The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, October 27, 2008

Găbureac despre romfilani şi coma mărcii poştale româneşti

Stimate domnule Kállai,

Regret că am aflat prea târziu de prezenţa dvs. la CONGRESUL FFR. Mi-ar fi făcut plăcere să stăm de vorbă. Vă apreciez pentru demersurile jurnalistice şi vă înţeleg atitudinea până la un punct.
Apreciez efortul pe care îl depuneţi şi sunt total de acord cu exprimarea liberă a ideilor şi convingerilor. Ceea ce aveam să reproşez este doar acceptarea anonimatului. Nu pot fi de acord cu aşa ceva. Dacă eşti bărbat, materialul pe care îl faci public trebuie semnat cu numele tău. În fine, e o chestie de deontologie jurnalistică. Cum în România se pare că nimic nu se mai respectă, laşitatea devine normalitate.
Am să reiau câteva din ideile exprimate în intervenţia mea de joia trecută şi pe care din diverse motive, de dvs. ştiute, nu au fost postate pe blogul pe care îl admnistraţi.
După cum aţi constatat, conflictul FFR - POŞTA ROMÂNĂ este total fals. FFR-ul a avut, are şi va avea relaţii normale cu administraţia poştală românească. Tensiunile existente sunt între cumpărătorii români de marcă poştală românească curentă şi firma căpuşă ROMFILATELIA. Atât străini cât şi români. Prin prostul management practicat de actuala echipa romfilană, care, de fapt, continuă politica de emitere a timbrelor poştale a fostelor Mării (I.C.S. FILATELIA, ROMPRESFILATELIA...), s-a ajuns la paradoxul, unic în lumea europeană, de a avea mai mulţi filatelişti în România decât cumpărători de emisiuni poştale româneşti actuale! Se înregistrează pierderi uriaşe financiare, dar mai ales de imagine a României la nivel naţional şi mondial. Dau doar un exemplu trăit de mine la Madrid în primăvara acestui an. Fiind în Plaza Mayor, fief-ul magazinelor filatelice, peste 15 la număr, am rămas oarecum surprins de faptul că erau expuse mărci poloneze, ruseşti, cehe, ungureşti... (mă refer la mărcile din ţările fostului lagăr comunist), însă în niciun magazin nu am găsit emisiuni poştale româneşti din ultimii ani. La întrebarea mea, în mai mult de şase magazine, de ce nu au timbre româneşti, mi s-a spus direct sau indirect că România nu mai face de mult timp în Europa filatelică. Am înghiţit în sec, ştiind foarte bine, starea existentă în ţară şi despre care am scris de nenumarate ori în apărarea miilor de filatelişti, colecţionari de timbre româneşti, păcăliţi şi ruinaţi de romfilani. Acum şi comercianţii europeni, scot la vânzare liberă, zeci de mii de coliţe nedantelate cu tiraj redus, emise prin anii ´70-´80, secolul trecut.
Nu vrem timbre pentru filatelişti, ci timbre pentru serviciile poştale. Că le cumpără şi filateliştii asta e altă poveste, care nici nu priveşte pe emitenţi. S-a ajuns la emiterea, aproape săptămânal, în 2008, a tot felul de cearşafuri filatelice, nu poştale, când toată Europa emite în jur de 15 emisiuni cu un total de 50-60 de piese, la preţuri astronomice. S-a ajuns ca o singură emisiune să coste cât toate emisiunile dintr-un an ale oricărei alte admnistraţii poştale europene! E normal?
Deşi numai colecţionez marca poştală contemporană de ani buni, şi ca mine sunt mii de filatelişti, nu pot să nu iau atitudine faţă de acest jaf la drumul mare.
Ceea ce am dorit, şi voi milita în continuare pentru acest lucru, constă în respectarea de către ROMFILATELIA a standardelor europene de emitere a mărcii poştale.
Nu mă interesează de ce ROMFILATELIA are pierderi financiare, an de an tot mai mari, mă interesează doar să ne aliniem la ţările Uniunii Europene din acest punct de vedere.
Doresc ca marca poştală să devină a doua monedă forte a României, aşa cum a fost până prin anii ´60, secol XX şi ca imaginea României să nu mai fie maculată de tot felul de manageri veleitari.
Congresul FFR a dovedit care a fost rolul casandrelor infiltrate şi puse să se substituie Federaţiei. De ce e simplu!
Filatelia în România nu a murit, în comă este doar marca poştală românească contemporană. Cine o salvează din mâna profitorilor?
Cu stimă,
Sergiu Găbureac

N.B. pentru a numai exista niciun dubiu că nu a ajuns mesajul, pe care-l doresc psotat pe blogul dvs., mi-am trimis şi mie acest e mail.

12 comments:

  1. Toate bune si destul de corecte in text, domnule profesor de romana, dar nu inteleg ce legatura este intre simulacrul de congres al FFR-ului vostru si marca postala a noastra!? Adica, pardon, mai pe sleau si pe intelesul matale, ce are sula cu prefectura? Iar faceti diversiuni securistice pentru a ne abate atentia de la chestiunea principala? Congresul, dom'le, cat ne costa Congresul? Pe noi acestia, filatelistii romani, in numele carora va permiteti sa vorbiti in super-minoritate!

    ReplyDelete
  2. Vreti sa ne aratati ca si Dvs v-ati aflat in "piesa de teatru" (grupa "strigaturi" din prezidiu) ce s-a jucat sambata la circiuma lui Serban ?
    Atunci reluati subiecte din revista de "incultura" (am vrut sa spun de scandal) Filatelia.
    Incercati inca odata, dar alte subiecte, care sa faca trafic pentru site-ul Dlui Kallai, pentru care la "congresul Dlui LEU" ati cugetat cum sa fie desfintat.
    Pana atunci cititi "carta Internet' adoptata in 2000.

    ReplyDelete
  3. Apropos de Nota Bene din finalul diversiunii matale, Dom'prof! Nu era nevoie sa ne anunti ca ti-ai trimis mesajul ca aici nu practicam onanismul filatelic! Un mesaj trimis apare AUTOMAT si in SENT-ul matale! Ca sa-l pastrezi, daca vrei, si apoi sa fii sigur ca "a plecat" spre destinatie. Iar daca "andrisantul" este necunoscut din varii motive, iti mai vine si un retur cu DAEMON, specia voastra filatelico-sociala.

    ReplyDelete
  4. Draga anonimule,

    Daca ai fi avut măcar bunul simt sa fii 'bărbată' si sa vii la întrunirea noastră, vei fi avut prilejul sa constaţi ca majoritatea întrunită acolo nu a avut si nu are resentimente fata de cei care nu au venit si nu au fost alături de cei cu care isi impart pasiunea colecţionării mărcilor poştale. Cel puţin, cel care fusese desemnat contracandidatul actualului preşedinte (ales in unanimitate -sic!) a avut taria de caracter si si-a expus punctul de vedere si daca nu ar fi plecat intempestiv, poate ca altul ar fi fost rezultatul votului. Important nu este sa castigi. Important este sa participi. Condiţia este insa sa participi.
    Mai mult decât atât. Fostul preşedinte a raspuns punct cu punct interpelării si acuzaţiilor aduse. A recunoscut ca in multe cazuri a gresit. Justiţia isi va spune cuvântul acolo unde este cazul, daca va fi cazul. Pana la o decizie definitiva si irevocabila domnul ex preşedinte este prezumtiv nevinovat. Din păcate, unele acuzaţii sunt aberante si rau intenţionate. De exemplu cea referitoare la un aşa zis transfer de bani in Cipru. Nu 100000, ci 10000 de euro transferaţi oriunde atrag atenţia automat Oficiului pentru Spălarea Banilor daca in spatele tranzacţiei nu exista acte justificative si documente.
    S-a discutat despre ce s-a realizat dar si despre neimpliniri. Despre lucrurile bune dar si despre caracterul abject al unor asa-zis colegi filatelisti. Astia suntem, din pacate!
    Despre Congres nu faceţi afirmaţii daca nu aţi participat, domnule anonim. Cele peste doua treimi din asociaţiile afiliate prezente au votat si au constatat ca ’întrunirea’, asa cum a denumit-o distinsul domn avocat candidat, este statutar constituită. Cei prezenţi au luat cuvântul in mod democratic si si-au expus părerea despre documentele referitoare la gestiunea economică a Federaţiei.
    Cat timp federaţia nu are datorii către stat si terţi, nu putem spune ca situaţia este dezastruoasa, aşa cum vor unii. Desigur, situaţia nu este roză. Comparativ cu alte tari europene stăm prost economic si situaţia federaţiei romane de filatelie nu poate fi altfel decât situaţia generala a tarii, cu atât mai mult cu cat nici simbolica si infima cotizaţie de 25 ron per membru afiliat nu a fost achitata către organismul central. In acelaşi timp, insa, numărul filateliştilor atat la nivel european cat si la noi in tara este din ce in ce mai redus. Cauzele le cunoaşteţi prea bine. Sunt multe. Una dintre ele se referă la dorinţa administratiilor poştale de a avea profituri cat mai mari pe seama colecţionarilor, ignorând astfel si riscul, la noi depăşit demult de Romfilatelia, ca potenţialii clienţi sa renunţe a tezauriza valorile in filatelie si sa caute alte mijloace mai sigure si mai profitabile. Despre partea care tine de pasiune si hobby, desigur veţi fi de acord ca preturile prohibitive si multitudinea de itemuri il vor distanta de aceasta nobila si minunata pasiune, pe care unii dintre noi inca o mai iubim cu îndârjire, in ciuda faptului ca diverse persoane isi disputa conflictele arătându-si neputinţele si refulările in public, încercând sa isi atragă simpatizanţi din rândurile celorlalţi filatelişti.
    Nimeni dintre cei prezenti la Congres nu a considerat ca filateliştii de la Cluj, Timişoara, Tg Mures, Iasi sau Ploieşti daca nu au fost prezenţi sau reprezentaţi nu vor mai fi consideraţi membri si colegi in FFR. Nicidecum. Actuala conducere va avea chiar o sarcina cu mult mai grea, ca sa demonstreze ca sunt demni de onoarea ce li s-a făcut si sa atragă spre hobby-ul filatelic investitori si alţi potenţiali colecţionari, sa demonstreze ca sunt buni colegi si ai celor absenţi.
    De aceea, încercaţi sa reveniţi la sentimente mai bune si la o stare de normalitate.
    Luaţi exemplul colegilor filatelişti de la Bacău, de la Cluj si Bistriţa. Luaţi exemplul colegilor de la Braşov si Sibiu.
    Luaţi exemplul colegilor de la Constanta. Luaţi exemplul colegilor de la Craiova. Luaţi exemplul colegilor de la Teleorman si Giurgiu. Si dumnealor fac filatelie. Si dumnealor au probleme cotidiene la fel ca oricare alţii. Dar in afara străduinţei de a completa colectiile personale, au o activitate socio-filatelica de exceptie prin expoziţiile si târgurile pe care le organizează (si cunoaşteţi prea bine ca nu este uşor azi sa atragi sponsori si bani), prin materialele filatelice - ştampile si plicuri- pe care cu mare greutate le mai editează, prin exponatele - unele de excepţie, cu care participa la expoziţiile internaţionale, prin literatura filatelica pe care doresc sa o ofere colegilor.
    In concluzie: filatelia nu presupune tabere si nu trebuie sa fie o competiţie intre colecţionari, ci o competiţie a fiecăruia cu sine însuşi, pentru a aduna in paginile propriului clasor, nestemate cat mai rare si mai preţioase care sa le bucure sufletul si sa le arate si colegilor. Si ştiţi prea bine ce eforturi băneşti facem uneori, si ce renunţări la alte lucruri, mult mai importante facem, ca sa punem mana pe cate o piesa mai deosebita.
    Filatelia trebuie sa adune oamenii, fara deosebire de rasa, sex, religie, sau convingeri politice.
    Dixit!

    Un sincer si modest filatelist de sub Podul Grant

    ReplyDelete
  5. Cu acest text LEMNOS, din care se vede ca profiti de ceea ce se numeste ABERATZIA DE DEMOCRATZIE si vrei sa ne bagi cu totul in ceatza dupa ce v-a mers, temporar, cacealmaua, era mai bine sa intri direct pe "main page" si, normal, sa-l semnezi! Altfel, daca zici ca este vorba de cineva de sub Podul Grant, ma gandesc ca esti un gargaragiu din anturajul Dlui ministru Orban, cel cu "Transporturile", si te-oi fi molipsit de la modul lui de a vorbi, spunand doar celor anesteziatzi ceea ce vor sa auda. Se vede clar ca asta ti-a fost sarcina trasata de prezidentul onorific pe viata cu drept de vot deliberativ!!! Acum nici nu mai trebuie sa va dea bombonele din 4 in 4 ani ca sa mai "iasa" odata prezident, ca si-a lipit definitiv turul de Scaun! Dar poxypol-ul maeca SECU iti poate rupe turul!Unde ati mai auzit voi de asa statut prezidential? Poate in Botswana ori in Somalia, dar nu in Europa! Nici inainte de 1990 nu existau niste mintzi asa de bolnave ca ale voastre! Cu asa mintzi, asa filatelie "viguroasa" si "tzeapana", intzepenita in sicriu! Unde ati pus capacul?

    ReplyDelete
  6. Domnule "un sincer si modest filatelist de sub Podul Grant", alias Sergiu Marian GABUREAC,

    Cand ne spui adevarul? Cand scri "Filatelia trebuie sa adune oamenii, fara deosebire de rasa, sex, religie, sau convingeri politice", sau cand te dai antisemit, asa cum ai facut-o in sedinta Comitetului Director de duminica 19 octombrie a.c.
    Sa auzim numai de bine,

    ReplyDelete
  7. REPLICA LA CARE NU MAI ASTEPT NICIUN RASPUNS

    Stimabililor, unui limbaj civilizat dumneavoastra raspundeti cu invective si jigniri, improscand cu noroi in stanga si in dreapta. Din pacate, sunteti irecuperabili.
    Cand scriam ca "Filatelia trebuie sa adune oamenii, fara deosebire de rasa, sex, religie, sau convingeri politice" ma refeream si la dumneavoastra domnilor, care aveti alte pareri si convingeri. Despre sex, parerile sunt discutabile in cazul dumneavoastra. Este incert. Si cred ca incomplet si nefunctional. La varsta pe care o aveti se recomanda Prostamol. Atentie, ca nu este pentru prostie. Cum boala asta da si impotenta, efectele sunt extrem de grave. Mai ales ca, efectul se simte in plan psihic. Poate de aici si refularile si neimplinirile...
    Va recomand, inainte de a mai accesa internetul sau de a mai lansa atacuri si jigniri sa consultati si un medic psihiatru. Aveti mare nevoie de un consult psihiatric.
    Cat despre vini aruncate intr-o parte sau alta: Dumneavoastra sunteti imaculati? Chiar nu sunteti deloc vinovati? Mai ales dumneata, domnule Dobrescu Dan? A propos. Cati membri are clubul dumneavoastra si unde va desfasurati activitatea? Dupa cate stiu, veninul il improscati tot in 'carciuma lui Serban'- cum va place sa o numiti, in colt la Dorobanti.
    NU ASTEPT RASPUNS SI PROMIT SOLEMN CA DIN ACEST MOMENT VA VOI IGNORA CU DESAVARSIRE.
    Cel putin pentru mine nu mai existati.

    Un filatelist din GIULESTI

    ReplyDelete
  8. Mai Sergiule, dar nu te-ai schimabat deloc! De fapt omul se formeaza, atat cat poate, pana pe la 19-20 de ani. In rest, mai departe totul este o pojghita, care se sparge la aparitia primului cucui. Te-am cunoscut mai bine la primul nostru Congres, unul adevarat, cel de constituire al FFR. Nu stiu de ce te-au delegat atunci colegii piatranemteni, dar cand luai cuvantul la dezbateri, racneai in din toti rarunchii, de se auzea din cand in cand din public aceeasi intrebare, pusa de catre diversi participanti (si ERAU FOARTE MULTI!): CINE MAI E SI ACESTA? Parca erai pe scena la teatru, mereu te enervai pe cate ceva ori pe cineva, tipai partinic si democratic, desi nu era nevoie! Altii s-au facut intelesi atunci la modul calm si cerebral, iar o buna bucata de vreme Statutul nu v-a fost dusman. Apoi ai avansat profesional la Bucuresti pe linie pur politica iar clica de la FFR te-a sprijinit (o mana spala pe alta...) nefiind straina de statutul tau de BARBAT, de care faci atat caz acum in orice facere de vorbire au de scriere! Prin filatelia cu OZN-uri si alte erori sau defecte de tipar descoperite prin munca ALTORA (care acum au cataracta si ii costa zeci de milioane schimbarea cristalinului, dar sunt pomeniti partial la index in brosuricile tale) ai si activitate filatelica, pe cand, in realitate esti un cartofilist standard intrat pe usa din dos a filateliei de care faci mereu caz. Iar acum, antrenamentul cu tipete si strigaturi din 1990 se dovedeste util la crasma lui Serban D., basca regia de teatru facil in care esti specialist in calitate de purtator de palavre al FFF (Federatia Filatelica de Familie). Ti-am citit cu atentie acest opus semnat cat si pe cel nesemnat de aseara (si situat in afara chestiunii), in mod clar pregatit din vreme pentru a riposta la un eventual comentariu. Iar comentarii ai avut berechet si probabil ca vei mai avea.
    Desi faci caz de pregatirea pe care o ai in materie de limba romana, observ ca faci greseli de scriere si cand vrei sa pari calm, dar mai ales atunci cand te enervezi si devii badaran, obscen si te cobori la nivelul culturii intestinului cu o intrare si doua iesiri: cea de excretie si cea de reproducere, functii de altfel normale ale fiziologiei umane, dar care nu sunt primele ce caracterizeaza un OM EDUCAT. In acest caz vorbim in mod curent de ceea ce poate CREIERUL, iar in cazul tau, care esti la o varsta similara cu a celor carora le recomanzi prostamol si ii faci bolnavi mintal fara dovezi medicale, se vede ca de fapt este nevoie de exact medicatia pe care o recomanzi altora fara a avea insa calitatea de doctor! Frustrarile si patologia proprie sunt in mod frecvent exteriorizate, in vorbe si cuvinte scrise, chiar de catre pacientii insisi! O spun marii psihanalisti ai lumii.

    ReplyDelete
  9. Domnului care nu asteapta nici un raspuns,

    Mi-am gasit timp pentru tine si iti comunic ca dintre membrii Clubului Filatelic BARICADA, cel putin unul este membru al ciontului de Comitet Director pe care l-ati incropit la reuniunea voastra din 25 octombrie a.c. , iar cel putin doi sunt confirmati coordonatori (vad ca nu se mai numesc presedinti caci acum sunt prea multi presedinti si nu da bine) de comisii de specialitate la aceiasi reuniune.
    Descopera cine sunt !

    ReplyDelete
  10. Asadar, alegerile sunt validate dacă clubul nu a cerut demisia membrilor săi din CD-ul nestatutar. Frumos si să sperăm că va fi bine...

    ReplyDelete
  11. Clubul Filatelic "Baricada" nu imparte proprii membri in "fideli" (fidei!) si "tradatori" cum fac fel si fel de "colegi" din fostul si actualul BEx al CD al FFF cu filatelistii din tzara. Asadar, nu se pune problema de a fi ceruta ...demisia vreunuia din club, asa dupa cum speculatzi Dvs., cel de la ora 21:33. Fiecare are libertatea de opinie si de alegere in deplina cunostinta de cauza. Ramane de vazut ce a inteles fiecare din ce se intampla in jurul sau. Cine este "anesteziat" se exclude de la sine din randul celor care reflecta realitatea in mod corespunzator. Pacat insa ca foarte multi dintre noi nu fac minimul efort pentru a intelege ce se intampla in mica lume in care mimeaza ca ar trai!

    ReplyDelete
  12. Anonimului de la ora 21:33,
    Ce faci? Ai spus ca nu astepti nici un raspuns.
    Iluzii mon cher, citeste fax-ul transmis la FFR in ziua de 29 octombrie 2008 ora 17:59 !

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics