The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, October 21, 2008

Paşcanu către toţi filateliştii din ţară

_____________________________________________________________________
FEDERAŢIA FILATELICĂ ROMÂNĂ
Fondată în 1891
Str. Boteanu nr. 6, Sector 1 - 010027 Bucureşti, C.P. 1-29, România
Tel.: 0040-21-313.89.21; 313.10.07
Tel./Fax: 0040-21 - 310.40.04; e-mail: federatia_filatelica@yahoo.com
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
124/21.10.2008 ························································································································ Bucureşti

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ TUTUROR FILATELIŞTILOR ROMÂNI

În atenţia Asociaţiilor membre ale Federaţiei Filatelice Române:

A. F. Alba, A. F. Aradul, Astrofila Botoşani, C. F. I. Bălcescu Bucureşti, A. F. Bihor,
A. F. Grigore Pascu Bacău, C. F. Baricada Bucureşti, A. F. Bucureşti, A. F. Braşov,
A. F. T. Sport Olimpic Bv, A. F. Botosani, S. F. Bistriţeana, Carto Clubul Român, A. F. Cluj,
A. F. Tomis Constanţa, A. F. Dolj, A. F. Feroviar din România, A. F. Giurgiu,
S. R. de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga”, A. F. Mureş, A. F. Neamţ, A. F. Prahova,
C. F. Ploieşti, S. F. Romanaţi, A. F. Sibiu, A. F. Suceava, A. F. Timiş, A. F. Teleorman,
S. F. Tutova Bârlad, A. F. Vâlcea, Harfila, A. F. Hunedoara, A. F. Caras-Severin.

şi membrilor Comitetului Director

Vă reamintim că pe data de 25 octombrie 2008, ora 9, la sediul Asociaţiei Filateliştilor Bucureşti, va avea loc Congresul Federaţiei Filatelice Române cu Ordinea de zi stabilită de Statutul FFR.
Din cele 33 de Asociaţii membre ale F.F.R. un număr de 6 Asoaciaţii au propus amânarea Congresului. La reuniunea membrilor Comitetului Director, ce a avut loc duminică 19 octombrie 2008 ora 10.00, a participat şi domnul Leon Iancovici – candidat la funcţia de preşedinte al F.F.R. din partea Clubului Independent Nicolae Bălcescu şi A. F. Cluj, care a trimis o cerere de participare la sedinţă.
Deoarece şedintele Comitetului Director au fost în ultimii opt ani deschise tuturor celor care au dorit să participe, solicitarea domnului Leon Iancovici a fost acceptată cu plăcere de mine în calitate de Preşedinte. Domnul Leon Iancovici şi-a expus punctele de vedere referitoare la Congres şi a solicitat amânarea Congresului în trimestrul I al anului 2009, desprinzându-se ideea ca până în luna martie 2009 va avea timp să-ţi prezinte filateliştilor din România activitatea şi realizările.
Având în vedere că filateliştii din Bucureşti cunosc foarte bine activitatea şi realizarile d-lui Leon Iancovici din ultimii opt ani, iar filateliştii din A. F. Cluj au apreciat în unanimitate ca dl. Leon Iancovici, care este după afirmaţia dânsului membru de 5 luni la A. F. Cluj, prin activitatea neobosită în cadrul filialei Cluj este cel mai reprezentativ filatelist din acest judeţ, meritând să fie propus din partea A. F. Cluj la funcţia de Preşedinte F.F.R., membrii Comitetului Director prezenţi i-au urat succes în alegeri d-lui Leon Iancovici şi nu au acceptat amânarea Congresului F.F.R.
Pentru ca toţi filateliştii din România să-şi poată depune candidaturile pentru funcţiile de conducere din cadrul Federaţiei s-a luat decizia că termenul de depunere a candidaturilor să fie prelungit până joi 23.10.2008 decizie anunţată deja prin Circulara nr. 121/19.10.2008.
Stimaţi filatelişti, actualii membri ai Comitetului Director şi-au asumat răspunderea pentru întârzierea cu 15 zile a convocării Congresului, deşi el a fost anunţat oficial prin revista Filatelia şi prin Comunicatul de Presa al FFR încă din luna decembrie 2007, dar doresc să vă reamintesc că anul 2008 a fost cel mai greu dar frumos an din istoria filateliei române. În 2008 Federaţia Filatelică Română a organizat împreună cu C. N. Poşta Română S.A. prima expoziţie filatelică mondială din România EFIRO 2008. în anul 2008 A. F. Bucuresti a organizat împreuna cu F.F.R. Expoziţia naţională de cartofilie Salonul Cartofil 2008. Federaţia Filatelică Română a participat cu exponate şi membri în jurii la alte trei expoziţii filatelice mondiale sau europene – ISRAEL 2008, PRAGA 2008, WIPA 2008. Filialele A. F. Braşov, A. F. Bucureşti, A. F. Sibiu, S. F. de Maximafilie Dr. Valeriu Neaga, A. F. Grigore Pascu, A. F. Tomis Constanţa, A. F. Dolj, S. F. Bistriţeana, A. F. Timis, A. F. Cluj, A. F. Arad, Carto Club Român, A. F. Giurgiu, A. F. Mureş şi mulţi alţii au organizat târguri, expoziţii, simpozioane filatelice sau lansări de carte. Toate aceste activităţi au fost realizate cu mari eforturi şi cu mii de ore de muncă susţinută.
Personal îi invit pe cei şase membri care solicita amânarea Congresului să fie alături de noi în acest mare efort de a menţine filatelia română în viaţă. Astazi în România după datele comunicate de Asociaţii mai suntem circa 1.000 de filatelişti care îşi plătesc cotizaţia la asociaţiile din care fac parte. Avem nevoie să ne concentrăm eforturile pentru rezolvarea adevăratelor probleme ale filateliei româneşti şi să nu ne pierdem energiile în discuţii sterile şi certuri. Până în momentul în care vă trimit această scrisoare şi-au depus candidatura pentru funcţii de conducere în FFR 23 de filatelişti, iar lista rămâne deschisă până joi 23 octombrie 2008, urmând ca resortul organizatoric care organizează Congresul să întocmească Buletinele de vot. Înscrierile la alegeri pentru candidaturi pot fi expediate prin fax: 021-310.40.04, prin e-mail la adresa: federatia_filatelica@yahoo.com sau prin poşta expres.
În calitate de Preşedinte al Federaţiei Filatelice Române, urez deplin succes tuturor candidaţilor, iar Congresul să-i aleagă pe cei mai buni.
În încheiere vă reamintesc motto-ul lui Dimitrie C. Butculescu, preşedinte fondator al Societăţii Filatelice Române din anul 1891: TOŢI PRINTR’UNUL ŞI DUMNEZEU CU NOI, TE ÎNALŢI PRIN MUNCĂ ŞI CULTURĂ.
În data de 25 octombrie toţi filateliştii de suflet sunt invitaţi după Congres la dezvelirea bustului în bronz a celui care a fost Dimitrie C. Butculescu, „Românul cel mai popular, apostolul patriotismului” cum îl caracteriza regele Carol I.
Anul viitor pe 26 octombrie de Sfântul Dumitru cu concursul Sfinţiei Sale Episcopul Teleormanului Galaction Stânga se va organiza sfinţirea statuii printr-o slujba bisericească cu un sobor de preoţi din judeţul Teleorman, judeţ din care îşi trage obârşia Dimitrie C. Butculescu şi unde există satul BUTCULEŞTI.
Cu deosebită stimă,
Preşedinte,
Leonard PAŞCANU

p.s. - acest material a ajuns la mine în urma unui forward, cu o semnătură olografă al lui Leonard Paşcanu. Acesta m-a contactat şi mi-a atras atenţia că dumnealui nu a semnat olograf documentul nr. 124/21.10.2008. Pentru a susţine afirmaţia mi-a trimis şi documnetul în care întra-devăr nu figurează semnătură olografă. În cea ce priveşte conţinutul documentului între cel publicat de mine şi cel trimis de preşedintele FFR nu am depistat nici o diferenţă. (22.10.2008 - Administratorul)

6 comments:

  1. Domnule Leonard PASCANU,
    Scrisoarea Dvs. este o recunoasterea a faptului ca reuniunea Dvs. din 25 octobrie a.c. nu este un congres, si se constituie ca proba in justitie pentru membri afiliati ai FFR, care vor contesta in justitie, daca aceasta reuniune se va proclama congres.
    Cu aritmetica stati prost, numarati inca odata membrii afiliati care si-au postat pe acest blog scrisorile prin care cer sa-l convocati in coformitate cu statutul FFR. Inteleg ca pentru un ajutor de programator, care a facut probabil o scoala postliceala de geodezie si care se lauda ca este inginer constructor, aceasta aritmetica este dificila.
    Pentru a raspunde mesajului Dvs. de a ne concentra pentru rezolvarea problemelor filateliei romanesti, este necesar sa va inaintati de urgenta DEMISIA din functia de presedinte al FFR (am vazut ca CD nu da semne ca are vointa de a va suspenda), iar Biroul Executiv al CD sa convoace un congres statutar dupa ce CD l-a pregatit in spiritul scrisorii pe care Clubul Filatelic BARICADA a inaintat-o FFR la data de 15 octombrie a.c.
    Sa auzim vesti bune,

    Dan DOBRESCU
    Presedinte Club Filatelic BARICADA
    Membru al CD FFR, conform incheierii din 12.06.2007 a Tribunalului Municipiului Bucuresti Sectia IV Civila, dosar 21791/3/2007

    ReplyDelete
  2. Daca, conform statutului, Congresul se convoaca cu 30 zile inainte si cu ordinea de zi stabilita de CD ( nu de statut)si cu 15 zile inainte de Congres se trimit materiale ce urmeaza sa se dezbata si sa se aprobe in Congres si aceste lucruri nu s-au intamplat, cum poate intalnirea din 25 octombrie sa se numeasca Congres ?!
    Nu este numai o chestiune formala, asa cum insinueaza presedintele FFR ci o chestiune IMPORTANTA . Rapoartele care se vor discuta in Congres vor avea ca finalitate descarcare gestiunii MORALE SI MATERIALE a vechiului CD. Daca aceste materiale sunt distribuite in ziua Congresului cand vor avea timp delegatii sa le analizeze (nici macar sa le citeasca nu vor avea timp)? Materialele Congresului se trimit cu 15 zile inainte pentru a fi dezbatute in fiecare societate membra a FFR si mandatul care se da presedintelui societatii respective este rezultatul acestor dezbateri . Dupa parerea mea aceasta intarziere nu este intamplatoare ci foarte bine calculata. pentru a se trece foarte repede peste intrebarile incomode si a se aproba descarcarea de gestiune a CD. Nu este corect.
    Iar regulile nu se fac ad-hoc, convocam Congresul cand vrem, prelungim termenul de inscrieri a candidatilor pt CD pana cand vrem, etc. O federatie filatelica nu este un SRL sa-l conduci cum vrei ci are un STATUT care trebuie respectat. Membrii CD-ului nu si-au asumat raspunderea pt intarzierea convocarii, [entru ca nu aveau CAND sa si-o asume si NICI nu au facut-o. Nici nu aveau de ce, pentru ca convocarea Congresului este sarcina Biroului Executiv. DAR TOATE AU UN PRET !
    ASA ZISUL CONGRES DIN 25 OCTOMBRIE ESTE NESTATUTAR SI POATE FI CONTESTAT IN JUSTITIE.

    ReplyDelete
  3. Domnule Pascanu,
    De ce dati o denumire asa de gresita unei noi Convocari la un Congres nestatutar? Este gresita pentru ca denumirea de Scrisoare deschisa inseamna cu totul altceva. Dvs. va adresati in titlu la modul pompos TUTUROR filatelstilor romani, dar imediat mai jos insiruiti DOAR asociatiile filatelice care deja au figurat in repetatele si modificatele convocari la congres din ultimele zile! Unde sunt celelalte asociatii judetene pana la numarul de 43 (ca atatea judete are Romania si in fiecare din ele exista filatelisti organizati macar intr-o asociatie judeteana!). Faceti poate ca Pristanda si nu va ies la numar? Sau este vorba de multele asociatii neagreate de catre Dvs. personal? Va urmaresc "evolutzia" in raspunsurile la fileu din ultima saptamana si observ ca, volens nolens, cedati metru cu metru la cerintele pertinente ale asociatiilor din teritoriu. Cat timp trebuie sa va mai spunem ca sunteti in afara legii pentru a renunta definitiv la aceasta cramponare de ideea fixa a unui Congres avortat din start? Va sfatuiesc sa consultati, totusi, un medic. Sunteti bolnav, bolnav de gustul parsiv al puterii perpetue si pentru a ramane pe scaun apelati, la fel cum faceau comunistii, la precursori si inaintasi pe care ii citati(luind in deradere numele Domnului), in numele carora vorbiti fara nici un drept moral, insiruiti pe dos "rializarili" din acest an (nu FFR a organizat EFIRO 2008 in colaborare cu Posta Romana, ci INVERS-chestie de nuantza pe care iar o folositi pentru dezinformare si manipulare), condimentatzi un posibil congres cu o dezvelire de bust, a carui sfintire (cum se poarta excesiv si fariseic la politicieniii zilei) o amanati peste un an! Vorba aia, "amana Doamne boala pan' s-o coace poama!", sperand ca poate si peste un an veti fi, din cauza manipularii noastre prin aceste invaluiri, tot in fruntea filateliei autohtone, sau macar pe capra postalionului cu fraiele in mana! Renuntati la a ne mai crede cai prosti de tractziune la carutza cu cklientii Dvs! Este adevarat ca ati aruncat un pietroi in balta, dar cativa destepti il vom scoate de acolo.

    ReplyDelete
  4. Domnule Pascanu,
    Bustul lui Butculescu este cel pentru care s-a facut subscrptia publica ORGANIZATA DE FFR ? Banii stransi din subscrptie au fost in conturile FFR ? Daca nu, asa cim se stie, DE CE I=ATI PASTRAR IN BUZUNARUL DVS.? Stiati ca acest lucru se numeste deturnare de fonduri ? Cine a platit bustul , FFR sau Pascanu ? Se aude ca banii i-a platit FFR dar din fondurile FFR, [entru ca banii din subscrptie au intrat si au ramas in buzunarul dvs.

    ReplyDelete
  5. Citind si recitind acest nou opus al Dlui Pascanu intru manipulatrea electoratului filatelist, pe langa multe propozitii cu unduiri de nuantze, am remarcat spre final ca "in data de 25 octombrie toti filatelistii DE SUFLET (=???, de sufletul cui, al filateliei noastre muribunde?)sunt invitati dupa Congres la dezvelirea BUSTULUI..." iar imediat mai jos ca "Anul viitor pe 26 octombrie...se va organiza sfintirea STATUII...".
    Nu intzeleg, este vorba de bust ori de statuie? Sunt DOUA obiective diferite dezvelibile la distanta de un an? Ori acum e dezvelit bustul si pana la anul strangeti restul banilor sa-l implantati la restul corpului statuii? Ca pentru statuie s-a anuntat initial strangerea de fonduri prin subscriptie publica!
    Mare pisicher mai esti Leule, se vede ca esti elevul lui Nastase!
    Termopane, termopane! Plus centrala termica pe gaz pentru Boteanu nr.6 deturnata spre propria locuinta!

    ReplyDelete
  6. Dl.LEU pentru a folosi acest nom de guerre al dlui Pascanu Leonard face si in aceasta scrisoare mao multe tentative de manipulare a filatelistilor. Dupa ce recunoaste incalcarea statului la actiunea de convocare a Congresului, arunca in stilul caracteristiv vina de umerii altora. Spune ca membrii Comitettului Director isi asuma greseala. In primul rand este falsa afirmatia, membrii CD nu=si asuma nici o raspundere. Nici nu era datoria lor. Dar totusi , daca este asa ce masuri s-au luat ? Dar vin esuptil, sau tiptil cum vreti sa spuneti marele LEU si insinueaza ca aceasta greseala ( dintr-un glorios sir de altfel) s-ar datora muncii debordante a conducerii FFR pentru organizarea si participarea la expozitiile mondiale din acest an . CConcret ce a facut conducerea FFR pentru organizarea acestor expozitii ?! Din cate stim noi n-a facut nimic la EFIRO 2008 dar poate a facut ceva pentru organizarea celorlalte expozitii ?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics