The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, October 16, 2008

Interpelarea lui Dan Dobrescu

1. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU, că în dosarul nr. 6894/P/2006, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, aţi fost trimis în judecată pentru fapta de înşelăciune în formă agravantă în legătură cu emisiunea “Ziua mărcii poştale româneşti 2004 – numerotare roşie”?
2. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU, profitând de calitatea Dvs. de preşedinte al FFR aţi intenţionat să-l înşelaţi pe Dl. Dan Dobrescu cu suma de 13,000 (treisprezecemii) EURO, reprezentând drepturile sale de autor privind lucrarea sa „Staţia orbitală SALIUT 6 - catalog de astrofilatelie”? Este adevărat că nu aţi informat niciodată Comitetul Director despre această tranzacţie, dealtfel nici despre altele şi nici ce aţi făcut cu aceşti bani? Este adevărat Domnule LP că în dosarul nr. 2229/3/2006, Tribunalul Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, Complet Proprietate Intelectuală, prin sentinţa nr. 806 din 29.05.2007, instanţa de judecată a admis în totalitate pretenţiile Romfilatelia, obligând pârâta FFR să restituie către Romfilatelia echivalentului în lei a sumei de 13.000 EURO şi dobânda legală la această sumă, calculată până la data plăţii efective, iar prin decizia irevocabilă, din data de 6 decembrie 2007, Curtea de Apel Bucureşti, Sectia a IX-a Proprietate Intelectuală, a respins recursul FFR obligând pârâta FFR şi la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 9.937,36 RON?
3. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU că în dosarul nr. 19863/3/2006, Tribunalul Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, în care SC Romfilatelia SA a solicitat instanţei de judecată, în contradictoriu cu pârâta FFR şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) anularea înregistrării mărcii “Ziua Mărcii Poştale Româneşti” deoarece a fost facută de către Dvs. în numele FFR cu rea credinţă?
Prin sentina nr. 1742 din 19.12.2006, îndreptată prin încheierea din 17.04.2007, acţiunea SC Romfilatelia SA a fost admisă integral, dispunându-se anularea înregistrarii mărcii “Ziua Mărcii Poştale Româneşti” si obligarea pârâtei FFR la plata către SC Romfilatelia SA a sumei de 10.302,18 RON cu titlul de cheltuieli de judecată confirmată apoi prin decizia civilă nr. 242/12.10.2007 de către Curtea de Apel Bucureşti Secţia a IX-a Proprietate Intelectuală.
4. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU că aţi fost cercetat penal în dosar nr. 6065/P/2006 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, având ca obiect cercetarea numitului LP pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi uzurpare de calităţi oficiale constând în eliberarea unui numar de 6 certificate de expertiză semnate de LP folosindu-vă de calitatea de expert filatelic al Dlui. Cristian Scăiceanu şi de antetul FFR?
Prin ordonanţa din data de 08.11.2007, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a stabilit că numitul LP a săvărşit infractiunea de uzurpare de calităţi oficiale, deoarece în mai multe certificate de expertiză a menţionat că are calitatea de expert autorizat al Ministerului Culturii şi Cultelor (fără a avea la acea dată această calitate) motiv pentru care i-a aplicat acestuia o amendă în cuantum de 500 RON şi s-au stabilit cheltuieli de judecată în cuantum de 750 RON care vor fi suportate de invinuit.
Cităm din ordonanţă: „Fapta invinuitului PAŞCANU LEONARD care, în mai multe certificate de expertiză a menţionat că are calitatea de expert acreditat de Ministerul Culturii şi Cultelor, deşi la data emiterii respectivelor înscrisuri nu avea această calitate, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale prevăzută de art. 240 C.P.”
În ceea ce priveşte infracţiunea de înşelăciune, LP a fost scos de sub acuzaţii întrucât nu au fost probe care să demonstreze că prin emiterea acelor certificate a urmarit un folos material injust, cu alte cuvinte nu s-a putut demonstra (cu probe) modalitatea în care LP a scos banii respectivi din conturile FFR.
5. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU că aţi fost cercetat penal în dosar nr. 2931/P/2006 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, având ca obiect cercetarea numitului LP pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de timbre şi înşelăciune, la emisiunea “D.C. Butculescu”, pentru care vi s-a aplicat o amendă în cuantum de 500 RON şi s-au stabilit cheltuieli de judecată în cuantum de 750 RON care vor fi suportate de invinuit?
6. Este adevărat că în dosar nr. 5382/302/2006 al Judecătoriei Sector 5, Bucureşti, având ca obiect cercetarea numitului LP pentru săvârşirea infracţiunilor de insultă şi calomnie, prevăzute de art. 205 si 206 Cod penal, la plângerea formulată de Cristina Popescu şi SC Romfilatelia SA, aţi scăpat de acuzaţii doar ca urmare a dezincriminării, prin Legea nr. 278/2006, a infracţiunilor de insultă şi calomnie? Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti nu a constatat, cum în mod mincinos afirmaţi, că cele două infracţiuni nu există sau nu au fost săvârşite de Dvs., ci nu a mai putut să vă tragă la răspundere penală întrucât Parlamentul a dezincriminat cele două infracţiuni.
7. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU că nu aţi înregistrat în cotabilitatea FFR banii adunaţi pentru fondul Butculescu, aşa cum sunt menţionaţi în revista Filatelia; precum şi factura prin care aţi achiziţionat, în numele FFR, de la Romfilatelia SA cele 2500 coliţe Ziua mărcii poştale 2004 – numerotare roşie, aducând prin aceasta bugetului FFR un prejudiciu de cca. 400 milioane de lei vechi? Faptul că vă mustră conştiinţa şi faceţi acum o statuie Butculescu, după ce aveţi facturi, în legătură cu acest subiect, pe care le-aţi plătit din conturile FFR, nu rezolvă problema din punct de vedere penal.
8. În revista Filatelia, revista de budoar a cuplului Julieta DOLCU – LP se afirmă că aţi câştigat 5 procese. Care sunt acelea?
9. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU că Dl. Dan Dobrescu, pe care l-aţi exclus din Comitetul Director fără a avea nici o acoperire juridică în statul FFR şi căruia nici până la această dată nu i-aţi comunicat în scris despre această măsură pentru a o putea contesta, nu a depus până în prezent nici o plângere penală împotriva Dvs?
10. Este adevărat Domnule Leonard PAŞCANU că în Comitetul Director aţi hotărât numai excluderea Dlui Dan Dobrescu de la EFIRO 2008? După aceea când Dl. Sergiu Găbureac a redactat comunicatul şi Dvs. aţi redactat scrisoarea către Comitetul de Organizare EFIRO 2008 aţi adăugat şi familia sa. Sunteţi conştient că prin acest compartament aţi reintrodus în mişcarea filatelică practicile anilor 1950?

(n.r. - materialul de mai sus împreună cu materialul
de la titlul "Baricada" iese la atac a fost transmisă la FFR,
în 15.10.2008 ora 12:33 de la Oficiul Poştal Bucureşti - 13)

12 comments:

  1. Ce faceti Domnule Leonard PASCANU, prezentati aceasta interpelare la reuniunea Dvs. din 25 octombrie ?
    Sau constatati ca nu a fost transmisa in termenul legal (care legal ?).
    Ilegalitatea este politica Dvs. de cel putin 8 ani de zile de cand va aflati la conducerea FFR.
    Nu credeti ca ati vrajit destul pe filatelistii din Romania ?
    Gata, sau cum ati zis Domnului Aranaz la prima reuniune a juriului la EFIRO 2008 - GO HOME !
    Altfel cu limbile straine stati prost.

    ReplyDelete
  2. Aceasta interpelare trebuie citita CU GLAS TARE in sedinta de duminica, 19 octombrie 2008, a Comitetului Director (pentru ca, altfel, toti membrii C.D. au citit-o si o cunosc).
    Apoi, in mod firesc, sa stabileasca EI, alesii nostri, care este concluzia logica ce trebuie trasa. Noi o stim!
    SUSPENDAREA sau DEMISIA insusita de catre presedintele Pascanu Leopard!

    ReplyDelete
  3. In comunicatul de presa al sedintei Biroului Executiv al FFR din 22 decembrie 2007, publicat in revista Filatelia nr. 12 / 2007, pag 14-15, la pct 6 se scria: "Cu privire la procesele intentate de S.C. Romfilatelia, prin Cristina Popescu, director, cu sprijinul direct a lui Dan Dobrescu si Cristian Scaiceanu, dl Leonard Pascanu informeaza ca cel de al patrulea proces se afla in faza finala (recurs din partea Romfilatelia), primele trei fiind pierdute de Romfilatelia si Cristina Popescu. Dupa finalizarea acestui din urma proces, domnii Leonard Pascanu si Silviu Dragomir anunta depunerea unei plangeri penale impotriva celor vinovati, in care vor solicita comdamnare penala si daune materiale celor care le-au adus prejudicii morale si de imagine propriilor persoane si intereselor filateliei romanesti. Procesul privind returnarea banilor reclamati de Romfilatelia pentru tiparirea unei lucrari sub egida Federatiei se afla in plina derulare. In functie de decizia data de instanta se va actiona in consecinta."
    Sunt de facut urmatoarele comentarii:
    - Dan Dobrescu si Cristian Scaiceanu nu sunt domni, ci numai Leonard Pascanu si Silviu Dragomir
    - Clamati ca ati castigat 5 procese, de ce nu-i dati in judecata pe cei vinovati. Voi stiti, pentru ca in instanta se va cere expertiza judiciara pentru gestiunea FFR si voi fugiti de asta ca dracul de tamaie.
    - Oricum sunteti analfabeti in ceeace priveste chestia cu condamnarea penala, calomnia a fost dezincrimata din penal.
    - De ce mintiti cu nerusinare Dl Leonard Pascanu ? Inca din 6 decembrie 2007 exista un hotarare definitiva si irevocabila privind returnarea banilor reclamati de Romfilatelia.

    ReplyDelete
  4. Dane, Dane, Leo era bun pentru tine pana acum doi ani! Apoi, totul a inceput sa-ti puta! Da' cand te duceai la el cu sacosa, ai uitat? Mai ca-l pupai in fund. Si-apoi, daca de opt ani e o puslama, cum de tu ai inceput sa tzipi numai acum doi ani, nu si acum patru ani, nu si acum sase ani, atunci Leo nu era o puslama? Sa-ti fie rusine, ca esti un om mic, care azi scuipa unde ieri a lins!
    Mi-e scarba si de unii, si de altzii, ca nu sunt decat o apa si-un pamant, nu-i nici unul mai breaz decat celalalt.
    Da' poti sa mai zici, ca o sa incep sa zic si eu de amandoi, si de tine, si de el, de o s-o pomeniti mult timp, amandoi. Faceti pe toata lumea de rusine cu comportamentul vostru, si asta numai din ambitii personale si dor de marire. Sa va stea functiile in gat!

    ReplyDelete
  5. Stimabile anonim,
    Daca ai principii nu te da ascuns sub anonimat.
    Deosebirea intre mine si tine este ca eu m-am aflat sub "vraja" lui 6 ani, dar de 2 ani m-am trezit.
    Tu si cu altii sunteti si acum vrajiti de el, chiar daca el este deja penal pentru fapte in legatura cu filatelia si gestiunea FFR. El nu a calcat un bicilist pe trecerea de pieteni sau a violat o baba. Are la activ fapte de inselatorie in forma agravanta.
    Pentru toate acestea este nedemn de a se mai afla in fruntea filatelie.
    Amenintarile tale nu ma impresioneaza. Daca poti face ceva util, sfatuieste-l pe Dl LEU sa ne lase sa ne facem hoby-ul in liniste si pace.

    ReplyDelete
  6. Mai, baiete, atata timp cat la un dosar nu s-a dat inca o hotarare, nu stiu cum iti permiti sa faci afirmatii. Cercetati pot fi multi, inclusiv matale ca vrei sa inseli lumea cu falsurile din exponatul tau, pus pe situl ce cu mandrie il tot promovezi!

    ReplyDelete
  7. Bai tataie de la ora 13:25, ai facut vreodata macar o pagina web pentru a vedea cat timp si cata munca se depune? Si de ce calomniezi cu afirmatii despre falsuri pe site-ul lui Dan Dobrescu? Esti expert in falsuri vazute pe imaginile de pe net? Ma ochiosule! Un fals se depisteaza de catre un expert care are respectiva piesa IN MANA si sub lupa! Rahat este un cuvant turcesc pe care il asimileaza si acum destui compatrihoti pupincuristi de ocazie!

    ReplyDelete
  8. Dane, chiar daca ai rezolutie mica la imaginile de pe sit, unele au semne caracacteristice care se vad si care sunt cunoscute de toata lumea, numai de tine nu, nu te mai da cocos si vezi-ti de cosmosul tau.
    Sau te pomenesti ca ai apucat sa le vinzi chiar pe-alea de bune?
    Ghesheftul tau, amice!

    ReplyDelete
  9. Ilustri anonimi,
    Renuntati sa ne considerati idioti.
    Renuntati la tehnicile voastre de manipulare, caci Dl Dr. Mircea Dragoteanu le-a demolat deja.
    Inteleg ca sunteti analfabeti si asta va scuza delatiunile.
    Un ministru este suspendat cand incepe cercetarea penala, Dl LEU nu poate fi suspendat nici cand a primit amenda si nici cand a fost trimis in judecata pentru fapte in legatura cu filatelia.
    Daca nu ai inteles textul de mai sus, citeste pana intelegi, oricum vaporul lui LP si al ciracilor sai se scufunda. Vezi sa nu fi printre ei.
    Daca esti nemultumit de ceeace imi permit eu, chiama-ma in instantele de judecata. Prin targ umbla vorba ca nu o faci pentru ca esti un bun crestin. Eu cred ca nu o faci pentru ca te temi de expertiza financiar-contabila a FFR.

    ReplyDelete
  10. Da mai lasa-ne, frate, in pace! L-ai angajat pe Leon sa faca ce? Sa distruga federatia, sa vada daca nu obtine vreo hotarare de dizolvare a federatiei, folosind tot felul de chitibusuri avocatesti de cea mai joasa speta! Pe altul nu l-ai mai gasit? Ca daca nu era Leo, nic n-ajungea cu exponatul la efiro, iar acum se da marele colectionar premiat.
    Tu ai uitat cand ai inceput sa trimiti scrisori la posta pentru sediul afb-ului? Ce doreai, sa ia posta sediul inapoi, iar oamenii sa se adune in strada? Ia intreaba-i pe cei din provincie cum e sa nu ai sediu? Ce ai facut tu sa fie si constructiv? Intotdeauna cand ti s-a intins un deget, ai luat toata mana.
    Acum ai inceput sa te legi iar de vanzarea sediului federatiei. De unde ai scos-o? Cine vrea asta? Nu cumva, tu, impreuna cu Popeasca, ati incercat sa puneti mana pe sediul asta prin incercarea de a aduce federatia in faliment? De ce Popeasca nu voia sa dea bani federatiei pentru sponsorizari decat daca erau "cu tinta"? De asta nu mai stii nimic, ca doar iti cerea mereu parerea, la sedintele voastre de taina?
    De fapt ce urmaresti? Sa se desfinteze federatia, ca sa faci tu o alta federatie? Cum crezi tu ca o sa reprezinti Ro in strainatate? Chiar crezi ca tu esti cel mai curat inger? Leo a fost domn ca n-a pulbicat toate scisorile tale murdare, pe care le-ai trimis la multi oameni de buna credinta si din tara, si de-afara!
    Nerusinarea ta chiar ne face sa ne spalam rufele in vazul tuturor.
    Sa stii ca pana la urma chiar s-ar putea s-ajungi si tu la judecata, ca ai facut mult rau multor oameni care n-au avut nimic cu tine, si care chiar au incercat uneori sa te-ajute, dar caracterul tau de om mic, de neimplinit si frustrat nu te-a lasat sa-ti vezi de treaba. Degeaba te dai scolit si cu carti publicate, ca om nu faci prea multe parale.
    Si cu asta am terminat, n-am sa-ti mai raspund!

    ReplyDelete
  11. Eu nu sunt Dan Dobrescu, dar vreau sa aflu de la dumneata, cel de la ora 10:03/21 octombrie, ce ai de spus, "de-un par eczampl", despre intrebarile pertinente aparute astazi pe blog in legatura cu ALTE GOLANII de la FFR, inclusiv aceea cu banii transferati in Cipru?
    Si ca o completare vreau sa mai aflu de ce voi, cei din "banda Pascanu", tot denigrati orice exponat premiat (in acest caz cu AUR la EFIRO 2008!) si spuneti mereu ca numai datorita prezidentului actual a luat Dl. Iancovici medalie de AUR la EFIRO 2008! Pascanu este cel care a hotarat in calitate de ...Juriu? Pe langa faptul ca s-a facut de un mare cacao la EFIRO 2008 (inclusiv pentru faptul ca s-a bagat peste SPP-isti in suita presedintelui Romaniei, ca sa-i fie ghid cu fortza, chiar daca nu era trecut pe lista acelui protocol) nici macar nu a avut vreo treaba in Juriu; el doar a hotarat cu de la sine putere ce exponate romanesti vor participa si care nu! Iarta-ma neicusorule, dar dupa Centenarul Timbrului romanesc sarbatorit in 1959 (da, cu un an intarziere, ca se traia mai rau ca acum) a existat un adevarat boom in viata filatelica romaneasca: toti copiii de la clasa I-a si pana la a XI-a, apoi studentii, intelectualii, chiar si muncitorii au inceput sa practice acest hobby, fiecare la nivelul sau,iar de aici s-au selectat in timp membrii activi ai fostei AFR, care au dus mai departe ceea ce Pascanu &Co au reusit sa strice din prostie, rautate si lacomie in ultimii 8-10 ani! Niste prieteni din strainatate, care au vizitat EFIRO 2008, mi-au spus ca a fost o expozitie reusita si bine organizata, dar, din pacate, cu foarte putzini vizitatori in raport cu ceea ce vad ei in tarile lor. Pentru aceasta popularizare si propaganda proasta facute filateliei de la noi este de vina doar conducerea FFR, in frunte cu Pascanu, care au avut grija sa se bata numai pentru a incerca sa puna laba pe niscaiva bani din cei alocati expozitiei EFIRO 2008. Si ca un ultim argument, iti spun doar ca la Vaslui, de acolo de unde este originar Pascanu, filatelia a murit de la inceputul primului sau mandat. Acum Leul este bucurestean, om de afaceri cu obiecte de colectie...dar fara firma, de fapt sub firma FFR ca si Dragusanu plus altzii (ca sa nu plateasca impozite!) si, aidoma vorbelor lui (cuvinte spuse Dlui Martin Tiron INTOCMAI in 2007 la Timisoara in sala de conferinte a Directiei de Posta cum ca "il doare in c..pe poporul roman de sarbatorirea celor 150 de ani ai timbrului romanesc) la fel si pe el l-a durut si il doare in c.. in continuare de soarta filateliei romanesti. Am si alte argumente, pe care ti le voi comunica la momentul oportun!

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics