The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, October 26, 2008

Scrisoare pentru băcăoani

LA ÎNTOARCEREA DIN ROMÂNIA

Tuturor prietenilor din România...
Ne-am întors cu sufletul plin de amintiri de neuitat. Ajunşi la Paris vă scriu cu multe emoţii aceste rânduri. Mulţumim stimatului nostru prieten, generalul (r.) Vasile Doroş, pentru invitaţia de a face parte din juriul acestei mari expoziţii «EXPOMAX BACĂU 600». Mulţumirile noastre se îndreaptă şi spre domnul Romeo Stavarache, primarul oraşului Bacău şi domnul Leonard Paşcanu, preşedintele Federaţiei Române de Filatelie, care au patronat acest eveniment, mulţumiri aduse de asemenea şi organizatorilor şi sponsorilor care au susţinut această manifestare de promovare a maximafiliei, disciplină culturală a filateliei.
Ne-am dat seama pe parcursul acestei primiri impresionante şi călduroase oferite de către autorităţile şi personalităţile oraşelor Bacău, Oneşti şi Slănic Moldova de respectul pe care voi, prietenii români, îl purtaţi Franţei. De aceea noi ne-am simţit onoraţi să fim ambasadorii ţării noastre şi să vă cunoaştem în mod direct. Vă mulţumim din suflet şi vă facem părtaşi sentimentelor noastre profunde de fraternitate reciprocă. Am fost impresionaţi de copiii minunaţi care ne-au întâmpinat în primării şi muzee, biserici şi centre culturale, precum şi de toate noutăţile şi surprizele minunate oferite. Ţinem să mulţumim în mod special pentru toate acestea.
Nu găsim cuvinte potrivite pentru a exprima capacitatea pe care o probează România de a privi spre viitor, conservând în acelaşi timp tradiţiile.
Vom continua să ducem pe mai departe aceste relaţii culturale care s-au înrădăcinat adânc între noi şi care se oglindesc în prietenia noastră, iar noi vom da mărturie în Franţa de faptul că România şi-a regăsit locul în sânul Europei.
Nu ne mai dorim altceva decât să revenim în România pentru a ne bucura din nou de această prietenie călduroasă.
Mii de mulţumiri tuturor, însoţite de cele mai bune urări.
Anny BOYARD
Preşedinte al „Les Maximaphiles Français”
Secretară a Comisiei FIP de Maximafilie

5 comments:

  1. "...Nu găsim cuvinte potrivite pentru a exprima capacitatea pe care o probează România de a privi spre viitor, conservând în acelaşi timp tradiţiile...." Ce frumos ne vãd strãinii si noi ne mâncäm unii pe altii pânå va dispãrea si FILATELIA!!!

    ReplyDelete
  2. Stimate comentator cu citari in antiteza,
    Societatea evolueaza prin lupta dintre fortele contrarii, intre BINE si RAU. Fii sigur ca la fel este si la straini, cum ii numesti mata. Lasand deoparte frumoasele vorbe politicoase si de simpla curtoazie "en francais" determinate de MOTIVE CONCRETE CULINARE (si cu bataie precisa aici!) ale ospitalitatii romanesti (la care sunt mai experti decat in filatelie sefii de la FFR si UNII dintre mult laudatii colegi de la Bacau, cu resurse serioase obtinute prin mijloace specifice si dat din coate) in rest, o repet, evolutia este o lupta continua sau un Razboi (aici, filatelic) de durata.

    ReplyDelete
  3. Oare domnul av.Iancovici care se intreba "care rãzboi, care luptã" a citit comentariul de mai sus???

    ReplyDelete
  4. pentru anonim 1109>

    fiti convins ca da. el e unul dintre razboinici

    ReplyDelete
  5. Dar plini de idei mai sunteti acestia doi din urma, care va bagati in seama, ca musca in portofelul iepei...sau ca mustele la arat!
    Daca aveti ceva de spus in clar nu va mai gangaviti atat!

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics