The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, October 21, 2008

DE CE? - scrisoare anonimă

Un material semnat de "Un grup de filatelişti" a sosit pe adresa de e-mail al administratorului "Jurnal on line pentru filatelişti". În mesaj sunt enumerate o serie de probleme privind managementul Federaţiei Filatelice Române. Nu ştim dacă problemele ridicate sunt sau nu reale, dar sfătuim pe cei care au redactat textul să ceară o dezbatere punctuală pe temele respective în cadrul Congresului din 25 octombrie a.c. În continuare redăm integral textul recepţionat.

DE CE?

Documentele congresului.
De ce nu a trimis Biroul Executiv al FFR documentele ce urmează a fi dezbătute la Congres tuturor membrilor afiliaţi ?
1. Pentru că lucrează total neprofesionist şi în dispreţ faţă de reguli şi lege
2. Pentru a nu da timp filateliştilor din societăţile membre să discute şi să analizeze documentele.
3. Pentru a încerca să se ascundă diferite aspecte delicate din situaţiile financiare ale FFR.
Raportul comisiei de cenzori.
Unul din membrii comisiei (de fapt singurul membru) a murit, Dumnezeu să-l odihnească. Pe cine a însărcinat Biroul Executiv a facă raportul? Cine a aprobat eventuale înlocuiri în comisia de cenzori? Cine trebuia să aprobe, conform statutului, înlocuirea?
Este raportul comisiei de cenzori un document CORECT ŞI STATUTAR ÎNTOCMIT? Nuuuuuuuu!
Raportul financiar.
La adăpostul unor sume seci sunt ascunse tot felul de chestiuni asupra cărora planează dubii. Cum sunt veniturile şi cheltuielile faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli. Dacă cheltuielile au depăşit bugetul este CORECT ŞI STATUTAR ? Nuuuuuu. Este cineva de vină? NUUUUUUUUUUUUUU.
Poate raportul financiar să explice de ce s-a plătit de către FFR unei firme din Cipru suma de 100.000 dolari? Ce legătura are FFR cu firme din Cipru?
Care este chiria pe mp pe care o percepe FFR pentru sediul din strada Boteanu comparativ cu chiria pieţii din zona respectivă? Diferenţa unde este?
Care este chiria pe care o incasează FFR (prin AFB), de la cârciumar şi atelierul foto, pentru sediul din Dorobanţi?
Carte este chiria pieţii acolo? Calea Dorobanţi este cea mai scumpă stradă din Bucureşti. Unde e diferenţa? Poate AFB să subinchirieze un spaţiu al Companiei Naţionale POŞTA ROMÂNĂ? Este legal? CNPR ce spune?

3 comments:

  1. Eu sunt un filatelist mai in virsta (filatelia, insa, m-a tinut mai tanar decat pe altii de aceeasi vrasta biologica), am trecut prin vechiul capitalism postbelic, apoi prin socialismul in care a aparut AFR, am fost activ in aceasta asociatie nationala, apoi si in FFR-ul de la inceputurile actualei economii de piata, adica tot in capitalism, dar pana acum nu am intilnit in viata noastra filatelica astfel de abuzuri si ilegalitati pe care le aflasem mai intai din om in om, apoi si de pe acest blog. Intotdeauna, dar intotdeauna cand am participat la consfatuirile de la AFR ori la congrese/conferinte nationale de inceput ale FFR, DAR ABSOLUT INTOTDEAUNA s-au prezentat si apoi discutat documentele obligatorii conform statutului de la momentul respectiv. Ori ce vad eu ca se face acum de catre actuala (si probabil vremelnica) conducere a FFR nu este decat un imens abuz, o introducere a dictaturii in viata filatelica romianeasca, atit cit mai este din ea! Am impresia ca actuala conducere merge pe principiul "Dupa noi, POTOPUL!". Mare rusine de ceea ce se intampla si sper ca, totusi, vor fi opriti la timp din continuarea pungasiilor pe care vedem ca le practica cu mare nerusinare si lipsa totala de bun simt fata de cei pe care ii reprezinra si carora trebuie sa le apere interesele la modul dezinteresat.
    Ma iertati, va rog, daca nu v-au placut vorbele mele!

    ReplyDelete
  2. Socot ca printre "documentele prezentabile" la fascinantul Congres al "FF Pascanu" ar trebui prezentata si Lista nominala cu filatelistii agreatzi la acel moment de conducere, care au beneficiat de distribuirea preferentziala si in oarecare taina (gen a la Epoca de aur)a colitei Ziua marcii postale romanesti-NUMEROTARE ROSIE. Respectivii presedinti de asociatii, judetzene sau tematice, au fost convocatzi la Politziile judetzene de care apartzineau pentru a da declaratii referitoare la acest "procedeu" de oferit bombonele celor "merituosi", bombonele din care crema a fost supta insa de Pascanu Leonard. A fost o mare rusine pentru cei convocati, oameni respectabili, unii in varsta si cu nume in urbea lor, care pana atunci nu avusesera de-a face cu Politzia in asfel de probleme, ci doar in cele legate de preschimbarea buletinului!

    ReplyDelete
  3. Apropos de chiria de la AFB. Dom'le Dragusanu este adevarat ce vorbesc oamenii de la AFB ca la targurile organizate la Sutzu nu liberati nici o chitanta pentru sumele incasate, ca nu depuneti banii in visteria AFB ? daca nu sunt indiscret ce faceti cu banii ??? CU BANII DOM'LE DRAGUSANU !!
    Este legal sa subinchiriezi un spatiu pe care-l deti cu chirie de la Posta ?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics