambele tabere. Aşa îmi trebuie! Bloger nenorocit. Huooo!
Deşi nu am fost delegat şi nu am fost invitat, cu „obrăznicia” caracteristică unui jurnalist m-am prezentat la Congres (de contestatari denumit Întâlnire), în calitate de filatelist. Când am ajuns, tocmai se citea catalogul. Din cele 33 de organizaţii au fost prezente 15 (prin delegaţi sau prin împuterniciţi). Peste vreo două ore au mai apărut doi delegaţi, aşa că în total au fost 17. Şerban Drăguşanu cu un gest larg şi zâmbet şi mai larg m-a invitat să iau loc. M-am nimerit în spatele lui Sergiu Găbureac, între delegaţii din Giurgiu şi Constanţa. În spate l-am avut pe unul dintre mentorii mei filatelici, orădeanul Ioan Sbârciog. Din tabăra duşmanului au fost prezenţi Leon Iancovici, Teodor Melnic şi semi-duşmanul Cezar Vasilescu. Ceilalţi, dacă au fost, nu s-au deconspirat.
Imediat după prezenţă a început şi hora. Doar căluşarii lipseau. Leon Iancovici a contestat legalitatea Congresului. Segiu Găbureac, pus pe contre, a încercat să-l întrerupă de mai multe ori. Găbureac s-a revoltat când Paşcanu a folosit sintagma „avocatul Iancovici”. Şi eu sunt academician, dar aici sunt în calitate de filatelist – protesta Găbureac. Dar, avocatul hârşâit prin tribunale nu s-a lăsat. Ştefan Nicolau protesta încontinuu, dar fără să fie luat în seamă de cineva. Finalul a fost cel aşteptat, la vot, propunerea lui Iancovici, de a reprograma Congresul, a picat. Iancovici a părăsit sala. Cei rămaşi au interpretat gestul lui ca o fugă de la confruntare. Pe tot parcursul acestor discuţii candidatul la funcţia de preşedinte a FFR, Sorin Pantiş, fuma tacticos, ţigară după ţigară, la o masă din sala vecină.
A urmat o interpelare. Nu se ştia cine este autorul documentului. Unii îl atribuiau lui Dan Dobrescu, alţii Clubului „Baricada”, iar un al treilea grup lui Teodor Melnic. Documentul a fost citit, cu intonaţie, de Segiu Găbureac. Erau vreo 10-11 întrebări adresate în primul rând lui Leonard Paşcanu. Problemele enunţate se refereau la nişte afaceri şi dosare penale legate de numele fostului şef al FFR. O confuzie s-a creat când Găbureac a menţionat semnatarul actului respectiv, Teodor Melnic. Paşcanu a luat foc – De ce nu a citit Melnic, că doar e în sală? Mai mulţi delegaţi au început să vocifereze împotriva lui Dobrescu, Melnic şi Clubul „Baricada”. Cel mai agresat a fost Cezar Vasilescu care stătea liniştit pe scaunul lui. „Ce Baricada, dom’le? Au trei membri, pe Dobrescu, pe doamna Lola şi pe Cezar Vasilecu.” Mă bufnea râsul, nişte oameni în toată firea se poartă ca nişte ţânci de grupa mică.
Paşcanu a decis să dea explicaţii la interpelarea citită de Sergiu Găbureac. După 20 de minute delegaţii s-au plictisit şi au insistat ca Paşcanu să întrerupă discursul. Omul s-a şi conformat, dar a ţinut să mai facă o precizare referitoare la un pasaj dintr-una din variantele interpelării privind „revista de budoar a cuplului Julieta DOLCU – Leonard PAŞCANU”. Această afirmaţie l-a supărat pe Paşcanu. Până la familie! – declara războinic şeful FFR. Şi a început o poveste despre soţia lui Dan Dobrescu, Doamna Lola, un aspirator şi un uscător de păr marca Zeppter. Din istorisirea fostului preşedinte FFR au reieşit următoarele fapte: În urmă cu nişte ani familia Paşcanu a cumpărat de la soţia lui Dan Dobrescu aparatele respective contra sumei de 600 sau 700 de euro. Doamna Lola nu le a eliberat nicio factură şi nici certificat de garanţie. După un timp aspiratorul s-a stricat, iar Doamna Lola i l-a schimbat fără nici o problemă. Nici după acest episod Doamna Lola nu i-a dat factură şi certificat de garanţie cumpărătorului, iar în acest moment aparatele funcţionează perfect.
Auditoriul, mulţi dintre ei moţăind, a luat act de poveste, iar Congresul a continuat.
Ora 12 s-a făcut, omul negru a venit! Pe la prânz a fost prezentat candidatul unic la funcţia de preşedinte FFR, Sorin Pantiş. Pe Leon Iancovici l-au exclus organizatorii de pe buletinul de vot, considerând că a părăsit sala, deci a renunţat şi la candidatură. Fostul ministru al Comunicaţiilor şi ex-deputat liberal a povestit despre activitatea sa de filatelist. Au urmat câteva întrebări privind strategia lui Pantiş în calitate de preşedinte al FFR. Discuţia a fost chiar plăcută şi constructivă, dar la un moment dat, după trei-patru întrebări, Pantiş şi-a cerut scuze şi a anuţat că se retrage de la Congres pentru că e ziua feciorului său şi este aşteptat de musafiri. La mulţi ani, şi să vă trăiască!
A urmat votul amestecat cu cafele slabe servite în pahare de plastic, sandvişuri şi mult fum de ţigară. La un moment dat organizatorii au constatat că lipsesc nişte buletine de vot. Nu am urmărit cum s-au lămurit lucrurile, dar după pauză s-a trecut la anunţarea rezultatelor. Preşedintele de onoare, Leonard Paşcanu, a primit 38 de voturi, preşedinte a fost ales, tot cu 38 de voturi, Sorin Pantiş. Ciotul de Consiliul director (n. r. - conform reglementărilor acest organ are 15 membri, dar la Congres s-au prezentat doar 13 candidaţi) a fost votat fără probleme majore. Singurul candidat oarecum contestat a fost Cezar Vasilescu, care a primit doar 33 de voturi. Aplauze.
După aplauze câţiva delegaţi şi unii dintre noii aleşi au luat cuvântul. Toată lumea a fost mulţumită, iar singura critică , voalat sau direct, s-a referit la blog.
M-am retras la o cafea în timp ce congresmanii au continuat Congresul. Au dezbătut statutul, au reconfirmat comisiile de specialitate etc. Până am băut cafeau „în cârciuma lui Şerban” (nu vreau să fiu ofensator, dar sună atât de bine încât nu pot să mă abţin) s-a terminat şi Congresul.
Mai spre seara am fost căutat de un personaj cheie din tabăra „pro Paşcanu” să-mi spună că s-ar fi decis, undeva, după Congres, de noii şefi FFR pedepsirea celor care mai scriu pe blog. Deci, păzea! Prima victimă este Sergiu Găbureac care a publicat pe blog un material la doar două zile după Congres.
Mă şi gândeam cum va funcţiona inchiziţia filatelică. Probabil o să fiu tras pe roată, după care voi fi schingiut precum Gheorghe Doja, urmând să fiu aşezat în ţeapă, decapitat, ars pe rug după care tăiat în patru, iar bucăţi din corpul meu de filatelist nemernic vor fi ţintuite pe la intrarea în Palatul Şuţu cu ocazia primului „târg filatelic”. Şi acum, în final, ascultat să fiu, nemernici de blogeri-filatelişti, aceeaşi soartă vă aşteaptă şi pe voi dacă mai îndrăzniţi să scrieţi sau să comentaţi pe blog.
Amin!
blogerul filatelist,
László KÁLLAI

11 comments:

  1. Va multumim, domnule Kallai, pentru relatare si pentru ca ne-ati descretit fruntile.

    Din povestea dvs., "congresul" FFR e o corcitura perfecta intre democratie marca Putin si Caragiale. Ca si Putin, Pascanu s-a "retras" numind in loc un om de paie. Singura diferenta e ca Pantis nici n-a avut rabdare sa stea la sedinta (nici nu stiu cum sa-i zic, congres, reuniune) in care a fost uns presedinte. Delegatii poporului filatelist au fost, desigur, trup si suflet cu conducatorii alesi de pe buletinul unic. Singura problema, ca si la rusi, sunt jurnalistii si bloggerii astia, care indraznesc sa isi bage nasul. Or fi pusi de ceva agenturi straine, desigur.

    Dar chiar n-am reusit sa ma enervez, numai sa ma distrez. Daca democratie nu reusim sa obtinem, macar stim si cum functioneaza fenul Zepter al domnului presedinte onorific pe viata. E bun si netul asta la ceva.

    ReplyDelete
  2. Bre "jurnalistule" impartialu. Ai vezut matale asa bine cati delegati au fost la deschidere? Ai vezut matale si cand s-au tiparit buletinele de votuuuuuu. Nu cumva incerci sa manipulezi cititoruuulu. Bre impartialule. O sa-ti pierzi painica.

    ReplyDelete
  3. Ei, aceasta este diferenta de comentariu, intre un om care a invatat carte si, cel de-al doilea, un simplu grobian care a prins "curaj" de pe vremea mineriadelor.
    Eu am ajuns sa rad in hohote in timp ce citeam acest articol al Dlui Kallai. Si nu eram singur, ci cu inca doua persoane langa mine, simpli filatelisti CU suflet. Imi si imgainam scenele descrise cu umor si in acelasi timp mustind de informatie. Ii cunosc de cateva decenii pe actorii din sala. Acum, mai nou, se si fumeaza in "sala congreselor", ca asa era pe vremuri si la crasma de cartier! Dar probabil ca la crasma lui Serban nici o lege nu se mai respecta, nici macar aceea cu interzicerea fumatului in locurile publice. Stiambililor, fumatul si furatul dauneaza grav sanatatii si...libertatii (voastre!)

    ReplyDelete
  4. Stimate domnule Kallai,

    Cum se schimba lumea! Va mai aduceti aminte cum a debutat acest blog si cum ati ajuns dumneavoastra in acest " fenomen " ? asta da caracter. va multumesc ca mati facut sa nu mai citesc acest blog, pe care, recunosc, lam citit cu multa placere pana acum. multe succese in slujba noilor dvs. patroni. sau activitatea de ziarist, impartiala!!??, sia spus cuvantul. sa auzim NUMAI de bine. la revedere. p.s. Nu astept nici un raspuns, asa ca nu va mai osteniti in a va mai martiriza. in definitiv vati ales singur meseria asta, cu bunele si cu relele ei.p.s.2. ca sa intelegeti demersul meu, va comunic ca NU SUNT FILATELIST dar tematica blogului era interesanta pentru noi profanii in filatelie.

    ReplyDelete
  5. Stimabile anonim de la ora 07:41,

    De ce tematica blog-ului era interesanta pentru voi profanii in filatelie, si acum nu mai este interesanta ?
    Ce s-a schimbat ?
    Cred ca tematica blog-ului era interesanta pentru voi, caci atunci se auzeau numai delatiunile lui LP si a ciracilor lui!
    Bravo natiune!
    Inteleg ca relatarea Dlui Kallai va deranjeaza caci pune in lumina parodia de rendez-vous pe care au jucat-o ciraci lui LP, in decorul carciumii lui Serban, avand ca primi solisti pe saltimbancul Serban si purtatorul de vorbe GSM (alias Gabureac Sergiu Marian.
    Sa auzim numai de bine!

    ReplyDelete
  6. Domnul Kallai e un foarte fin observator si un excelent jurnalist. Spre rusinea mea, recunosc ca sunt doar un cititor ocazional al ziarului "Ziua", dar se pare ca au atras si oameni excelenti in comitetul redactional.

    Dar ca sa revin: eu chiar nu sunt nici in tabara "Baricada" (ce nume!) sau "domnului Leo". De fapt, nu ma afecteaza prea mult (mai precis, cu nimic) ce au facut domnii cu pricina la "consfatuire". Eu sunt un biet filatelist diversionist. Dar chiar nu inteleg ce i-ar fi costat sa faca totusi o intalnire statutara si sa il dea si avocatului Iancovici o ocazie corecta sa-si apere sansele (ca, de altfel, e foarte posibil ca tot Pantis iesea). Banuiesc ca sunt doi factori:

    1) Mania controlului, sechela psihologica tipic comunista. Adica e exclus chiar sa se decida ceva la un congres public, totul trebuie atent regizat in avans, preferabil cu buletin unic. Factorul asta nu trebuie subestimat - majoritatea n-au cunoscut in viata lor alt sistem.
    2) Chiar sunt ceva interese financiare la mijloc. N-am informatii de "insider" (afara de ce ne-a oferit Dl. Kallai pe site, ceea ce nu e putin), dar daca au centru o cladire in buricul capitalei, asta s-ar putea sa fie un factor.

    Ma rog, "alea jacta est" (desi zarurile cu pricina aratau cam acelasi lucru pe toate fetele...). Dar daca tot suntem blocati inca 4 ani cu acesti domni, sa speram ca vor face ceva totusi - eu unul nu pot decat sa le doresc succes. Dar imi permit sa raman, decamdata ce putin, sceptic, la cate scandaluri si procese s-au pornit in ultimii ani. Iar alegerea dlui. Pantis nu mi se pare chiar "o gura de aer curat", ca sa zic asa... O simpla cautare pe Google ne arata ca tipul are suficiente scandaluri si dosare (inclusiv penale) pe rol. De fapt, asta e cam singurul lucru pe care il stie Internetul despre dl. Pantis :-). Trebuie sa ii acordam prezumtia de nevinovatie, dar totusi, nu se putea gasi un intelectual cu o imagine publica mai putin patata sa apere cauza filateliei romanesti? Ma rog, dl. Pascanu l-a ales, nu eu - si nici faimosul congres...

    Semneaza,
    Presedintele clubului filatelic "Diversiunea de pe blog" (neafiliat FFR :-))

    PS: Ca sa raspund domnului sau doamnei de la ora 7.41: vedeti dvs, exista si avantaje la anonimatul online, pe langa libertatea de expresie. In special daca sunteti usor certat cu ortografia limbii romane, tare pare-mi-se ca barbatia nu mai e chiar asa utila (sau e un calculator nou si n-ati reusit inca sa gasiti cratima pe tastatura...)

    ReplyDelete
  7. Stimate prieten de la ora 14:26 (care nu pari diversionist),
    Denumirea Clubului Filatelic "Baricada", club infiintat imediat dupa evenimentele din Decembrie 1989, vine de la acea BARICADA, care in noptile de 21-22 Decembrie 1989 a fost o stavila simbolica dar si reala in calea celor care se impotriveau libertatii noastre, folosind violentza si focurile de arma. Imediat a aparut si o publicatie saptamanala cu aceeasi denumire, in care a existat si o rubrica filatelica memtinuta de catre Dl.Dan Dobrescu. Desi denumirea pare unora mai speciala, acum se dovedeste ca este din nou nevoie de o BARICADA impotriva reinstaurarii politicii de dominare din partea fostilor securisti, ajunsi acum oameni de afaceri murdare!
    Mi-a placut interventia Dvs. de bun simt (mai ales la adresa agramatilor cu pretentii de mari specialisti) si prin acest text nu am dorit decat sa raspund intrebarii la care inca nu aveati un raspuns. Precizez ca nu sunt Dan Dobrescu, dar sunt convins ca demersul sau si al altora va aduce niste aer curat in filatelia autohtona.

    ReplyDelete
  8. Clubul filatelic "Diversiunea", intrunit in congres extraordinar dupa 2 beri (noi neavand bani sa inchiriem o crisma, dupa ilustrul model al congresului FFR). Cvorumul sedintei a fost asigurat de presedintele activ, presedintele onorific pe viata si secretarul general (onorific, pe viata), toate in persoana subsemnatului.

    Clubul nostru saluta unanim "succesurile" in materie de colectionare ale actualei conduceri a FFR. Pentru neinitiati, precizam ca atat presedintele activ, cat si presedintele de onoare pe viata al FFR sunt posesorii unor colectii impresionante de dosare penale, unicat in analele filateliei romanesti. Le uram succes ca respectivele colectii sa nu se lase si cu un palmares judiciar bogat (pt neinitiati, ii se zice si cazier).

    In continuare, Congresul nostru da publicitatii urmatorul comunicat:

    Comunicat catre filatelistii romani, aromani, neromani si roman-neaosi

    Art. 1: Clubul filatelic "Diversiunea de pe blog" primeste imediat membrii. Cererile de aderare se depun exclusiv anonim pe blog. Sub nici o forma nu vor fi aprobate cereri semnate cu numele real.
    Art. 2: Toti acei care folosesc (sau au auzit macar) de retelele de anonimizarea IP-ului de tip Freenet si Tor, devin automat membrii de onoare pe viata ai clubului nostru! Se califica si cei care se obosesc sa caute conceptul in Wikipedia.
    Art. 3: Nu primim in club "barbati adevarati", dupa definitia data de Sergiu Gabureac in postarea din 17 Oct. "Barbatii adevarati" sunt cei care au avut curajul, clarviziunea si taria de caracter sa se deplaseze la Bucuresti pe post de marionete la sarada Dlui Pascanu (si sa "aleaga" de pe un buletin unic candidati alesi deja de el).
    Art. 4: Toti cei vinovati de crimentala impotriva FFR sunt admisi din oficiu membri ai clubului! Folosind definitia lui Orwell din romanul "1984", vinovati de crimentala sunt toti cei care citesc acest comunicat si se amuza de continutul lui. Precizam ca 1984 a fost ales ca an de referinta: cam la nivelul lui 1984 s-au blocat conceptiile despre democratie ale actualei conduceri a FFR.

    Semneaza,
    Presedintele AF "Diversiunea", presedintele onorific pe viata si secretarul onorific

    ReplyDelete
  9. Domnule Presedinte al AF "Diversiunea",
    Deoarece ma autodeclar vinovat de CRIMENTALA, va solicit aprobarea de a fi primit ca "member number 1" al Asociatiei nou infiintate de catre un om pe care il simt un bun cunoscator, atat al literaturii, cat si al stiintei. Pentru ca Filatelia este o ARTA, cum spune Dl.Josepf Wolff, presedinte al FIP, dar este si o STIINTA, cum o spun eu, cu modestie,
    Al dumneavoastra fan,
    "member number 1".

    ReplyDelete
  10. Dlui presedinte al AF Diversiunea - membri se scrie cu un singur i in cazul de fata.Ce o mai fi si cu i-urile astea lipsa unii le mananca de foame sau oboseala, iar altii din nestiinta a limbii romane !

    ReplyDelete
  11. Anonimul de la ora 12:01 cauta pete in Soare! Greseala cu un "i" in plus la "membri" (iar dumneata, criticule astronom nu pui semnele citarii cand vorbesti de I si de MEMBRI)este facuta "din viteza" si nu neaparat din necunoastere, deoarece presedintele noii Asociatii filatelice "Diversiunea de pe blog" are un stil fluent, logic si elegant, in plus textul sau are SEVA! Dumneata, "astronomule gramatical", mai faci si alte greseli in microtextul critic: intre LIPSA si UNII se pune semnul "doua puncte", se scrie "de foame sau DE oboseala" daca vrei sa fii consecvent iar la final s-ar zice nu "din nestiinta a..." ci "DIN NECUNOASTERERA...", boala de care suferi mai degraba dumneata.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics